Tinder-tips: Louise svarar på läsarfrågor

Jag fick ett meddelande på Instagram från en läsare som behövde Tinder-tips, tydligen är jag en expert — jag hittade ju min sambo där inne. Och det kan nog stämma, innan jag gav min första och enda super-like till honom var jag en riktig seriedejtare. Det är ju så kul att träffa nya människor!

Hon ställde åtta ärliga frågor om dejtande, så om du är mitt i Tinder-djungeln och osäker på hur du tar dig framåt — här kommer mina bästa icke-expert men erfarna råd.

(Nummer åtta är en välanvänd AW-aktivitet.)

1. Hur kan jag hantera ångesten och nervositeten med Tinder? Jag blir så nervös av att dejta!

Såhär brukar jag säga till mina vänner:

  • Lägg inte all fokus på att du ska “betygsättas”, göra bra ifrån dig och bli bjuden på en andra dejt — DU ska ju betygsätta dem! Det här är din tid, som du ger någon annan möjligheten att bevisa sig vara värd.
  • Sänk ribban, det kommer antagligen inte vara så världsomvälvande första kvällen. Det är okej, ni är ju bara människor: båda lite nervösa och nyfikna — använd det! Ställ frågor, ha kul och upptäck något nytt. Om inget annat kan kvällen bli en bra story för dina barnbarn.

2. Om man har gamla semesterbilder på sitt snyggaste jag, men i verkligen kanske inte ser exakt likadan ut, är det bättre att ha bilder som är för fula eller för snygga?

Välj de bilderna du tycker att du är finast på och känner representerar dig bra. Kanske är det en bild där du skrattar så du kiknar? Visste du att de flesta av oss omedvetet reagerar med att le tillbaka när man ser någon riktigt glad, även om det bara är på en bild genom en skärm. Känns som ett säkert sätt att få ett höger-svep, tycker jag! Och använd en bild där man ser hur du ser ut, för det är inte schysst att luras.

3. Hur många dejter ska man egentligen behöva springa på? Blir för många och ingen blir speciell. Hur ska man veta att de är värda att ge en chans?

Spring på så många dejter du tycker är kul! Fördelen med att prova flera “första dejten” är att du inte lägger lika mycket fokus på ett resultat, använd fler korgar för dina ägg, så att säga. Och när det kommer till att sålla bort de ruttna, så måste du bara testa dig fram. Hela livet är en flaskhalsning och kärleken lika så. För varje person du träffar och inte klickar med, kanske du får lättare att identifiera var du har saknat i nästa.

Jag brukar säga till mina vänner att ge en person två dejter innan du bestämmer dig för om det är värt att gå vidare eller släppa.

(Så länge de inte är en douchebag såklart, då kan du kasta och un-matcha direkt)

Men det är oftast vid dejt två som man faktiskt börjar få en känsla om vad det är för person man träffat.

Tinder tips

4. Hur tacklar man en misslyckad dejt? Där man velat ha någon som inte vill ha en, och våga satsa nästa gång utan att bli ledsen, besviken eller få dålig självkänsla?

Det finns två varianter av en “misslyckad dejt”: den ena är när personen i fråga var en douchebag och gjorde dig ledsen. Den andra är när det helt enkelt inte var din person. Den andra kan vara svårare att svälja, för det kanske är så att DU vill ses igen men får det inte besvarat. Jag och mina vänner brukar prata om att man också har två lägen:

(Vi är alla medvetna om tönt-nivån på följande teori, men den funkar.)

Den första är Bridget mode, som i Bridget Jones. Det är när du ifrågasätter dig själv, ditt utseende och din person. Det är viktigt att förstå att det är helt okej och nödvändigt att vara här ibland, det är så vi växer. Men sen är det dags att ta fram ditt alternativa jag: Beyoncé mode. Då går du istället med huvudet högt, förstår ditt värde och känner hur riktigt jävla bra du är. Starta och avsluta varje dejt i Beyoncé mode. Påminn dig själv om hur bra du är och hur DU letar efter någon DU vill dela DIN tid med. Din dejt har bara tur om de får uppleva dig.

5. Hur vet man vilken typ av kille/tjej man ska satsa på? Går det att utläsa redan innan man träffats?

Du ska satsa på den som hör av sig och som visar sig intresserad. Om det bara är du som håller i SMS-konversationen är det nog dags att inse att “they’re just not that into you” — och lika bra är det, du vill ju vara med någon du kan SMS-bomba utan ångest! Ödsla inte tid på någon som inte lägger sin tid på dig.

6. Hur länge bör man prata/skriva innan man väl ses?

Så lite som möjligt! Jag brukade köra ett “tja tja läget okej vad hittar du på vad ska du göra i veckan vill du ta ett glas?“. När jag stötte på en “chatt-person”

(någon som tror att Tinder är MSN och vill snacka i tio dagar innan man ses)

som ställde mer komplicerade frågor sade jag att de “får reda på det över en öl på onsdag“.

7. När ska man “nöja sig”, skippa tanken att gräset är grönare och verkligen satsa på någon vettig?

Nöj dig aldrig, men våga prova något nytt. Vem vet vad som väntar när du bestämmer dig för att ge någon ny en chans? Våga lita på din magkänsla!

8. Hur gör man bäst för att använda Tinder mest tidseffektivt?

Jag tycker inte du ska behöva “effektivisera” ditt Tindrande, låt det vara ett roligt tidsfördriv. Om du däremot vill bredda dina svep lite kan jag varmt rekommendera en kvällsaktivitet jag och min bästis ofta gjorde: öppna en flaska vin, byt telefon och svep åt varandra. Resulterar oftast i spännande matchningar och roliga konversationer.