Vilken nyårssminkning väljer du i år?

Den här artikeln innehåller annonslänkar

Att välja sin nyårssminkning kan vara lika svårt som att hitta den perfekta outfiten. På nyårsafton vill (iallafall vi) att båda ska andas perfektion – så vi har skapat tre festliga sminkningar som du kan använda som inspiration för kvällen, för att underlätta processen.

Som du ser har alla vi i artikeln blåa eller gröna ögon, och vi har valt ögonskuggor utifrån det – to make them pop. Är du osäker på vilken färg som framhäver just din ögonfärg? Här är en snabb guide:

Blå ögon: Orange och rostiga toner framhäver blått.
Bruna ögon: Varma lila toner och bronsiga nyanser lyfter det bruna.
Gröna ögon: Röda undertoner tar fram den gröna färger.
Silvriga ögon: Rocka dina silver ögon med andra silvriga toner.

Men när du väljer nyårssminkning bör du också fundera över vilka färger du TRIVS i. Har du gröna ögon men älskar gråa toner? Då är det definitivt det du ska ha! Vilken nyårssminkning väljer du?

Glittrig eyeliner

nyårssminkning

Vad säger nyårsafton mer än glitter? Den här looken med fokus på ögonen gör sig snyggast med ett par neutrala läppar och en färgklick på kinderna. För att skapa looken behöver du ögonskuggor i valfri nyans som matchar dina ögon, en eyeliner och en glittrig eyeliner eller kräm-ögonskugga att applicera ovanpå.

  1. Börja alltid med en primer! Det gör att ögonskuggan håller sig på plats genom kvällen. Använd en brun ögonskugga ihop med en fluffig borste över hela ögonlocket.
  2. Välj en nyans mörkare brun som du applicerar i den yttre ögonvrån. Tänk dig ett snedställt V, för att rama in ögonen och skapa en “kattig” look.
  3.  Använd en eyeliner längs med fransade och måla en vinge i ytter ögonvrån. Måla sedan upp den något i globlinjnen.
  4. Använd en glittrig eyeliner ovanpå den svarta för en glammig look. Med den svarta eyelinern under blir looken mer intensiv.

Pro-tip! Att applicera eyeliner är svårt. Känns det för krångligt med en flytande eyeliner, använd din kajalpenna! Titta i spegeln något underifrån och följ den undre franslinjen så rakt du kan från ögonvrån dit du vill att eyelinervingen ska sluta. Håll den andra handen under din armbåge för extra stöd och stabilitet när du målar.

Smokey eyes med skimmer

nyårssminkning

Smokey eyes kan vara räddaren i nöden till festen – de tar hela outfiten till en ny nivå! Linda har rostiga toner som framhäver hennes blå ögon, och en ljusare skugga mot inre ögonvrån för en förstorande cat-eye effekt. Du behöver skimmriga ögonskuggor i en nyans du trivs i och en primer som förstärker färgerna.

  1. Använd en primer på hela ögonlocket.
  2. Applicera en ljus skugga på halva ögonlocket mot den inre ögonvrån, och en starkare färg på andra halvan med en platt pensel. Använd sedan en fluffig pensel ihop med en matt halvmörk ögonskugga i globlinjen, för att rama in ögonlocken.
  3. Måla med en mörk ögonpenna längs fransraden och avsluta med mascara både på de övre och undre fransarna.

Pro-tip! Titta rakt in i spegeln och känn med fingret ovanpå ögonlocket, så känner du benet som också kallas för globlinjen. Ta sedan en fluffig borste med en skugga som är lite mörkare än din egen hudton och dra den lätt fram och tillbaka från den yttre delen av globlinjen till den inre – då markerar du ögonen på ett effektfullt sätt (och ökar chansen att applicera i lagom höjd).

Färgstarka läppar

nyårssminkning

Ibland räcker det med ett par färgglada läppar för att lyfta en outfit – möjligtvis ihop med en eyeliner som i den här looken (Greta Garbo style). Du behöver produkter som gör att läppstiftet håller sig på plats hela kvällen, då är en läpp-primer och läppenna A och O, och allra helst ett läppstift med mycket pigment.

  1. Börja med att applicera något mjukgörande på läpparna, och torka eventuellt bort överskottet med en bit papper.
  2. Applicera en läppenna i samma ton som läppstiftet runtom läpparna. Måla eventuellt lite utanför om läpparna är ojämna.
  3. Måla läppstiftet över hela läpparna. Det är lättast att använda en läppensel, men med läppennan som grund blir det lättare att måla jämnt.

Pro-tip! Dra läppennan från kanterna av munnen in mot mitten, så blir linjen ofta väldigt rak och symmetrisk. Allra sist applicerar du ett transparent puder lätt ovanpå läppstiftet, och lägger sedan ett extra lager läppstift. Då förbättrar du hållbarheten!

*

Jag hoppas du hittar en nyårssminkning som passar dig! Här hittar du tips för hur du skapar en hållbar makeup – oavsett om det är för en varm sommardag, eller en nyårsnatt full av dans!