SHOPPA ARTIKEL

Ögonkrämer för pigga ögon och concealer som håller hela dagen

Bild av Anna Shvets via Pexels
Den här artikeln innehåller annonslänkar,
klicka på SHOPPA nere i vänster hörn för att se fler produkter.

Ögonkräm borde vara en självklar del av varje hudvårdsrutin! På kvällen för att återfukta, stärka och mjukgöra huden genom natten – och på morgonen för att skydda huden, och dölja eventuella spår av dålig natts sömn. Men också för att förstärka effekten av concealer! Tro det eller ej, men valet av ögonkräm kan faktiskt vara avgörande för din concealers hållbarhet. Jag har inte stött på en enda makeupartist som inte preppar huden med fukt innan de lägger på concealer eller annat smink.

Men, first things first: varför ska man ens använda ögonkräm? Jo, huden under ögonen har oftast andra behov än resten av ansiktet har. Medan ansiktet kan behöva en rejält återfuktande kräm, så bör huden under ögonen behandlas med en lättare produkt som inte tynger ner våra stackars ögon (som oftast redan är trötta) — huden under ögonen är nämligen i det tunnaste laget.

Och medan huden i ansiktet kan glädjas åt en ”plumping” effekt, så behöver ögonområdet oftast reducerad puffighet. Som grädde på moset så kommer oftast de första ålderstecknen kring ögonen, vilket gör att en så kallad anti age produkt kan vara att föredra för ögonen innan resten av ansiktet har samma behov.

Så hur kan du då veta vilken konsistens som fungerar bäst under dagtid, om du vill att din concealer ska hålla?

Jag själv har följande krav för perfektion under ögonen: Konsistensen ska vara återfuktande, men inte för kladdig. Den får gärna innehålla en pärlemo-effekt för att ljusa upp, utan att försvinna in i huden. Och sist men inte minst, så ska den ha en härlig uppsättning av effektiva ingredienser.

Låt oss säga att det har varit ett evigt testande fram och tillbaka för att se vad som fungerar bäst. Men oj, så värd all tid av prövande har varit. Följande ögonkrämer har jag använt ihop med IDUN’s concealer och de har gett mig strålande resultat.

Hydrating Eye Cream

Det här är en lugnande ögonkräm med aloe vera, avokadoolja och hyaluronsyra. Doften av gurka gör att den känns svalkande och uppfräschande under ögonen - stort plus! Konsistensen är härligt krämig utan att bli för fet. Den går snabbt in i huden och lämnar den silkeslen, innan applicering av concealer – som lägger sig jämnt och håller sig så, hela dagen. Den känns dessutom kompatibel för användning både morgon och kväll!
460 kr från Bobbi Brown
Köp

Firming Eye Cream

Mina förhoppningar på denna var inte jättestora, den är ju så billig! Trots det, så har den blivit en stor favorit. Egentligen är den är utformad för 40+ kvinnor med tydligt synliga ålderstecken. Där är jag inte riktigt än, så låt oss koncentrera oss på effekten snarare än beskrivningen. En härlig uppsättning av Niacinamide och Mica ser till att ljusa upp och släta ut. Konsistensen är perfekt mjukgörande och med en fin pärlemo-effekt känner mig piggare direkt. Min concealer är flawless ovanpå, hela dagen.    
139 kr från ACO
Köp

Banana Bright Eye Cream

Banana Bright Eye Cream är inspirerad av “bananpuder” och känd för att ljusa upp huden under ögonområdet. Och visst gör den det! Jag känner mig både piggare och slätare under ögonen. Även concealern lägger sin fint ovanpå – och håller sig så hela dagen! Egentligen tycker jag att konsistensen känns lite för tunn, men ändå kan jag inte låta bli att använda den – jag ser ju så pigg ut! Så min rekommendation är att ha den som en slags ögonprimer, med en rikare ögonkräm eller ögonkoncentrat under. Innehåller Vitamin C och Kollagen som jobbar tillsammans för att stärka huden.
455 kr från Ole Henriksen
Köp

*

Jag hoppas att du hittar en ny favorit! Spana också in Linns artikel om dermatologernas bästa tips för en frisk hy för fler hudvårdstips.