Våga inreda med färg!

Bildkälla: sofiedekruijff

Jag är faktiskt lite avundsjuk på alla som vågar sig på att inreda med färg! Jag kan absolut styla mitt hem med färgrika smådetaljer så som kuddfodral och ljusstakar. Men så fort det kommer till att investera i en större ny möbel eller måla om ett rum väljer jag alltid det säkra kortet – neutrala färger som fungerar till allt! Men varför är man så rädd för att använda färg i sin inredning? För min del handlar det främst om att jag är orolig över att snabbt tröttna på färgen. Att betala multum för en snygg designmöbel eller ett ommålat rum som jag bara efter några månader tröttnar på? Nej tack! Känner du igen dig i det här? Då har du hamnat rätt. Jag har tagit fram tips på möbler som kan få oss färg-fegisar att ta klivet in i en färgstarkare inredning utan att det ska behöva kosta oss skjortan.

Grönt, blått & rosa

Det finns teorier om att färg påverkar människan på olika sätt – vilket vi kan dra nytta av när vi inreder. Det sägs bland annat att rum med grön-blåa färger och nyanser ger oss lugn och harmoni. Samma gäller färgen rosa! Så om du vill skapa en sådan vibe i ditt hem bör du kolla in dessa fantastiska produkter. Jag blir i alla fall otroligt sugen på att inreda med färg när jag ser dessa godingar!

inreda med färg

Sidobord / Stol / Gardin / Lampa / Sittpuff / Sittkudde

Rött & gult

Till skillnad från de grön-blåa färgernas lugnande effekt sägs det att röd-gula färger och nyanser istället ger oss energi och lust. Så varför inte inreda med ett härligt rött poppande skåp eller en lekfull gul matta med matchande sittpuff? Det kan ge dig exakt den uppiggande känslan som du behöver!

Mitt främst tips när det kommer till att inreda med färg är att ta små kliv framåt. Man behöver inte måla om ett helt rum eller köpa en stor dyr möbel. Börja med något mindre och billigare och känn efter. Kanske har du någon möbel hemma som du tröttnat på och kan måla om själv? Vem vet, när du väl börjat kanske du inte kan få nog av härlig färg!

inreda med färg

Soffklädsel / Matta / Gardin / Skåp / Sittpuff 

 

Vill du läsa mer om inredning? Tryck här