Lär känna din hudtyp med SkinCeuticals

Samarbete medSkinCeuticals

Jag ska erkänna att jag är lite smått galen när det kommer till hudvård. Jag älskar att prova nya produkter, olika ingredienser och därefter se hur min hud reagerar. Känslan när man hittar den där extraordinära produkten (eller produktkombinationen) kan likställas med magi, eller vad säger ni? Jag pratar såklart om den där produkten som kommer att få alla du möter att fråga vad receptet egentligen är bakom din fantastiska hy.

Efter att har läst Amandas artikel om SkinCeuticals produkter här inne på FORNI, så var jag inte lite peppad på att prova själv. Jag har nu under ett par veckor provat SkinCeuticals Phyto-serie – och ja, låt oss konstatera att jag är imponerad.

Men när det kommer till hudvård, så kan vi ju med säkerhet säga att det är högst individuellt och därför viktigt att välja produkter efter just din hudtyp. Tillsammans med SkinCeuticals har vi satt ihop en hudvårdsskola. Det är helt enkelt en guide för vilka produkter som du bör satsa på utifrån din hudtyp. Låt oss djupdyka!

Normal hudtyp

Om du har en hud som inte är särskilt torr, du får sällan finnar och har i regel inte speciellt mycket problem när det kommer till din hy – då har du förmodligen en normal hudtyp. Ditt mål är isåfall att ge din hud näringsämnen och vitaminer. Men mitt viktigaste tips till dig är att alltid vara noga med rengöringen! Smuts och föroreningar tränger sig även in i de allra minsta, mest oproblematiska porerna. Och sist men inte minst, till det alla skönhetsgurus tjatar om – återfukta, återfukta och återfukta lite till.

SkinCeuticals har en mist, Phyto Corrective Essence Mist, som återfuktar och skyddar huden genom hela dagen. Den här misten passar alla hudtyper och är en sammansättning av extrakt från boldusblad, gurka, timjan, olivblad och rosmari – vilket är ingredienser som lugnar huden. Misten innehåller också hyaluronsyra och glycerin vilket hjälper till att dra till sig och behålla vatten i huden. Sedan jag började prova dessa produkter så har misten stått på mitt skrivbord varje dag. Den återfuktar, doftar fantastiskt och känns så behaglig att applicera.

PHYTO CORRECTIVE ESSENCE MIST

SkinCeuticals Phyto Corrective Essence Mist återfuktar och stärker hudens skyddsbarriär i ett hygieniskt, beröringsfritt format.
619 kr från SkinCeuticals
Köp

Känslig hudtyp

Om du har en hud som lätt blir irriterad och torr så har du förmodligen en känslig hudtyp. Produkterna du ska rikta blicken mot isåfall ska vara milda men också att de bör ha en formula som hjälper till att lugna rodnad och klåda. Om du är torr i hyn, så kan det öka känsligheten och göra det lättare för smuts att tränga sig in i huden. För en känslig hudtyp är därför återfuktning otroligt viktigt. Använd produkter som är återfuktande fyllda med barriärstärkande vitaminer och satsa på att klicka hem ett serum med tillsatser av lugnande växter. Fuktmasker kan också vara underbara för känsliga hudtyper!

Till dig med känslig hudtyp vill jag speciellt tipsa om Phyto Corrective Masque. Masken är en lugnande ansiktsmask som är speciellt utvecklad för en känslig eller reaktiv hud med rodnad och inflammationer. Men den är likväl magisk när det kommer till återfuktning. Masken innehåller en botanisk blandning som hjälper huden att snabbt återhämta sig, medan hyaluronsyra och dipeptider återställer fuktbalansen och mjukgör huden. Du kan dessutom använda masken under natten, och den är speciellt bra att applicera om du har gjort microneedling eller en laserbehandling tack vare dens lugnande effekt.

PHYTO CORRECTIVE MASQUE

Phyto Corrective Masque är en lugnande ansiktsmask, speciellt utvecklad för en känslig eller tillfälligt reaktiv hud med rodnad eller inflammationer. Passar även en fuktfattig hud som saknar lyster och behöver ny energi.
759 kr från SkinCeuticals
Köp

Torr hudtyp

Om du har en torr hudtyp, så är det främst fukt som du behöver. Satsa därför isåfall på en återfuktande och mjukgörande rengöring, serum och fuktkräm. Din hud kommer att tacka dig!

Phyto Corrective Masque är även perfekt för dig med torr hud! Ett tips är att applicera den som en sovmask för att lugna huden under natten.

PHYTO CORRECTIVE

Phyto Corrective Gel är ett oljefritt och återfuktande serum - en botanisk blandning med lugnande egenskaper.  Speciellt utvecklat för en extra känslig hud eller en oren hud med inflammerade finnar.
645 kr från SkinCeuticals
Köp

Fet hudtyp

Om du har en fet hud, så är det lätt att glömma att du högst troligt också är torr – eller till och med känslig. Det är nämligen så att olika zoner i ansiktet producerar olika mängder olja. Därför är ett tips till dig med fet hud att använda produkter med balanserande och lugnande ingredienser! Återfuktning är alltså lika viktigt för dig med oljig och fet hud, som det är för dig med torr hud. Rengöring och ansiktsvatten som torkar ut hyn, kan till och med få huden att producera mer olja som reaktion på ytans torrhet.

SkinCeuticals Phyto A+ Brightening Treatment är en daglig fuktcreme som motverkar överskottsproduktion av olja, men också innehåller återfuktande ingredienser.

PHYTO A+ BRIGHTENING TREATMENT

Phyto A+ Brightening Treatment är en daglig fuktcreme som gör huden klarare. Den förbättrar hudens lyster, textur och klarhet, vilket resulterar i en strålande hud. Phyto A+ Brightening Treatment innehåller en synergistisk teknologi bestående av alpha arbutin, azelainsyra och en fytobotanisk blandning som förbättrar ojämn hudton, cellförnyelsen och överskottsproduktion av olja, samtidigt som den lugnar huden.
959 kr från SkinCeuticals
Köp

När det kommer till åldrande

När vi åldras så förändras hunden, vi blir lättare uttorkade och oavsett livsstil så kommer vår hud med åren att förändras. Fina linjer, rynkor och pigmentfläckar är bara exempel. Anledningen till detta är bland annat att vi får en långsammare cellförnyelse, och en minskad fukttillförsel. Den här serien från SkinCeuticals berör alla olika hudproblem, och en fördel är att dem kombinerar stärkande och återfuktande ingredienser. Dessa produkter kommer att boosta din hud, oavsett vilket hudtyp du har. Men, se till att satsa på produkter som passar dig bäst och lär känna din hudtyp.

*

Vill du läsa mer om hudvård? Klicka här!