SHOPPA ARTIKEL

Vilken concealer är bäst för dig?

Den här artikeln innehåller annonslänkar.

Om du bara fick välja en sminkprodukt och bara använda just den, vilken skulle det vara? Kanske inte det lättaste beslutet, det finns många produkter jag själv “inte skulle kunna leva utan”. Men måste jag välja en, så är det utan tvekan en riktigt bra concealer som kan dölja spår av dålig sömn och sudda ut små ojämnheter.

Problemet är bara att veta vilken produkt som gör jobbet bäst. På marknaden finns tusentals varianter att välja mellan, och visst är det lätt att stå där i butiken och undra om det ens går att hitta the one. Men visst gör det! Så länge du vet vad du vill ha för effekt och du faktiskt förstår din hy och dess behov. Låt mig ta dig igenom concealer-skolan 101:

Vad är egentligen en concealer?

Det är för många lite luddigt vad skillnaden på foundation och concealer faktiskt är. En foundation är menad att jämna ut huden i hela ansiktet, medan en concealer lämpar sig för vissa partier – oftast under ögonen eller på tydliga ojämnheter (blemmor). Använder man både foundation och concealer applicerar man oftast foundation först och sedan concealer, med undantag för om man använder en puderfoundation – då är det bäst att applicera sin concealer först!

Lätt, medium eller fulltäckande concealer?

När man pratar om hur mycket en concealer täcker, så delas det ofta upp i light, medium eller full coverage. Det betyder att om du väljer en lätt täckande concealer så ser man fortfarande igenom din egen hy under, medan om du väljer en fulltäckande concealer så gör man inte det – och så har vi mellantinget förstås. Här kan det vara bra att tänka på att behoven ser olika ut för ögonpartiet och resten av ansiktet. Ibland kan man använda samma concealer för alla partier, ibland kan man behöva två olika.

Kanske har du mycket rodnad i ansiktet som du vill dölja, men är inte särskilt mörk under ögonen. Eller så har du problem med mörkheten under ögonen, men är helt jämn i resten av ansiktet? Reflektera över var du vill applicera din concealer och hur mycket du vill att din egen hy ska synas igenom den. Vill du maxa täckningen under ögonen men märker att produkten lägger sig i fina linjer och kladdar? Spana in den här artikeln om hur avgörande ditt val av ögonkräm faktiskt är!

Nedan hittar du åtta concealers jag har provat de senaste veckorna och betygsatt – vilken typ vill du ha?

Full Cover

Instant Full Cover Concealer

⭐️⭐️⭐️⭐️ Bobbi's Full Cover concealer fungerar utmärkt både under ögonen och i resten av ansiktet. Den är krämig, återfuktande och blir ett med huden vid applicering. Finishen är semi-matte men blir naturlig, stort plus enligt mig. Om du är ute efter en concealer som täcker bra på det mesta är det här helt klart något för dig. Har du finare linjer under ögonen rekommenderar jag att du är försiktig med hur mycket produkt du applicerar.
350 kr från Bobbi Brown
Köp

Radiant Creamy Concealer

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Denna concealer är väldigt krämig och fungerar bra både under ögonen och andra partier i ansiktet. Den är fulltäckande men ger en fin, naturlig finish. Jag gillar verkligen konsistensen, den känns både återfuktande och effektfull - har du problem med mörkhet under ögonen kommer du älska denna, oavsett om du har fina linjer som gärna visar sig. Det är helt klart den (full cover) concealer som creasar minst av alla jag provat.
345 kr från Nars
Köp

Shape Tape Concealer

⭐️⭐️⭐️⭐️ En concealer för dig som vill ha en fulltäckande produkt - oavsett om det är under ögonen eller på små skavanker. Det jag gillar med Shape Tape är att trots dess starka täckning så får jag till den väldigt naturlig när jag applicerar med en Beauty Blender, och den håller sig verkligen på plats hela dagen. En klockren concealer för dig som gillar baking, se dock upp med att ta för mycket produkt under ögonen om du (som mig) har problem med fina linjer som gärna visar sig om produkten är för tjock.
315 kr från Tarte
Köp

Medium Cover

Brightening Flawless Concealer

⭐️⭐️⭐️  Jag tycker att den här concealern är lite torrare än de andra jag provat. Den har en lätt till medium täckning men blir ganska matt, trots namnet "brightening". Jag skulle rekommendera den till dig som har en blandad eller fet hudtyp, och vill ha en prisvärd concealer som fungerar både under ögon och på skavanker. Men var noga med att återfukta huden innan, annars blir den för torr.
219 kr från Lumene
Köp

Intensive Skin Serum Concealer

⭐️⭐️⭐️⭐️ Jag är ett stort fan av Bobbi, inte minst deras concealers, och denna hybrid av concealer och vårdade serum är en av mina favoriter! Den känns krämig, återfuktande och lägger sig fint under ögonen. Den är medium täckande men med de ljusreflekterande partiklarna ljusar den upp ögonpartiet rejält! Perfekt att komplettera med deras corrector i samma serie om man har problem med en blå/grå mörkhet under ögonen. Funkar bra för att jämna ut rodnader i ansiktet, men inte optimal på blemmor.
460 kr från Bobbi Brown
Köp

Stretch Concealer

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ En favorit bland alla concealers jag testat på senaste! Väldigt flexibel produkt som går att jobba upp från en lätt till medium täckning. Den smälter in i huden på ett så fint och naturligt sätt, som att den blir ett med huden och ger magisk lyster. I love it! Funkar toppen för applicering på alla olika skavanker och ojämnheter, dessutom känns den lätt och inte alls skakig vid applicering.
170 kr från Glossier
Köp

Light Cover

The Concealer

⭐️⭐️⭐️ En lätt täckande concealer från La Mer i stiftform. Jag tycker att denna lämpar sig allra bäst i ansiktet eftersom konsistensen är lite torrare - men främst på rodnader och inte så mycket på blemmor. Den fungerar bra under ögonen om man värmer upp den på handen innan, annars har den en tendens att lägga sig i fina linjer. Jag gillar den dock som en "on the go" produkt att ha i väskan, och bättra på lite där det behövs under dagen.
615 kr från La Mer
Köp

Instant Radiance Glow Concealer

⭐️⭐️⭐️⭐️ No7's concealer är en lätt täckande variant med ljusreflekterande partiklar, som smidigt ljusår upp området under ögonen. Den ser naturlig ut och den tunna formulan blir nästintill osynlig under ögonen. För mig har den passat perfekt de dagar då jag väljer att ha en lättare makeup, men då använder jag den bara under ögonen. Rekommenderar den inte för andra partier i ansiktet, komplettera isåfall med en mer täckande produkt.
159 kr från No7
Köp