5 favoritpoddar att lyssna på just nu

Bild: Daniel Fontenele via Unsplash

Finns det något bättre än att lyssna på sina favoritpoddar och fly verkligheten för en stund? Personligen så gillar jag att lyssna både på härliga, lättsamma konversationer men också poddar där man lär sig något nytt. Faktum är att poddar har varit populära i snart tre år – och jag tror inte de kommer försvinna någonstans.

Jag har listat mina fem favoritpoddar just nu och det är en salig blandning med något för alla. Hoppas du upptäcker någon som du inte har lyssnat på tidigare!

Second life

Second Life är min absoluta favoritpodd! Den drivs av Hillary Kerr som varje vecka bjuder in nya inspirerande gäster för en intervju. I era öron kanske det låter som en vanlig och ganska trist podd, men icke! Hillary har så många twister i sitt upplägg: hon grym på att intervjua och skapar en faktisk konversation. Det är dessutom riktigt bra gäster och man sitter nästan varje avsnitt med en ny aha-upplevelse i knät.

Hillary bjuder endast in kvinnliga gäster som har startat ett så kallat “second life” – alltså personer som har som lämnat en väg och skapar en annan för att följa sina drömmar. Mitt favoritavsnitt är med Shay Mitchell, ett riktigt bra avsnitt att börja med. Lyssna på det här!

I nöd och lust

Det är väl ingen som har missat att Petra och Linn har börjat podda igen? För ett år sedan lyssnade jag slaviskt men plötsligt kom inga fler avsnitt – så låt os säga att jag blev lyrisk när de började dyka upp igen! I podden får vi lyssna på härliga konversationer mellan tjejerna och podden är ett praktexempel på en typisk tjejpodd. Det babblas, skojas och det är en brutalt ärligt stämning. Jag gillar det starkt!

Är du redo för ofiltrerat tjejstrunt så är det hit du ska vända dig. Mitt favoritavsnitt hittar du här! Lyssna på det så vi kan samsas om att Linn är världens roligaste människa!

Forni

favoritpoddar

 

Man får skryta om sig själv va? Våra ljudartiklar är ju faktiskt i formatet av en podcast. Du missade väl inte när Michaela och Louise diskuterade årets Bachelor? Om du inte har lyssnat på det så borde du gå in och göra det bums – du kan tacka mig sedan! Om du föredrar att lyssna på artiklar istället för att läsa dem är det här ett kul alternativ. Du hittar alla avsnitt från FORNI här!

Wahlgren och Wistam

favoritpoddar

En härligare podd finns inte på marknaden. Pernilla vet mer än någon annan hur man bjuder på show, och det gör hon även i poddformat. I Wahlgren och Wistam får vi vara med i konversationen mellan Pernilla och Sofia där det diskuteras brett! Jargongen är skojfrisk och det är svårt att inte ryckas med i deras tempo och humor när man lyssnar. Har du en dålig dag eller bara vill ha ett underhållande sällskap så är denna podcasten ett givet val!

Mitt favoritavsnitt om Pernillas nya, diviga alter ego. Lyssna på det här!

Ted Talks Daily

favoritpoddar

Om du gillar TED Talks så kommer du att älska denna podd – det är nämligen Ted Talks i poddformat! För er som inte är bekanta med TED Talks så är det en samling av föreläsare som berättar om något de varit med om eller kan väldigt mycket om, du kan se en del föreläsningar på YouTube.

Det är korta och inspirerande avsnitt, vilket jag älskar! De flesta runt tio till tjugo minuter, vilket gör att man lätt kan lyssna on-the-go! Ett avsnitt som verkligen har etsats sig fast i mig är det här, det handlar om vikten av att vara snäll mot andra – så viktigt och bra! Om du vill lära dig någonting nytt och bli inspirerad borde du prenumerera.

*

Vill du också ta del av Michaelas favoritpoddar? Du hittar dem i denna artikel!