SHOPPA ARTIKEL

Slitet hår? Frisören Amanda tipsar om hur du vårdar svallet!

Bildkälla: Linn Ödman
Artikeln innehåller annonslänkar

Varje kvinna kommer förmodligen någon gång i livet (eller flera!) till en punkt när håret känns torrt, slitet, dassigt och allmänt tråkigt. Kanske börjar du fundera på om du ska klippa av det, färga om det i en ny nyans eller så känner du dig helt enkelt lite lost? Vi hamnar alla där ibland, men du behöver faktiskt inte göra några drastiska förändringar för att få liv i det! Faktum är att det nog bäst är att inte göra några stora förändringar i håret under en period med mycket frustration. Men vad är då rätt sak att göra?

Jag passade på att ställa ett par frågor till frisören Amanda Stripple om hur man bäst vårdar slitet hår och bad henne att komma med sina bästa tips. Här är svaren!

Vilka är dina tre bästa tips för att vårda slitet hår?

För att vårda ett slitet hår rekommenderar jag alltid ett bra, vårdande schampoo och hårinpackning som grund. I handdukstorkat hår bör du sedan applicera någon form av återfuktande kräm som ger fukt samtidigt som det reparerar torra längder. En vårdande olja som avslut är pricken över i:et!

Vilken är din go to produkt för att håret ska kännas mjukt och silkeslent?

Definitivt Shu Uemura Essence Absolue. Det är en vårdande olja som är helt magisk! Den skyddar dessutom håret från solen, tillför intensiv näring till håret och motverkar att håret ska torka ut.

Essence Absolue

Den här oljan sluter hårstrået och skyddar håret mot uttorkning, samtidigt som skador från solens påverkan förhindras. Dessutom är det rejält näringsgivande! Applicera det i handdukstorkat eller torrt hår och du kommer märka att håret känns som silke.  
449 kr från Shu Uemura
Köp

Vad är det bästa man kan göra för att få välmående och långt hår?

Som grund rekommenderar jag att du ser över din livsstil och tänker mer på det som kommer inifrån. Kosten du äter kommer att visa sig i form av hur ditt hår, din hud och dina naglar mår. En varierad kost rik på vitaminer, frukt och grönt är därför en fantastisk grund för både ditt yttre och inre. Ett stort plus är att äta mycket fisk rik på Omega3 – det gör underverk för håret.

När det kommer till hur du vårdar håret rekommenderar jag att klippa topparna regelbundet för att förhindra kluvna toppar, samt att inte tvätta håret allt för ofta.

Masque Thérapiste Hair Mask

Om du sökt med ljus och lykta efter en hårinpackning som vårdar håret på djupet så vill jag meddela att du kan sluta leta. Den här masken har allt: den är rejält krämig, känns otroligt fuktgivande och vårdande samtidigt som den inte tynger ner. Dessutom doftar den magiskt!
388 kr från Kerastase
Köp

Leave In Molecular Repair Mask

Om du är på jakt efter en intensiv behandling för torrt och skadat hår så är det här produkten för dig! Enklare än så här blir det nämligen inte. Du schampoonerar håret som vanligt men undviker balsam. Sedan handdukstorkar du håret och applicerar Leva In masken genom längderna och väntar i fyra minuter. Sedan stylar du som vanligt! Skölj inte ur, utan låt behandlingen sitta kvar och reparera, stärka och förbättra hårets elasticitet tills nästa gång du tvättar det – du kommer inte ångra dig.  
349 kr från K18
Köp

Bond Maintenance Duo

Detta schampoo och balsam passar utmärkt för skadat hår med kluvna toppar. Produkterna sammanlänkar bindningar som slits dagligen vid kamning, solljus eller när man under natten gnider håret mot kudden. Samtidigt verkar det rejält återfuktande, ger glans och gör håret superlätt att hantera. Dessutom är det otroligt drygt! En liten klick av schampoot räcker lång väg och du kommer garanterat bli överraskad av den silkeslena men ändå rejält krämiga konsistensen (som för övrigt inte alls gör att håret känns tungt).
639 kr från Olaplex
Köp

Silk Bloom Schampoo

Det här schampoot är perfekt för skandinavisk hår som behöver mycket fukt utan att tyngas ner. Det reparerar skadat hår med en unik formula där arganolja reparerar hårfibernas struktur och gör håret silkesmjukt från rötterna till topparna.
350 kr från Shu Uemura
Köp

Izumi Tonic

Izumi Tonic är en behandling för håret som är inspirerad av gamla japanska skönhetstraditioner, där risvatten kombineras med ceramider. Spraya genom hela håret efter tvätt medan det fortfarande är blött, så får du uppleva magi på flaska! Håret blir nämligen både mjukt och glansigt samtidigt som produkten stärker skadat hår och brustna hårstrån.
480 kr från Shu Uemura
Köp