11 saker att göra en regnig sommardag

Bildkälla

Sommaren är kort och det mesta regnar bort, det hör ju nästan lite till den svenska sommaren. Om man bortser från förra årets supersommar, så är vi ju faktiskt ganska vana vid att det kan regna en hel del under sommarmånaderna. Men trots det tycks vi alltid känna oss uttråkade och inlåsta av regnet. Här kommer mina bästa tips på vad du kan göra en grå och regnig dag som denna!

Sträckkolla en ny serie

Ibland behöver man bara säga det högt – jag stannar inne idag och det är okej! Dra ut täcket till soffan, öppna fönstret för den friska regnluften och se åtta avsnitt av en ny serie du inte har hunnit se på än. Vi tipsade om nya serier som kommit ut under våren här!

Rensa

Detta kanske låter dötrist, men när annars ska du göra det? När det är soligt och härligt? Ta dig i kragen, sätt på en bra lista i lurarna och sätt igång! Det kommer att vara helt otroligt skönt när du är klar.

Sätt upp mål för hösten

Det är lätt att vi går på autopilot under hösten och våren, vilket gör att man lätt glömmer bort att stanna upp, fundera och reflektera kring vart man är påväg. Därför är denna regniga dag perfekt för att sätta upp mål inför hösten. Missa inte vår mall för hur du når dina mål som finns att ladda ner här!

Töm telefonen

Det här är något åtminstone jag ska göra min första regniga semesterdag. Har lyckats samla på mig över 17 000 bilder på min telefon under året, vilket är helt groteskt.  Sedan ska jag även passa på att rensa inkorgen på min mejl som jag bara använder till att signa upp mig på olika medlemskap med. Ni vet den mejlen som får in ett tjugotal nyhetsbrev om dagen. Den ska jag passa på och ta tag i, gör det ni med!

Tindra

Är du singel? Perfekt! Utmärkt tillfälle att swipea tills tummen krampar. Behöver du lite hjälp på traven så har vår dejtingexpert listat sina bästa tips på hur du dejtar på Tinder här!

Baka ett nytt recept

En klassiker. Men kanske har du något nytt spännande recept du hittat men inte hunnit baka än? Eller någon Tasty-video du sparat ner på Facebook? Jag tog en titt under fliken “sparat” på Facebook och mycket riktigt hittade jag detta recept! Det ska jag nog ge ett försök.

Gå på spa

Antingen så drar du med dig en vän för en heldag med spa på något härligt ställe, eller så fixar du ett litet hemmaspa. Skrubba, smörj in och maska dagen lång!

Träna

Dra ihop ett gäng och testa Padel om ni inte redan gjort det! Eller så bränner du av ett svettigt pass på gymmet, alternativt ger dig ut på en blöt (men härlig!) löprunda. Hjärnan kan lätt bli lite mosig av att sitta inne en hel dag, därför är det perfekt att pausa rensningen eller serietittandet med ett träningspass!

Sminka efter en sminktutorial

Fördriv tiden med att spana utbudet på Youtube. Kanske hittar du någon riktig snygg sminkning du skulle vilja träna på? Felicia Aveklew visar till exempel hur hon sminkar sin “Every day look” här!

Ring en vän

Passa på och ring den där kompisen du inte hört från på länge. Det är dags för en catch up!

Gå på bio

Biosalongerna står ofta tomma under sommarmånaderna, med undantag för de regniga dagarna. Då samlas vi på de olika biograferna i vårt avlånga land för att handla varma popcorn och läsk. Mysigare än så blir det ju inte?

Ha en härlig dag i regnet!