SHOPPA ARTIKEL

Få din makeup att hålla hela sommardagen

Shoppen i den här artikeln innehåller annonslänkar
Klicka på SHOPPA ARTIKEL till vänster för att se produkter

Varje sommar händer samma sak: Värmen slår till (halleluja!) och sminket – som vanligtvis håller fint hela dagen – förvandlas till en glansig sörja. Glow i all ära förstås, men helst i en subtil mängd som inte går att spegla sig i.

Om du strosat runt i sminkbutiker under sommaren är det oundvikligt att inte upptäcka perfektionen i personalens sminkningar. Där står de i butiker med minimal AC och bländade spotlights, men ändå andas deras makeup perfektion. Man kan inte låta bli att beundra dem. Kanske till och med känna lite avund, för att den perfekta sommarmakeupen känns så långt borta.

Det fina är när vi inser att om dem kan, så kan vi! Det är faktiskt så att alla (oavsett hudtyp) kan få sminket att sitta genom de heta sommardagarna. Det viktigaste är att våga bryta sig ur sin gamla sminkrutin.

Om din sommarmakeup inte håller första gången termometern stiger över 20, så kommer den förmodligen inte göra det andra gången heller. Kanske är det då dags att investera i några nya superhjälte-produkter? 

Mitt hemliga recept skapades när jag gick på bikramyoga med smink och upptäckte att det faktiskt såg skapligt ut efteråt. Då snackar vi dubbelt så varmt som klassisk svensk sommarvärme och en hel del tuffa yogapositioner. Därför tänkte jag nu dela med mig av mina tips till er!

Återfuktning

Det kommer i för sig alltid vara med på mina listor över hur man får till en perfekt sminkning, men under sommaren gäller det att återfukta på ett annat sätt – eller egentligen med en annan produkt. Återfuktning i så hög grad det går, men i så tunn formula som möjligt. Det gör att sminket inte försvinner snabbare än nödvändigt.

Moisture Surge

Moisture Surge är en fuktkräm som innehåller mycket hyaluronsyra, som brukar kallas för naturens egna fuktmagnet. Tester har visat att fukten bevaras i huden i 72 timmar efter applicering men även efter rengöring av ditt ansikte! Det beror på att den nya teknologin med aktivt aloe-vatten hjälper huden att skapa sin egen fuktreserv för att kontinuerligt återfukta sig själv under dagen. Den lätta formulan ger dessutom en fräsch känsla och vacker lyster!
330 kr från Clinique
Köp

Prep and PRIME!

I vissa fall kan jag tycka att primer är överskattat, men inte under sommaren! Om det är viktigt för dig att hålla t-zonen i skick, så införskaffar du en oljekontrollerande primer nu med detsamma.

Angel Viel Primer

NYX Angel Viel Primer har en lätt och fräsch formula som skapar en behaglig kudde på din hud för att förbättra appliceringen av makeup. Den otroliga formulan ger en jämn yta med minimal glans och gör appliceringen enkel. Din hud kommer att kännas som om en ängel har rört vid den!
199 kr från NYX
Köp

Vattenrestistenta produkter

Om du använder krämiga produkter (i form av tex. foundation eller concealer) är det av stor vikt att byta till ”long wear”- varianter (helst vattenresistenta eller till och med helt vattenfasta). Min favoritfoundation kommer från Bobbi Brown. Den sitter på plats hela dagen och finishen är magisk! Du hittar den HÄR.

Ultra HD Concealer

Ultra HD Concealer är Make Up For Ever's första hållfasta concealer som direkt lyser upp din blick genom att fånga upp och reflektera det ljuset. Den har en "osynlig" finish som döljer mörka ringar samtidigt som den återfuktar huden kring ögonen för en mjuk och naturlig look. Med den exklusiva gel konsistensen lägger sig Ultra HD Concealer som en andra hud och sitter som berget i 12 timmar.
325 kr från Make Up For Ever
Köp

Puder

Även om du är emot puder i vanliga fall, kan det vara bra att bortse från det nu under sommaren. Jag föreslår att du väljer ett transparent puder, som ger varken färg eller täckning. Det skapar en känsla av att inte ha något puder alls, men ser till att allt smink sitter där det ska! Det beror på att det är en “torr” produkt som fäster allt flytande där under. Det här pudret har jag använt till och från i 7 (!) år.

Light Reflecting Powder

Lyxigt tunt och silkigt, det här transparenta pudret ger en mjuk och mattande effekt samtidigt som det ger lyster. Din makeup håller sig snygg och sitter kvar oavsett väder och vind!
380 från NARS
Köp

Spray it!

Ansiktsmist är GULD året om, inte minst på sommaren. Även om det kan verka underligt att tillföra mer fukt på en redan glansig hy, så kommer det att göra underverk för hållbarheten. Denna är tveklöst bäst på marknaden.

All Nighter

All Nighter fixerar din makeup och får den att hålla sig vacker i upp till 16 timmar! Den revolutionerande och kliniskt testade formulan är perfekt för alla hudtyper. All Nighter innehåller en patenterad teknologi som kontrollerar glans efter temperatur.
239 kr från Urban Decay
Köp

Mascara som inte kladdar

Det finns ingen bättre tidpunkt att införskaffa en mascara som inte kladdar, än under sommarhalvåret. Denna gör mig aldrig besviken! Har nog haft minst 20 stycken genom åren.

Multi Lash Mascara

Multi Lash Mascara innehåller flera olika vaxer för att både böja, förlänga och ge fransarna en härlig volym. Dina fransar ser både längre och fylligare ut efter första appliceringen! Multi Lash Mascara är klumpfri och kladdfri, med en intensiv färg som ramar in dina ögon på ett effektfullt sätt.
165 kr från Make Up Store
Köp