SHOPPA ARTIKEL

Redaktionen testar: Ryvelle träningskläder och EMS träning

Artiklen innehåller annonslänkar

Varje månad provar vi redaktörer tre nya saker. Det kan vara precis vad som helst! Maträtter, träningstyper, skönhetsprodukter – you name it! Sedan ger vi en ärlig och beskrivande recension av detta, så att vi (och ni!) enklare kan filtrera ut vad som är trender och vad som faktiskt fungerar på riktigt. Om ni vill att vi ska prova något som ni är nyfikna på så blir vi otroligt glada för en kommentar längst ner! Denna gång har vi testat träningskläder från svenska varumärket Ryvelle och den spännande träningsformen EMS som innebär elektrisk muskelstimulans.

Träningskläder från Ryvelle

Träningsklädes-märket Ryvelle grundades i Sverige 2018 och erbjuder ett brett sortiment av plagg i olika färger som känns helt på tapeten. Men sitter dom där dom ska under ett träningspass – och är dom bekväma?

Tinsel Crop Top

Tinsel är en croptop som får dig att stå ut från mängden. Du kommer älska den mångsidiga designen. Tinsel är perfekt på gymmet, på din powerwalk, på tennisbanan, eller hemma på lata söndagar.
500 kr från Ryvelle
Köp

Althea Tights

Althea är designade för en aktiv livsstil, och de är gjorda för alla dina vardagliga äventyr. Signaturmaterialet reelay™ gör att de är precis lika bekväma i vardagen som när du tränar eller är på resande fot. Våra tights är gjorda för att hålla samma mjuka textur och passform för alltid.
900 kr från Ryvelle
Köp

Amanda

Jag har varit så nyfiken på Ryvelle länge men inte kommit till skott med att testa. Nu har jag använt Althea tights och Tinsel Crop Top i ett par veckor och jag är sjukligt nöjd! Det värsta jag vet är att behöva dra upp tights som glider ner i midjan och över rumpan men dom här sitter verkligen HELT perfekt – utan att sitta för tight. Materialet är väldigt mjukt vilket ger en skön känsla även utanför träningen, samtidigt som de ändå sitter där dom ska och skulpterar på ett snyggt sätt. Behöver jag ens säga att jag är sugen på typ alla färger av dessa? Topen är också så fin och jag vill aldrig ta av den. 10 poäng!

Linda

Ryvelle mina all time favorite, jag tror inte att ni förstår hur bra dom här träningskläderna är. Om ni precis som jag är en person som blir lätt klaustrofobisk av kompressionstights och inte ens gillar tanken av en sportbehå med “mycket stöd och support”, då är Ryvelle något för dig. Dom sitter nämligen åt, utan att upplevas tighta eller hårda, är seamless och sjukt följsamma. Träningskläderna ÄR verkligen allt man önskar sig material och passformsmässigt.

Mitt enda minus är att jag hade gärna sett kläderna i fler modeller. Nu finns dom i ganska många färger, men i samma modell. Jag hade gärna sett fler modeller framförallt på överdelen eftersom jag hade viljat tillägna mer plats i min garderob åt Ryvelle. För mig som inte är ett superfan av färg så blir det svårt att få till eftersom man framstår som en konstig person om man köper exakt samma plagg i för många upplagor…

Michaela

Jag måste säga att jag var något partisk redan innan jag hoppade i min första Ryvelle-look eftersom att Linda hade höjt träningskläderna till skyarna på kontoret veckan innan. För inte säljer man väl in något så starkt om det inte kan leva upp till förväntningarna?

Hon hade rätt – det här är riktigt bra träningskläder. Jag som yogar mycket är ett stort fan av seamless sportswear och Ryvelles träningstights sitter inte åt någonstans. De är följsamma, sköna och lämnar inga märken på huden efter användning. Dessutom känner man sig inte som en uppstoppad korv när man har haft dem på sig (vanligt förekommande tyvärr). Jag har använt ett svart set med tights och långärmad tröja och båda får tio poäng av mig. Enda minuset är kanske att jag föredrar liiite längre tröjor när jag tränar än magtröjan, men omväxling förnöjer I guess.

Bionic – EMS träning

EMS är en träningsmetod som kommer från fysioterapin och betyder elektrisk muskelstimulans. Elektriska impulser stimulerar musklerna helt utan vikter och träningsformen anses vara högintensiv men ändå skonsam mot kroppen. Träningen är relativt ny och utförs tillsammans med en personlig tränare, därför ska den vara lätt att anpassa och fungerande för alla. Nu har vi testat för att utvärdera denna spännande träningsform!

Läs mer om EMS på Bionics hemsida.

Linda

Man kan väl säga att både jag och Michaela intog Bionic träningsstudio på Regeringsgatan med en skräckblandad förtjusning. Träning med elstötar? Ni hör ju! Att få en stöt av något elektriskt är bland mina värsta mardrömmar, jag gillar verkligen inte tanken på det. Så att utsätta sig för det här var inte helt självklart. Väl på plats så möttes vi av en proffsig tjej som var med oss på hela vår träningsstund. Jag har svårt att sätta ord på exakt vad det var som hände där inne på träningsstudion. Men när vi väl hade fått på oss västen och kopplat upp oss mot maskinen som skulle ge oss stötar så satte vi igång träningspasset. Vi skulle alltså utföra rörelser som instruktören visade samtidigt som vi fick ganska starka elstötar eller elpulsar som dom kallade det. Att få en elstöt av maskinen känns ungefär som… inget jag känt förut. Det är en blandning av ett starkt pirr (som man får när foten somnar) och en molande smärta. Blir det för stark el så kan man inte heller lyfta den berörda muskeln.

Så – gillade jag det? Jag måste säga att jag är väldigt kluven. Det var en ganska obehaglig känsla just där och då men den är jag ganska övertygad om att man vänjer sig vid. Jag har en sinnessjuk träningsvärk idag (dagen efter testet) vilket jag tycker är najs. Men jag är bara inte 100% övertygad om att detta faktiskt var något som var bra för kroppen? Jag får helt enkelt läsa på bättre kring vad det är som faktiskt händer i musklerna och varför det här skulle vara ett hållbart sätt att träna på. Om det visar sig vara toppen så sign me up igen!

Michaela

Jag har flera vänner som har testat Bionic och de har lovordat träningsformen så jag var riktigt taggad. 20 minuters träning som motsvarar 3 timmar på gymmet? Sign me up! Sen kom jag dit och fick ett oväntat ångestpåslag. Elstötar genom min kropp medan jag tränar? WTF? Som tur är fick vi proffsig hjälp av vår instruktör som anpassade styrkan efter oss och gav oss tydliga order om hur vi skulle genomföra passet.

Trots det gick jag därifrån med en känsla av att jag inte kommer testa det igen. De 20 minutrarna var ganska obehagliga, västen luktade svett och kändes instängd, och träningsvärken som kom redan samma kväll kändes nästan konstgjord. Jag gillar att känna mig värd min träningsvärk efter ett hårt pass och det här kändes fel. Det var en rolig upplevelse att få testa på något så hypeat men jag föredrar att kötta sönder på ett megaformer-pass tills musklerna värker av skörhet.

Kul dock att Bionic erbjuder bodyscanning för att få en bättre bild över ens fysik – något som kan vara bra att hålla koll på. Vi gjorde varsin bodyscanning och firade de goda resultaten med en bulle!

*

Läs förra upplagan av Redaktionen Testar HÄR.