Podcast-tips för sommarsemestern

Äntligen sommar och tid för att göra ingenting! Är du en sån som helst ligger och latar dig genom hela semestern på en solstol, eller har du 37593 olika projekt som du planerar att ta tag i (typ renovera om hela lantstället, skapa den perfekta trädgården eller påbörja det där sidoföretaget du drömt om i flera år)? Oavsett vilken personlighetstyp du är, så är en podd i öronen alltid något att ha. Poddar är det perfekta nöjet när man slumrar till i en solstol, pular i trädgården eller tar skydd från regnet.

Nedan följer sju favoritpoddar som vi vill tipsa dig om att lyssna på i sommar!

FORNI’s 7 bästa podcast-tips i sommar:

Fredagspodden

En klassiker i podcast-världen och en av de podcasts som funnits längst och riktar sig till kvinnor inom livsstils-kategorin. Det här är en podd som inte kräver något av dig – en perfekt semesterpodd med andra ord. Hannah Widell och Amanda Schulman är kvinnorna bakom podden och i avsnitten behandlas allt ifrån tankar om otrohet, skilsmässa och ångest till beauty-tips, fest och saker som gör en lycklig. Högt och lågt!

 

Monday Mantra

Monday Mantra är en podcast av Josefin Dahlberg och bygger vidare på ett koncept hon har i sin blogg under samma namn. Tanken är att varje måndag leverera ett mantra och sedan förklara vad det betyder för henne och hur hon gör för att leva efter det mantrat. Det här är en så fin podd för dig som vill hitta mer harmoni i livet, som är redo för att öppna upp och kanske söker efter förändring.

 

Sommar i P1

ALLA känner väl till Sommar i P1? Ett legendariskt sommarprogram där olika sommarvärdar varje år får chansen att berätta om deras liv under en timme. I år sommarpratar bl.a. Isabella Löwengrip, Stina Wollter och Fares Fares. En favorit från vår sida var Jonas Hassen Khemiris sommarprat som verkligen berör, speciellt den som också brinner för skrivandet.

Ångestpodden

Ångestpodden kan låta deppigare än vad den faktiskt är. För även om den behandlar just ämnet ångest så är den fylld av glädje, hopp och ärlighet. I podden hittar man hög igenkänning – den här podden är viktig. Ida och Sophie heter tjejerna som driver den sen flera år tillbaka och deras kamp mot ett mindre ångestfyllt samhälle är värt en medalj. Heja!

 

Oprah’s SuperSoul Conversations

“Awaken, discover and connect to the deeper meaning of the world around you with SuperSoul” – så beskrivs den här podden och det är precis vad det är – en intervjupodd av ingen mindre än Oprah herself där hon går på djupet om livets stora frågor och diskuterar sånt som är viktigt på ett djupare plan. Den här podcasten ger dig något, den har mening, och passar perfekt för dig som vill bli ditt bästa jag.

 

The Goop Podcast

Allt som vi tycker är viktigt diskuteras i den här podcasten. Goop är sajten som Gwyneth Paltrow ligger bakom och i podden blandas intervjuer av Gwyneth själv tillsammans med ämnen kring spiritualitet, hur du skapar ditt drömliv, vad stress egentligen gör med oss och vad framgång egentligen är. Alla avsnitt är briljanta men de där Gwyneth själv intervjuar andra kända personer är särskilda favoriter hos oss. Missa inte Gwyneths samtal med Julia Roberts (!) eller Brené Brown, de är fantastiska!

 

On The Line with Estée Lalonde

Den här podcasten tar upp alla sleepover-konversationer du någonsin varit nyfiken på. Estée bjuder in en ny gäst i varje avsnitt för att prata om lättsamma saker men också mer allvarliga frågor som hur preventivmedel och hormoner påverkar kroppen, och hur vi kan vara öppna för acceptera vår sexualitet. Varje avsnitt känns som en konversation mellan vänner, en riktigt feel-good-podcast!