SHOPPA ARTIKEL

Make Up Store – det veganska sminkvarumärket från Sverige

Vid det här laget har du kanske läst att jag tidigare jobbat som makeupartist, men du visste förmodligen inte att jag jobbat för Make Up Store i över tre år! Make Up Store är ett beauty-brand som ligger mig varmt om hjärtat, dels för att jag hade en väldigt utvecklande och rolig tid där – men också för att jag tycker om konceptet och produkterna. Med det sagt så vill jag understryka att denna produktrecension har gjorts på nytt inför denna artikel och inte baseras på mina tidigare erfarenheter av varumärket. Det var ju ändå några år sedan!

Make Up Store är ett svenskt varumärke och grundades redan på 90-talet. I början av år 2000 var det märket på allas läppar och hypen gick inte att ta miste på. Själv stod jag på Åhlens vid varje tillfälle jag fick för att känna och klämma på produkterna, och någon gång där bestämde jag mig också för att bli makeupartist. Idag är märket något annorlunda, deras visuella språk har förändrats och likaså förpackningarna. En annan stor förändring är produkterna, idag är nämligen en stor del av dem veganska. Enligt deras hemsida är de också cruelty free, alltså att inga produkter testas på djur. Tummen upp för det!

make up store

Make Up Stores produkter

Reflex Cover Concealer

⭐️⭐️⭐️ En lätt till medium täckande concealer anpassad för huden under ögonen. Den ger lite fukt, lyster och känns väldigt naturlig vid applicering. När jag jämför den med mina favoriter, tycker jag dock att den lägger sig något mer i fina linjer under dagen. Därför får den tre stjärnor!
245 kr från Make Up Store
Köp

Sculpt Excellence Foundation

⭐️⭐️⭐️⭐️ Jag gillar verkligen att Sculpt Excellence känns täckande och samtidigt ger en fin lyster. Den är lätt att arbeta in i huden så att det ser väldigt naturligt ut, och den höll väldigt bra under dagen trots lite puder. Jag hade önskat att den kom i pump och att det fanns fler nyanser att välja på, men i övrigt: en riktigt bra foundation för dig som vill ha en naturlig bas med medium till full täckning.
385 kr från Make Up Store
Köp

 

make up store

Duo Shading Smog

⭐️⭐️⭐️ Jag gillar att ha en kombination av en shading produkt, och en highlighter, i en. Shading färgen heter Smog, och finns också som en ögonskugga. Det är den perfekta nyansen för att skapa konturer i ansiktet om man har skandinaviskt pigment likt mig. Dock gillar jag inte highlightern lika mycket. Den ger absolut fint skimmer, men jag gillar när det blir den där "glow from within" looken. Alltså lite mer metalliskt skimmer. Men ändå tre stjärnor till denna!
205 kr från Make Up Store
Köp

Wonder Powder Gobi

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Gobi är en av mina favoritprodukter, all time. Så här till vintern använder jag den som ett solpuder - eller bara lite lätt över min bas om jag känner mig väldigt blek, för att få lite mindre zombie-look och lite mer beachy glow. Men egentligen är det här ett mineralpuder som kommer i flera nyanser, och det lämpar sig att använda i hela ansiktet. Just den här nyansen blir perfekt för mig på sommaren, då använder jag bara den och lite concealer, dag som kväll.
395 kr från Make Up Store
Köp

Loose Powder

⭐️⭐️⭐️ Ett löspuder som håller makeupen på plats, nästintill transparent. Det finns lite olika nyanser beroende på vilken underton man har i huden, jag använde Milk. Jag använder bara litegrann ovanpå foundation och concealer, eftersom jag lätt blir lite glansig håller det sig på plats bättre då. Men jag föredrar ändå transparenta puder som känns något mer återfuktande och är i fast form, så man kan ha med dem i väskan. Är du ute efter en matt look och inte vill bära med dig ditt puder funkar detta toppen!
265 kr från Make Up Store
Köp
make up store
Eyedust Imagine, Eyeshadow Smog, Eyepencil Black, Multilash Mascara

Lipstick Cloud 9

⭐️⭐️ Ett krämigt, fuktgivande läppstift i något glansig finish. Jag gillar färgen men den kändes lite torr efter ett tag, så jag tog ett läppglans ovanpå (tyvärr har det utgått märkte jag nu, synd för det gillade jag verkligen). Tyvärr gick läppstiftet av i hylsan efter att jag använt det några gånger. Så det är inte ett läppstift jag rekommenderar.
185 kr från Make Up Store
Köp

Eyedust

⭐️⭐️⭐️⭐️ Älskar att använda Eyedust till en lite glammigare look. Det är så fint och starkt pigment med mycket lyster och skimmer, som blir starkare om man blöter penseln med lite vatten eller en fukt/settingspray. Dessutom håller en sån här liten burk typ forever, så om du hittar en nyans du gillar kommer du inte bli besviken!
175 kr från Make Up Store
Köp

Microshadow

⭐️⭐️⭐️⭐️ Jag gillar Make Up Stores ögonskuggor - framförallt nu när de kommer i en mindre förpackning. Pigmentet är bra och det finns många fina nyanser. Jag har dock några andra favoriter som jag skulle välja före - till exempel från Nars och MAC, det har dock mer med färgerna att göra än kvalitén. Men stort plus för att produkten inte blir smulig i asken när man tar penseln i!
129 kr från Make Up Store
Köp

Eyepencil Taupe

⭐️⭐️⭐️ Make Up Stores ögonbrynspennor är ganska torra (har man sköra bryn som jag, kan de lätt dras av några strån när man använder dem) därför använder jag deras vanliga ögonpenna i Taupe istället. Det är en perfekt askig nyans som passar om man är blond. Däremot är den istället lite för krämig (haha), så man får vara ganska lätt på handen när man använder den - och du behöver en liten borste till för att jämna ut färgen. Mycket bra om du är ganska säker i ditt sätt att sminka - om inte, använd en klassisk brynpenna istället.
145 kr från Make Up Store
Köp

Eyepencil Black & Vanilla

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Två pennor som har en given plats i min necessär alla dagar i veckan. Använder Vanilla på vattenlinjen (det är den perfekta nyansen mellan vit och beige) för att skapa mer vakna och något större ögon. Och så använder jag Black när jag markerar längs fransraden. Jag har köpt dom här två om och om igen sedan 2012, och kommer nog aldrig sluta. De håller i en evighet - även om de ska vässas så behöver man inte göra det så ofta, de håller sig rätt spetsiga. Sedan sitter de på plats genom fukt, svett och tårar.
145 kr från Make Up Store
Köp

Multi Lash Mascara

⭐️⭐️⭐️⭐️ Den här mascaran har jag haft sååå många vändor genom åren. Det är min go-to mascara när jag behöver en ny och inte riktigt vet vad jag vill testa. Den passar perfekt för dig som vill ha långa och väl separerade fransar. Det går att bygga lite mer volym med ett extra lager, men man får vara ganska snabb så den inte hinner torka helt. Det är en extremt hållbar mascara - jag kan snyfta till romantiska komedier helt utan kladd, vilket är ett stort plus!
165 kr från Make Up Store
Köp

*

Vill du se när vi recenserar fler varumärken? Spana in alla Full Face artiklar HÄR!