SHOPPA ARTIKEL

Lever IDUN Minerals upp till förväntningarna?

Den här artikeln innehåller annonslänkar
Klicka på SHOPPA ARTIKEL till vänster för att se alla produkter

Det har varit spännande att få prova ett varumärke som använder så få och nödvändiga ingredienser i sina produkter! IDUN Minerals är ett svenskt skönhetsmärke som grundades 2011 och producerar just mineralsmink. Produkterna ska passa alla hudtyper och tas fram tillsammans med svenska kemister och forskare — coolt tycker jag! Majoriteten av sortimentet är veganskt, med undantag för vissa produkter som innehåller Bivax och Carmine. Däremot är hela sortimentet cruelty free!

Jag provat IDUN’s produkter i en månad, här kommer min recension:

Ansiktsprimer  ⭐️⭐️⭐️
3 av 5 stjärnor. Jag blev väldigt förvånad över färgen på denna primer, som är lite grå/svart. Färgen smälter dock in i huden och blir genomskinlig när du applicerar den. Den känns skön och gör att huden känns len men fungerar inte bättre än de favoriter jag redan har.

Perfect Under Eye Concealer  ⭐️⭐️⭐️⭐️
4 av 5 stjärnor. Den här har jag använt mest för en no-makeup-makeup-look. Concealern utlovar hög täckning men har enligt mig mer lätt till medium finish. Den creasar* inte och känns lätt under ögonen. Helt klart optimal om du vill ha en produkt för every-day-use som knappt syns!

*Creasar = när en produkt lägger sig i ens fina linjer och rynkor.

Puderfoundation ⭐️⭐️⭐️⭐️
4 av 5 stjärnor. Jag har aldrig varit ett stort fan av puderfoundations men jag gillade faktiskt den här. Jag förstår konceptet — det går snabbt att applicera och den känns lätt på huden. Inget jag skulle applicera för en sminkning som måste hålla en hel dag (och kväll) utan som en naturlig vardagsbas. Rekommenderar den främst till en normal/blandad hudtyp.

Pressat Puder ⭐️⭐️⭐️
3 av 5 stjärnor. Ett slags setting powder för att få sminket att sitta (inget som behövs om man använder puderfoundation). Däremot tyckte jag om att applicera den ovanpå min concealer! Funkar garanterat bra ovanpå vilken flytande foundation som helst.

Bronzer ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
5 av 5 stjärnor! Detta blev faktiskt min favorit. Förmodligen för att jag är en slavisk bronzer-användare. Finishen är matt men ger ett fint glow, har bra pigment och klockren nyans (vilket inte alltid är lätt att hitta). Högsta betyg! Tyvärr finns bronzern bara i två nyanser, men behöver du en djupare ton kan du använda deras puderfoundation som bronzer.

Blush ⭐️⭐️⭐️⭐️
4 av 5 stjärnor. Fint rouge med mycket pigment. Tummen upp!

IDUN Minerals

Bild: IDUN Minerals.

Palett ögonskuggor ⭐️⭐️⭐️
3 av 5 stjärnor. Behändig palett med fyra olika färger, väldigt fina färgkombinationer! Pigmentet var inte det bästa jag jobbat med, du behöver en vass primer för att färgen ska fästa ordentligt — men absolut dugligt.

Ögonbrynspenna ⭐️⭐️
2 av 5 stjärnor. Jag har tyvärr lite svårt för både pennan och nyansen. Kanske för att jag föredrar ögonbrynspennor som man kan skruva upp, den här behöver du en pennvässare till. Och om jag skulle använda den varje dag hade den snabbt tagit slut. Färgen är lite för askig för min smak, jag föredrar något varmare toner mot mitt blonda hår — som tur är finns det flera att välja på beroende på vilken nyans du föredrar.

Magna Lengthening Mascara ⭐️⭐️⭐️
3 av 5 stjärnor. Jag älskar mascaror som förlänger — trots namnet tycker jag inte att den här riktigt lever upp till förväntningarna. Annars var den lätt att applicera och separerade fransarna fint. En bra match för dig som vill ha en naturlig mascara-look!

Lip Crayon ⭐️⭐️⭐️
3 av 5 stjärnor.  Kombinationer av läppstift och läppenna är ju bara för härliga, dels för att det går snabbt att applicera och dels för den härliga konsistensen. Denna kändes både skön och återfuktande, hade dock önskat fler färger att välja mellan.

*

För att summera:

IDUN är ett sminkmärke som ligger i en mellan-prisklass, alltså från 145 till 355 kronor. Förpackningarna känns stilrena men det är ingredienserna som sticker ut. Jag har inte dragits till mineralsmink innan men har helt klart hittat några favoriter – framförallt för att de ser naturliga ut på huden. Så lever IDUNs smink upp till förväntningarna? Inte på alla produkter men det finns helt klart några guldkorn. Mina favoriter är Mineralfoundation, Perfect Under Eye Concealer — och bäst betyg fick Bronzern. Om du är ett stort fan av mineralsmink är detta absolut ett märke att testa! Observera att IDUN’s hemsida har ett bredare utbud av färger i foundation än vad återförsäljarna erbjuder.