SHOPPA ARTIKEL

Redaktionen testar: December

Varje månad provar vi redaktörer tre nya saker. Det kan vara precis vad som helst! Maträtter, träningstyper, skönhetsprodukter – you name it! Sedan ger vi en ärlig och beskrivande recension av detta, så att vi (och ni!) enklare kan filtrera ut vad som är trender och vad som faktiskt fungerar på riktigt. Om ni vill att vi ska prova något som ni är nyfikna på så blir vi otroligt glada för en kommentar längst ner. I decembers upplaga har vi provat vitamindropp på Release Company, årets glögg med smak av mynta samt x-lash ögonfransserum!

release company

Vitaminer på Release Company

För ett tag sedan öppnade Release Company bara en bit från vårt kontor. Konceptet är väldigt amerikanskt och något vi inte tidigare har sett i Sverige (vad vi känner till iallafall), de erbjuder nämligen dropp och sprutor med vitaminer! Vitaminerna man får är B och C vitaminer, också kända som vattenlösliga vitaminer, vilket innebär att om man kissar ut det som inte kroppen behöver.

Så hur skiljer det sig från klassiska kosttillskott, kan man ju undra? Jo, droppet och sprutan går direkt in i blodbanan eller in i muskeln, och behöver då inte passera genom mag-och tarmkanalen, som kosttillskott gör. Kroppen kan då potentiellt tillgodogöra sig en större mängd av vitaminerna – eventuellt också snabbare.

Läs mer om Release Companys behandlingar HÄR.

Amanda

Jag är ju nyfiken på allt som andas hälsa så det här såg jag verkligen fram emot att testa. Det känns däremot lite trist att denna blir svår att utvärdera, för precis som med kosttillskott så är det nästintill omöjligt att se eller känna märkbara resultat. Jag hade velat se svart på vitt att det gav någonting för att bli exalterad och jag har inte känt någonting alls efteråt.

Upplevelsen i sig kändes dock bra. Inte härlig, man sitter ju ändå med en nål i armen i ca 45 minuter, men känslan av att det är bra för min kropp, känns bra. Dessutom är det verkligen en lyxig känsla när man kliver in genom dörren på Release Company, och man blir omhändertagen av en legitimerad sjuksköterska.

Så, jag kan tänka mig att ta sprutan med vitamin B12 igen, kanske en gång per år. För att jag vet att det är vanligt med brist på just denna vitamin om man äter vegetariskt/veganskt, vilket jag ändå gör till viss del. Och att ha brist på vitamin B12 är inte alls bra, till och med farligt. Men att gå någon gång per månad är ingenting för mig.

Linda

Lyxigt! Jag älskade själva kliniken, Release Company, som vi testade droppet på. Den var helt i min smak, andades lyx och var väldigt smakfullt inredd. Om sjukhus hade sett ut lite mer som det såg ut där inne så kanske jag inte hade haft sjukhus fobi. Skämt å sido (jag förstår att det inte kan se ut så på våra riktiga sjukhus) men för att faktiskt ge en liten recension utav själva behandlingen så känner jag att den faktiskt inte gav så mycket effekt.

Jag kände inget speciellt i kroppen efter tre dygn och jag kände inte heller av något efter det. Så tyvärr känns denna behandlingen bara som ett lyxigt tidsfördriv för mig som inte ger något riktigt resultat. Visserligen kan jag tänka mig att om jag hade haft någon vitaminbrist så kanske jag hade reagerat annorlunda, men för mig så märktes ingen effekt.

Fannie

Vitaminterapi har stått på min bucketlist nästan hela året. Jag älskar sådana här lite speciella hälsotrender även om jag inte förväntade mig några särskilda märkbara hälsoeffekter av just denna. Första intrycket av kliniken var att den kändes riktigt trendig, LA känsla på hög nivå! De egna lilla rummet man fick på Release Company var väldigt mysigt och bekvämt. De intravenösa droppet i armen var lite obehagligt till en början men man vande sig snabbt. Senare på kvällen upplevde jag en huvudvärk (kan vara kopplat till något annat) men annars inga andra biverkningar.

Några dagar senare slog det mig att jag vaknat innan mitt alarm varje morgon (tro mig det händer aldrig) och varit pigg, samt fått ovanligt mycket komplimanger för mitt glow så jag vill tro att det kan ha med vitaminerna att göra. Som helhet är det inget jag skulle unna mig regelbundet men kan absolut tänka mig att lyxa till det då och då för att få till en trevligt stund för mig själv!

Ögonfransserum

Nu kan du få längre och fylligare ögonfransar inom 30 dagar med Xlash! Studier visar att efter tre till fyra veckor ser du en märkbar förbättring av fransarnas kvalitet. Använd Xlash en gång om dagen, sex till åtta veckor för ett bra och hållbart resultat. Efter det kan du använda Xlash två till tre gånger i veckan för att bibehålla långa och hälsosamma fransar. Xlash ger dina ögonfransar styrka med hjälp av naturliga ingredienser som korallextrakt för att tillföra viktiga mineraler och främja cellförnyelsen. Peptider, antioxidanter och aminosyror hjälper till att främja tillväxten av hårsäckarna runt ögonfransarna samt gör fransarna mörkare.
479 kr från X-lash
Köp

X-lash

Amanda

Jag har inte hunnit använda x-lash i mer än två veckor, så jag kan inte påstå att jag sett någon märkbar skillnad på längden än. Ögonfransserumet utlovar ju faktiskt resultat efter 4-6 veckor, så det är ju inte så konstigt. Men jag gillar känslan av att stärka upp fransarna och ge dem näring varje kväll, efter en dag med mascara. Och det känns smidigt att bara dra den lilla penseln lätt över fransraden och så är det liksom klart. Mycket nyfiken på hur mina fransar ser ut om ett par veckor! Lägger in en liten notis här då.

Linda

Jag är ju sedan tidigare ett STORT fan utav x-lash och jag rekommenderar alla att testa det. Jag hade under flera år fransförlängning – vilket gjorde att jag i princip inte hade några fransar kvar när jag väl valde att sluta. Jag började med x-lash för att ge det ett försök redan innan det var hypat och fick så bra resultat. Numera är jag tjejen med de långa fransarna och det har jag bara x-lash att tacka för – så jag går verkligen i god för den här produkten!

Fannie

Jag har tidigare hört så mycket gott om x-lash så när jag fick hem produkten blev jag överlycklig och jag hade såklart skyhöga förväntningar. Jag räknade med att det i alla fall skulle ta några veckor innan jag skulle se något resultat men till min förvåning märkte jag stor skillnad efter bara några dagar. När lite över en vecka gått ville jag faktisk inte ha längre ögonfransar så då pausade jag processen, jag vill dock tillägga att jag redan har hyfsat långa ögonfransar. Med det sagt så levde produkten verkligen upp till alla förväntningar!

release company
Bildkälla: Systembolaget

Årets glögg

Är det bara vi som tycker att det hör till att prova den nya smaken av BLOSSA glöggen varje jul? I år bjuder glöggen på smaker av ingefära, pomerans, kanel och mynta – därav namnet Myntathé. Vad tror ni, är det en hit?

Amanda

Jag var otroligt skeptisk till den här smaken. Jag menar glögg med en touch av mojito, det känns helt fel. Men jag måste säga att hade fel. Den var betydligt godare än jag trodde och faktiskt en av de godare smaksättningarna på årets glögg. Är egentligen mer för sötvinsglöggen men den här får ändå 7 av 10! Jag kommer absolut se till att den finns med på julbordet på julafton, men kommer jag sakna den nästa jul? Förmodligen inte.

Linda

MMmmjaaaNjaaa är min reaktion på årets glögg! Vilket betyder att jag gillar den samtidigt som jag är tveksam, ungefär. Vid första anblick så tycker jag att det är en otroligt fräsch glögg som är lite somrig (?). Efter några munnar så tycker jag att nej den här är nog inte för mig. Konstigt det där med smaker som växer sig bättre eller sämre väl i munnen. Det här är absolut en sådan smak som är kul och god vid första anblick men det räcker verkligen med en liten kopp glögg. Men det är minst sagt en intressant smak!

Fannie

Jag är inte världens största fan av glögg, brukar ta ett litet glas att sippa på för trevligheten och julkänslans skull, därför måste jag erkänna att jag var en gnutta skeptisk till årets glögg. Myntathé lät dessutom lite underligt i mina öron. Det fick jag äta (dricka) upp, eftersom att jag blev extremt positivt överraskad när jag fick smaka! Glöggen var fräsch och uppfriskande, så för en som inte gillar glögg är detta ett riktigt bra betyg. Jag kommer absolut ta med denna som ett bidrag till årets julbord så att resten av familjen får smaka!

*

Läs förra upplagan av Redaktionen Testar HÄR.