SHOPPA ARTIKEL

Du måste köpa den här concealern från TARTE

Artikeln innehåller annonslänkar
Tryck på Shoppa Artikel nere i vänster hörn för att se alla produkter i shoppen!

I den här omgången av Full Face har jag under en månads tid provat TARTE Cosmetics. Jag skrev en artikel om varumärket för inte så länge sedan, där jag berättade om deras initiativ för en bättre omvärld. Tryck här för att läsa den!

TARTE är ett sminkvarumärke som skapades av Maureen Kelly i New York City, 1991. Hon ville göra smink som var roligt, glamouröst och snällt mot huden – och sedan dess har företaget jobbat med att ta fram produkter med naturliga ingredienser som är just bra för huden. TARTE har också varit cruelty free från start, något många branschkollegor började med mycket senare och då på grund av marknadstryck.

Idag är TARTE en av världens mest populära varumärken och ikonprodukten Shape Tape Concealer säljs var tjugonde sekund världen över (!!). Men vad har varumärket mer för produkter att erbjuda? Längst ner i artikeln hittar du mina favoriter.

Timeless Smoothing Primer ⭐️⭐️⭐️
En bra fungerande primer men jag tycker den är lite för torr…

Maracuja Oil ⭐️⭐️⭐️⭐️
Den här oljan kan du använda till allt! Den innehåller bland annat Vitamin C för att hjälpa till med lyster, men är också väldigt återfuktande. Jag har använt den i ansiktet, på naglar, läppar, you name it. Funkar också väldigt bra att ha för att blanda ut matta foundations för extra glow.

Amazonian Clay Full Coverage Foundation ⭐️⭐️⭐️
Väldigt bra men jag är inte en full coverage girl och har därför svårt att ge den ett starkt betyg. Den täcker bra men jag känner att jag har en foundation på mig, vilket jag inte riktigt gillar. Däremot är den väldigt len och snäll mot hyn på grund av leran.

Shape Tape Contour Concealer ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+++
Ingen kan väl ha missat gospel-körerna sjunga om Shape Tape? Den är faktiskt precis så bra som alla säger, kanske även bättre! Täcker suveränt, är inte för tjock men dryg så lite räcker väldigt långt. Jag kommer använda den här som alternativ till foundation i sommar.

Amazonian Clay 12-hour Blush ⭐️⭐️⭐️⭐️
Jag har använt mig av färgen Blissful och wow, den är så fin. Den absolut perfekta basfärgen om du vill ha lite rosiga kinder men inte se ut som en Disney-prinsessa. Håller länge och lätt att bygga på. Full pott!

Lights Camera Lashes Mascara ⭐️⭐️⭐️⭐️
En väldigt bra mascara. Ger volym och separerar fransar, vad mer behöver man? Jag kan dock inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om förpackningen. Den är gjord av något slags tyg. Väldigt snyggt och kul, men känner att den “tappar formen” och ser gammal ut efter några vändor i necessären.

Amazonian Clay Matte Waterproof Bronzer ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
ÄLSKAR en matt bronser. Den här ger snygg naturlig färg och lätt att jobba med på grund av leran den är gjord på. Håller väldigt länge men blir inte förstörd och “smutsig” om man bygger på mer färg senare på dagen. Mycket bra köp!

Chrome Paint Shadow Pot ⭐️⭐️⭐️⭐️
Likt Hourglass är dessa riktigt bra! Färgerna är lätta att applicera och håller hela dagen. Plus att de är magiskt fina! På bilderna i den här artikeln använder jag mig av färgen Fire Dancer. Jag använde mig av en brun bas den här gången för att få en kopparfärg – såhär fin är den på egen hand:

Tartelette In Bloom Clay Palette ⭐️⭐️⭐️
Den hade fått en fullpott om det inte hade varit för all fallout. SÅ fina färger men när man drar färg på penseln flyger ett moln av puder runt. Jag gjorde misstaget att använda den här första gången i vita kläder…

Busy Gal Brow Gel ⭐️
Den här var inget för mig. Borsten är väldigt tunn vilket jag vanligtvis gillar men den är inte tillräckligt styv. Den böjs när jag försöker tygla mina relativt buskiga bryn – vilket gör att jag tappar precision och färg-effekt.

För att summera:

TARTE känns kvalitativt, roligt och snällt. Många av de produkterna jag använt är gjorda på den lera Maureen Kelly hittade på en resa genom Amazonas. Hon träffade kvinnor som jobbade med vid floden och blev så imponerad av deras mjuka händer att hon tog med sig leran hem. Idag jobbar TARTE med ett kvinnligt kooperativ för att skörda leran naturligt två gånger om året.

Färgerna är väldigt fina och håller länge men är lätta att bygga på utan att man ser smutsig ut. Om jag skulle rekommendera en produkt från TARTE är det 100% deras Shape Tape Concealer. Har du inget att täcka tycker jag du ska satsa på deras Amazonian Clay Matt Bronzer. Den kommer vara perfekt till sommaren.

TARTE finns att köpa online via deras egna hemsida eller hos Sephora, online och i butik.

Många artiklar på FORNI använder sig av annonslänkar, där vi på FORNI får en liten ersättning per klick. Annonslänkar är inte sponsrat innehåll eller samarbeten. Allt vi redaktörer skriver i våra artiklar är 100% våra egna åsikter och speglas inte av de produkter vi delar med oss av. Om något innehåll är sponsrat eller ett samarbete, är det tydligt reklammärkt högst upp.