SHOPPA ARTIKEL

Louise testar: Är MAKETHEMAKE den perfekta basen?

Artikeln innehåller annonslänkar
Tryck på Shoppa Artikel nere i vänster hörn för att se alla produkter i shoppen!

Ibland blir det inte ett full face i Full Face, den här gången kommer vi snacka bas – för jag har testat ett nytt, svenskt sminkmärke som jag tycker är värd en plats. Eller hudvårdsmärke med smink, som MAKETHEMAKE säger.

MAKETHEMAKE kallar sina produkter för ‘makeup-infused skincare’, vilket ska vara en kombination av aktiv hudvård och smink med fokus på lyster. Exempel: de har hyaluronsyra och Vitamin C i sin tinted moisturizer, så det känns extra bra att applicera den. Företaget har funnits under en längre tid men har då endast producerat sminkborstar. Men sedan ett par månader tillbaka har de även lanserat sminkprodukter och det är dem jag har fokuserat på under samma period. Här finns det verkligen ett par produkter jag tycker är värda att investera i. Längre ner ser du skillnaden när jag sminkat halva ansiktet!

Tanken med Full Face är som vanligt att det ska hjälpa er prioritera och se vad som är värt att köpa, så du hittar dem bästa produkterna från varje varumärke. Jag har skrivit kommenterar på varje produkt och stjärnmärkt mina favoriter. Längst ner i artikeln hittar du även en summering av mina favoriter och varumärket som helhet!

Tryck på Shoppa Artikel nere i vänster hörn för att se alla produkter i shoppen!

⭐️⭐️⭐️
Vitamin C Tinted Moisturizer

Ni vet hur jag tjatat om min BareMinerals Complextion Rescue som jag aldrig ersätter? Well, den har hittat en kompis. Produkten är lagom täckande för att jämna ut huden och det känns bra att förlänga min hudvårdsrutin. Tyvärr finns den bara i fyra färger vilket känns alldeles för lite.

⭐️⭐️⭐️⭐️
Niacinamide Soft-focus Primer

Tycker den här gör sitt jobb bra! Den suddar ut fina linjer och när jag har kollat mig i spegeln i kontorsljuset på eftermiddagen har jag varit imponerad. Vet dock inte om det beror på primern eller deras compact foundation, men kombon gör sitt jobb!

⭐️⭐️⭐️
Vitamin B Flawless Filter Foundation

Dryg foundation som är bra för dig som vill ha en medium till full täckning. Den är lite på den mattare sidan, så en aning för torr för mig men fungerar nog bra för oljigare hy. Tyvärr finns den bara i sju nyanser, hade velat se fler mörka toner.

⭐️⭐️⭐️
Ceramide Elastic Concealer

Den här påminner om Glossiers Stretch Concealer, dock inte riktigt lika täckande. Den går att bygga upp bra och täcker ojämn hudton och mörka ringar.

⭐️⭐️⭐️⭐️
Squalane Compact Foundation

Min favorit! Den påminner om mitt Maybelline-puder från gymnasiet men utan att jag ser ut som en torr mjölkaka efter användning. Den innehåller squalane (olja för återfuktning) och niacinamid (aktiv form av Vitamin B3) som minskar synlighet av porer och jämnar ut hudtonen – och det gör den verkligen. Min hy såg ut som porslin?! Se bild nedan. Hade fått fem stjärnor om den funnits i fler än sju nyanser.

⭐️⭐️⭐️⭐️
Vitamin C Soft Compact Bronzer

Väldigt bra! Det är en lättare pigmentering så du riskerar inte att det blir för mycket, istället kan du bygga upp det till en naturlig solkysst ton.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hyaluronic Gloss Pot

Okej men det här är världens bästa grej? Superbra highlighter om du inte vill glittra, utan bara se återfuktad ut! När min bas blev för matt kunde jag lägga det här som highlighter för att ge mig själv lite mer glow. ÄLSKAR!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Oil Absorbing Sheets

Jag gjorde en Instagram story om det här samma dag jag fick tag på dem – älskar det här. Det är lappar som tar upp olja från huden men inte fukt, vilket är viktigt för att din hud inte ska producera ännu mer olja. Hur som helst, de fungerar riktigt bra för att bli av med glans i ansiktet om det är ett problem för dig (mig).

Användning

På bilden ovanför har jag på höger sida lagt min bas: Niacinamide Soft-focus Primer, Ceramide Elastic Concealer, Squalane Compact Foundation, Vitamin C Soft Compact Bronzer och Hyaluronic Gloss Pot. Jag tycker man ser tydligt hur “utsuddad” min hy är jämfört med vänster. Vad som också är värt att nämna är att min högra sida har två finnar jag väldigt enkelt kunde täcka över (kind och haka).

Summering

Jag gillar verkligen idén att ha hudvård i sminket, helt plötsligt kändes det som att jag förlängt min hudvårdsrutin på morgonen. Sminket är bra, gör vad det ska och deras Compact Foundation håller väldigt länge. Priserna är överkomliga men det blir svårt att införskaffa sig allt på en gång.

Det är dock väldigt tråkigt att deras hudprodukter inte finns i fler mörka nyanser. De med mörkare hudton kommer inte kunna nyttja produkterna till samma bredd — vilket inte borde vara ett problem idag när vi vet så mycket bättre. VarförJag hoppas det beror på att de är i startup-fasen med sitt smink och att fler färger kommer snart!

Om du ska prioritera ett eventuellt köp från MAKETHEMAKE:

  • Vitamin C Tinted Moisture för dig som vill ha lättare täckning
  • Compact Foundation för dig som vill ha heltäckande
  • Hyaluronic Gloss Pot (❤️) för dig som vill ha naturligt glow

Många artiklar på FORNI använder sig av annonslänkar, där vi på FORNI får en liten ersättning per klick. Annonslänkar är inte sponsrat innehåll eller samarbeten. Allt vi redaktörer skriver i våra artiklar är 100% våra egna åsikter och speglas inte av de produkter vi delar med oss av. Om något innehåll är sponsrat eller ett samarbete, är det tydligt reklammärkt högst upp.