SHOPPA ARTIKEL

Full Face: Hourglass Cosmetics

Ambient Highlighting Palette

Vi drar igång en ny artikelserie här på FORNI!

Det finns så många varumärken där ute på marknaden med liknande produkter och man har helt enkelt inte koll på vad som är värt att köpa. Jag tänkte hjälpa er med det! I den här serien tänkte jag prova produkter från endast ett varumärke under en månads tid – för att sedan utvärdera vilka produkter som känns mest värda att lägga sina pengar på.

En liten hjälp på traven i varumärkesdjungeln helt enkelt!

Först ut är Hourglass! Ett någorlunda veganskt (läs summeringen längst ner) och cruelty free skönhetsmärke från USA. De är kända för skimmer och lyxiga formulas (ingredienser) – något som speglar deras priser då det faller i kategorin high end beauty. Dyrare alltså.

Jag har provat och använt produkterna under en månads tid för att hitta mina favoriter! Tanken är att det här ska hjälpa dig prioritera om du bara vill köpa EN Hourglass-produkt. Jag har skrivit kommenterar på varje produkt och stjärnmärkt mina favoriter. Längst ner i artikeln hittar du även en summering av mina favoriter och varumärket som helhet!

Veil Mineral Primer  ⭐️⭐️⭐️
3 av 5 stjärnor. En väldigt lätt kräm som gör huden silkeslen, tyvärr inte så fuktgivande. Bra, men inte bättre än andra primers jag provat.

Vanish Foundation  ⭐️⭐️⭐️
3 av 5 stjärnor. En stick foundation som lägger sig väldigt snyggt! Det är en matt foundation, så om du har torrare hy kan du behöva jobba in en ansiktsolja innan. När jag körde utan olja blev det lite för torrt och jag såg lite krispig ut.

Veil Translucent Powder ⭐️⭐️⭐️⭐️
4 av 5 stjärnor. Ett setting powder, för att “låsa in sminket”. Väldigt fin, mattar ner men gör dig inte matt!

Ambient Lightning Palette Edit 4  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(eller mindre och icke slutsålda varianten Ambient Lightning Palette)
5 av 5 stjärnor! STORFAVORIT! Jag fick den stora paletten av syrran i julklapp och har sedan dess inte använt något annat. Jag känner mig lite som en matt diamant när jag använder alla färgerna. Edit 4 innehåller två puder, en highlighter, två rouge och en bronzer. Jag såg att Edit 4 är slutsåld online (den finns dock på NK om du bor i Stockholm) men Sephora har Ambient Lighting Palette med tre färger. Finns olika varianter att kombinera!

Vanish Highlighter – Pink Flash  ⭐️⭐️
2 av 5 stjärnor.  Krämig highlighter, också i stick-form. Superfin men föredrar Ambient Palette alla dagar i veckan. Märkte att jag hade glömt bort den här helt.

Från vänster: Ambient Palette, Ambient Palette Edit 4 och den magiska ögonskuggan

Scattered Light – Blaze  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
5 av 5 stjärnor! Har aldrig fått så mycket komplimanger för en ögonskugga tidigare. Det är glitter på burk, men pressat så du behöver inte någon vätska för att få det att sitta. Magisk pigmentering som sitter hela dagen!

Caution Extreme Mascara  ⭐️⭐️⭐️
3 av 5 stjärnor. Borsten är mindre, för precision, vilket innebär att du får med dig mer produkt när du drar upp den ur tuben. Jag älskar den MEN det är lite av en hit or miss, mer produkt på borsten innebär större risk för kladd. Vissa dagar blir mina ögonfransar de snyggaste de någonsin varit, andra dagar blir det klumpigt och svårjobbat. Tycker du om dramatiska ögon är den här superbra – men du behöver vara lätt på handen.

Arch Brow Shaping Gel  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
5 av 5 stjärnor!  Borsten är tvådelad: ena sidan större, för att bygga volym, medan andra sidan är lite och nätt för att få till detaljerna. Superlätt att jobba upp volym! Kanske inte för dig som föredrar bryn målade med penna eller pense – men perfekt för dig som vill ha naturliga bryn!

Confession Slim Lipstick ⭐️⭐️⭐️
3 av 5 stjärnor.  Jag älskar den här typen av läppstift! Krämig med medelmatt finish, höll sig nästan hela dagen utan läppenna!

*

Det här är ett smink som känns lyxigt, jag har aldrig lyckats få ett så fint resultat som jag får med Ambient-paletten. Då sminket är lite dyrare förstår jag om du inte bara litar på mina ord (ingen fara), utan vill prova produkterna innan köp. Produkterna säljs i fysiska butiker, men bara NK och Sephora. Jag hade hoppats på Åhléns men möttes tyvärr av det här:

Skärmavbild från Åhlens.se

*

För att summera:
Sminket är dyrare men har produkter och kvalité som ändå gör att det känns rättvist. Mina favoriter och de produkter som jag personligen rekommenderar är Ambient Lightning Palette Edit 4 (alternativt Ambient Lightning Palette), ögonskuggan Scattered Light och Arch Brow Shaping Gel. Deras Vanish Foundation är älskad av många, och jag tycker verkligen om den i kombination med ansiktsolja – men jag vill inte behöva komplettera min foundation.

Jag älskar att de är cruelty free. De är PETA-certifierade har valt att inte heller låta andra parter testa på djur (vilket är ett måste om ett företag till exempel vill sälja i Kina). Alla produkter i den här artikeln förutom Scattered Light ögonskugga, Veil Setting Powder och Flash Highlighting Stick är veganska.