Tre boktips om bröd, hjärnan och Me Too-rörelsen

Artikeln innehåller annonslänkar.

Är du en sån som mig, som ständigt letar efter nya boktips men inte direkt litar på recensionerna i dagstidningarna? Jag väljer nästan bara ut böcker som jag har blivit tipsad om via en blogg eller en digital plattform som jag följer. Dessutom är jag en av få som inte fullkomligt dör för deckare (bli inte arg!).

Med det sagt, här kommer tre helt olika boktips för kommande läsmånad!

Utdrag ur “All you need is bröd and love”

1. All you need is bröd and love av David och Lotta Zetterström
Paret bakom succéfiket Fabrique har släppt en brödbok med recept på de bröd och bullar man hittills bara har kunnat drömma om att försöka få till själv hemma. Nu är jag en sån som kanske hellre går till Fabrique och köper mitt bröd istället för att göra det hemma, men boken är mer än bara recept så den passar mig utmärkt ändå. På sidorna trängs små historier ur deras liv, texter av bl.a. Alex Schulman och bilder på bröd som får en att undra om man inte borde ta ett ordentligt snack med den idiot som uppfann LCHF-trenden. Jag stängde igen boken med en enda tanke: ingen ska någonsin få ta mitt bröd ifrån mig. Eller mina valnötsbullar från Fabrique.

2. Hjärnstark – Hur motion och träning stärker din hälsa av Anders Hansen
En bok för dig som vill lära dig mer om hjärnan och hur du kan ta hand om den. Att stärka upp saker man tror på eller har börjat intressera sig för med ren forskning är rent ut sagt skitkul. För en sån som jag själv, som ganska nyligen börjat nosa på det här med hälsa, så slukar jag boken i ett nafs. Det är roligt att lära sig hur man ska ta hand om sig själv.

3. Me Too – så går vi vidare
Tiotals kända kvinnor har samlat sina berättelser, tankar och funderingar kring Me Too-rörelsen. Det är svinviktigt att Me Too inte bara var en trend, utan att den tar oss vidare in i en bättre framtid. Det måste hända någonting, det får inte bara rinna ut i sanden. Här har kvinnor delat med sig av egna erfarenheter, sin ilska, sin frustration, sina trauman. En viktig bok.

Tävling: vinn ett exemplar av Me Too – så går vi vidare!

Nu tävlar vi ut två exemplar av den här superviktiga boken till er. För att tävla skickar du ett mejl till daily@forni.se där du skriver en rad eller två om en kvinna i ditt liv som du ser upp till. Märk mejlet med “Tävling”. Lycka till!

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA