SHOPPA ARTIKEL

Sugen på att rama in ansiktet med de perfekta brynen? Såhär gör du

Artikeln innehåller annonslänkar

För mig är ett par snygga ögonbryn fluffiga men kontrollerade, och mörka men utan att ta över ansiktet. När man är ute efter de perfekta brynen är det som att ständigt gå balansgång. Man vill inte bli personen med brynen som syns före själva ansiktet, men man vill inte heller vara den med ögonbrynen som aldrig syns.

Ibland kallar man att fixa till sina ögonbryn för det lilla ansiktslyftet – och det är faktiskt den rollen jag tycker att brynen har i vårt ansikte. Dom kan verkligen förhöja eller tvärtom sänka vårt utseende ganska lätt. Lyckligtvis så är det inte en trollkonst att få till perfekta bryn, så låt oss jobba med våra bryn istället för emot dom. I den här guiden finns receptet på brynen som lyfter ditt ansikte – och som ger dig komplimanger i hissen. Låt oss kika!

Hur gör man för att få snygga ögonbryn?

Först och främst så vill vi utgå från bra bryn när vi börjar sminka oss. Det betyder att du redan dagen innan har tagit en ordentlig titt i spegel, nopprat bort håren som sitter utanför din brynform och färgat dina bryn. Få det gjort på salong (går på 15 minuter på rapide brow bar – tips!) eller hemma, det viktiga är att du gör det snarare än var. Leker du hemmasalong så vill jag tipsa om den bästa brynfärgen som finns – reflectoils Lash and brow, den är verkligen en game changer när vi pratar om snygga ögonbryn.

När du har ett bra utgångsläge så är det dags att ta ditt brow game till nästa nivå. Du börjar med att använda en helt torr brynborste och borsta igenom brynen. Tänk på att redan nu forma brynen så som du vill att resultatet ska bli. Jag borstar mina uppåt för att skapa ett fluff.

Efter att du har borstat dina bryn är det dags att applicera produkter. Det perfekta bryn-receptet för mina bryn innehåller 3 olika produkter. För dina bryn kanske det räcker med 2 produkter, så i detta steg går du på vad du anser dig behöva för att få dina snygga ögonbryn.

Här är kombinationen som jag älskar:

  • Börja med att fylla i brynen med en brynpenna. Detta steget gör du för att fylla i eventuella luckor i dina bryn, eller bara vill ha en tydlig och/eller annan form på brynen.
  • Efter brynpennan lägger du på en genomskinlig gel för att jobba in volym i dina hårstrån. Om man inte vill jobba med två olika gels så byter man ut den klara gelen mot en bryntvål. Väljer du en bryntvål så tänk på att den ger mer textur än vad en gel kommer att göra. Detta steg håller också brynen på plats hela dagen!
  • För att avsluta din rutin går du in med en färgad bryngel som kommer att göra det där lilla extra. Vid det här laget sitter redan formen och texturen på plats, men du tillför färg och jobbar extra med borsten om du vill ha ännu mer volym i brynen.

Hur vet man vilka bryn som passar en bäst?

Personligen så tycker jag att alla som vill få till snygga bryn bör ha lite textur i brynen. Med det menar jag att de ska se lite fluffiga ut. Det får din look att se mer naturlig ut! Förutom fluffet så finns det förhållningssätt som gör att du kan få till bryn som passar just dig och ditt ansikte.

Du kan enkelt mäta ut tre punkter för brynets form: där brynet startar, den högsta punkten och där brynet slutar.

Genom att ta en penna och skapa en rak linje från näsvingen och rakt upp så ser du vart brynet ska börja. Sedan kan du låta pennan gå från nästippen och rätt igenom iris, som visar vart högsta punkten kan vara. Den sista punkten visar vart brynet ska sluta, denna mäter du med en rak linje ifrån näsvingen längs yttre ögonvrån för att landa nära tinningen. Om dina bryn inte följer de här punkterna kan du förändra formen lite med hjälp av en brynpenna. Men kom ihåg att detta är generella mått. Om dina bryn har en annan form, är längre eller kortare och du trivs med det finns det ingen anledning att förändra dem.

Och vilka produkter är de bästa?

Inför den här artikel testade jag ett helt gäng med ögonbrynsprodukter. Nu har jag korat vinnarna och de som gjorde jobbet bäst ska få sitt pris i textmässig cred. Här kommer ett gäng produkterna som ger dig snygga ögonbryn:

Xbrow Eyebrow Gel

För att skapa form och volym i brynen är det den här produkten som gäller. Xbrow håller dina bryn på plats utan att den verkar varken för kladdig eller för fast. Detta blev min favorit i klar färg eftersom produkten har den perfekta texturen för att fästa dina bryn men samtidigt ge dem volym. Gillar du att maximera volymen på dina bryn kan du använda denna i dubbla lager. Lägg ett lager, låt torka och gör samma procedur igen - vips så har du helt plötsligt gjort ett browlift hemma.
129kr från Xlash
Köp

Boy Brow

När det kommer till att få till den perfekta färgen och formen på dina bryn så finns det inget som slår Glossiers Boy brow. Jag har använt Boy brow sedan den lanserades, och nu kan jag med säkerhet säga att jag förmodligen aldrig kommer att byta. Efter att ha testat mig igenom 7 olika färgade bryngels så faller jag ändå tillbaka på denna. Den är verkligen ren och skär magi. Borsten gör det busenkelt att borsta till brynen i önskad volym och form, den håller sig på plats hela dagen och pigmenteringen är perfekt.
140kr från Glossier
Köp

Precisely, My Brow Pencil

Det är svårt att skriva en artikel om bra ögonbrysprodukter utan att nämna Benefit Cosmetics. De har lyckats att få till både den perfekta färgen och krämigheten på sin penna. Med denna pennan kan du välja att trycka hårt för att få en skarp linje, trycka löst för att få en mindre synlig linje, eller trycka hårt och sudda ut den. Du kan alltså få vilket resultat du vill med denna pennan, och den håller i flera dagar om du så önskar. Jag såg även att Benefit har ett roligt virtuellt testbås - där kan du testa vilka ögonbryn du passar i. Tryck här för att komma dit!
240kr från Benefit Cosmetics
Köp

BROW SOAP

Om du vill maximera volymen i dina bryn så är det en bryntvål du ska testa. Jag testade den här från Makeup Mekka och tyckte att den gjorde jobbet bra. Om du vill haka på trenden med bryn som är borstade uppåt så är det en tvål du behöver använda. Man får helt enkelt inte lika mycket textur i en gel som man får i en tvål.
149kr från Makeup Mekka
Köp

*
Vill du läsa mer om skönhet? Tryck här!