Instagrams nya app: dags att få över de sista Snapchat-användarna?

Instagram har lanserat en ny app: Threads. Den nya appen låter dig skicka videos och bilder till de du har lagt på din ”Nära Vänner”-lista. Låter det bekant?

Det är ingen nyhet att företaget har konkurrerat hårt med Snapchat de senaste åren. Jag själv emigrerade från spök-appen när Stories kom till Instagram, men många stannade kvar för att kunna skicka mer spontana och privata bilder och videos till nära vänner och grupper. Frågan är om de Snapchattarna kommer gå över till Instagram nu? Är det tillräckligt starkt?

Att Instagram (nu Facebook-ägt) lanserar en app med fokus på privata meddelanden är inget konstigt: Mark Zuckerberg pratade mycket om integritets-fokuset företaget skulle satsa på under 2019. Tryck här för att läsa Threads Integritetspolicy.

Bildkälla: Instagram

Såhär fungerar appen:

Appen bygger runt din ”Nära Vänner”-lista (Instagram lanserade funktionen ”Nära Vänner” förra året, där du kunde välja specifika personer för att se specifika stories) — så om du gillar den funktionen kommer du älska det här.

När du öppnar upp appen första gången kommer den be dig logga in med ditt Instagram-konto och sedan välja vilja personer du vill ha din ”Nära Vänner”-lista. Inboxen du ser i Threads är sammanvävd med den du har på Instagram. Du kan bara kommunicera med de du lagt till på din lista, om en person inte lagt till dig som sin nära vän tillbaka kommer de se ditt meddelande i deras vanliga inbox på Instagram— inte i Threads.

Utöver det är appen väldigt enkel, båda i design och funktion. Du ska enkelt kunna dela bilder och videos på Snapchat Threads. Två detaljer jag själv uppskattar är att:

  • Du kan välja vilken färg du vill att din hemikon ska vara. Jag har väntat på att den här funktionen ska normaliserar for ever. Välj mellan rosa, blå, orange, grön och lila.
  • Du kan lägga till en status á la MSN Messenger 2001. Jag är lite ringrostig men fick äntligen skriva den statusen jag alltid önskade jag kunde — jag hade nämligen ingen pojkvän att skryta om under MSN-tiden. (Se bild högst upp).

 

Ladda ner Threads här för iPhone och här för Android.