Såhär får du till ett friskt och fint svall i fyra steg med HairLust

Samarbete medHairLust

Jag gissar på att jag inte är ensam om att drömma och längta efter ett tjockt och härligt hårsvall med bra kvalitet. Mitt hår har alltid varit rätt så tjockt, men det tar ungefär en sekund innan det blir frissigt och torrt. I skiftet mellan årstider är det som värst, och under vinterhalvåret sätter kylan sina spår… För att inte tala om sommarens avtryck efter saltvatten och sol. Ett av mina höst-mål i år var därför att hitta rätt produkter för håret. Jag är nästintill besatt och jagar ständigt de där perfekta produkterna som ska kvala in till min dagliga beauty-rutin.

En av sakerna som har kvalat in i rutinen i höst är HairLust. HairLust är ett skandinaviskt brand med inriktning på hårvård och arbetar för naturliga produkter för inre och yttre hårvård.

Jag har byggt upp en hårvårdsrutin i fyra steg med hjälp av HairLust, och vet ni vad – mitt hår är bättre nu än någonsin! 

Givetvis ska jag ta er med på min rutin, häng på!

Steg 1: Börja inifrån

Det är sedan gammalt att värmeverktyg är en bov i drömmen om ett friskt hårsvall. Men det är ju faktiskt inte bara yttre faktorer som har en negativ påverkan. Jag vet att det låter lite som en klyscha, men målet om drömsvallet börjar inifrån! Hur vi mår på insidan påverkar vår hårkvalitet – så självklart hjälper det att stressa ner, sova ordentligt och äta hälsosamt. Men, med rätt kosttillskott kan du ge dig själv lite försprång.

Att ge håret rätt vitaminer är en bra investering för framtiden, men förändringen sker såklart inte över en natt, så det gäller att ha lite tålamod. Den som väntar på något gott! 

Jag använder HairLust Hair Growth Formula Gummies. Det är ett kosttillskott som förser håret med alla nödvändiga näringsämnen, bland annat biotin och zink. Litet plus: Dom smakar jordgubbsgodis!

Steg 2: Investera i en hårinpackning med rätt ingredienser

Jag tror att detta är ett av mina viktigaste tips (och något som min frisör ständigt tjatar på mig om) – investera i en riktigt bra hårinpackning! Jag använder HairLust’s Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm. Alltså glansen man får är helt otrolig. Som jag tidigare nämnde blir mitt hår väldigt lätt torrt, och den här hårinpackningen hjälper verkligen!

HairLust’s Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm används direkt på torrt hår innan schamponering, det är för att håret ska absorbera mer olja. Det är rekommenderat att ha i den 10 minuter innan du tvättar håret, men ibland låter jag den verka under natten vilket ger mitt hår en extra fukt-boost!

HairLust

Steg 3: Torka håret med en hårhandduk från HairLust

Tillhör ni kategorin som brukar torka håret med en frottéhandduk? Jag gjorde det, men låt oss säga såhär – jag kommer aldrig göra om det misstaget! Eftersom vårt hår är extra ömtåligt när det är blött behöver det särskild omvårdnad och kärlek då. Jag använder numera en hårhandduk från HairLust som heter Bamboo Turban Hair Towel och den är fantastisk! Det är en hårturban som man sätter upp håret med som är tillverkad av en mjuk blandning baserat på 70% bambufilter och 30% bomull. Det är direkt märkbart hur skonsam den är för håret, både när det är blött men även när håret har torkat!

HairLust

Steg 4: Exfoliera hårbotten regelbundet

Det sista steget i min hårvårdsrutin är att ta hand om min hårbotten. En irriterad, fet eller torr hårbotten påverkar hela upplevelsen av håret och hur det mår. Hair & Scalp Detox Scrub är helt ovärderligt när det kommer till att effektivt rensa bort produktrester, eller överflödig olja som lätt samlas i hårbotten. Hårbotten är en sån grej som är lätt att glömma att ta hand om, men ack så viktigt! En frisk hårbotten = mjukt, rent och glansigt hår vilket ger optimala förutsättningar för en sund hårväxt! Till skrubben använder jag också Scalp Massage BrushDet är en hårbotten-borste med silikonpiggar som exfolierar samtidigt som den stimulerar din blodcirkulation – helt utan att den sliter eller drar av hårstrån!

HairLust

Är du sugen att hänga på mitt höst-mål om att hitta en bra hårvårdsrutin för ditt hår? Missa då inte HairLust’s produkter, för mitt hår har aldrig varit så fint! Produkterna tar hand om hårhälsan, samtidigt som de mjukgör och vårdar på bästa sätt. HairLust låter oss göra entré på jobbet varje dag i höst utan att behöva boka en akuttid hos frisören.

*

Vill du läsa fler skönhetstips? Klicka här!