Veckans snackisar

Bildkälla: @sharareh.hoss

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från veckan som varit. En härlig blandning av viktiga, roliga och onödiga ämnen!

And just like that – Då kommer säsong 2

@hbomax

Vi här på FORNI är stora fans av kultklassikern ”Sex and the city” och när spin-off serien ”And just like that…” kom ut 2021 blev vi snabbt nykära i serien och de välbekanta karaktärerna. I höstas fick vi veta att inspelningen av säsong 2 var i full gång, och i veckan kom nyheten att serien kommer ha sin premiär redan nu i juni. Är ni lika taggad som vi är på att återigen besöka huvudpersonerna, Carrie, Miranda och Charlotte. Serien finns att streama på HBO Max från juni.

Drag race Sverige 2023 – Vinnaren

@admirathunderpssy

Det blev den favorittippade Admira Thunderpussy som kammade hem vinsten i Drag race Sverige 2023! Serien hade premiär på SVT i mars och är baserad på det amerikanska originalet ”RuPaul’s Drag Race” som sänts sedan 2009. I finalen beskriver programledaren Robert Fux, Admira som en makalös talang och fortsätter “Du underskattar aldrig din publik eller dig själv när du bjuder in oss till din storslagna dragvärld. Så fort ridån går upp glänser du lika starkt som strålkastarna”. Det blev en vinstpeng på 100 000 kr  samt ett uppträdande på “Allsång på Skansen” nu i sommar. Stort grattis till en välförtjänt vinst, Admira Thunderpussy!

Alice Stenlöf x Björn Borg kollektion

@alicestenlof

Influencer och entreprenör Alice Stenlöf meddelade i veckan att hon tillsammans med Björn Borg har skapat en kollektion av träningskläder! Ni som följer Alice vet säkert att träning är en naturlig del i Alice liv, så det här samarbetet känns som klippt och skuret för hennes varumärke. Kollektionen är döpt till ”The Movement Capsule Collection” och innehåller allt ifrån de klassiska träningstightsen till bekväma lounge-wear plagg. ”Jag tränar för att känna mig stark både mentalt och fysiskt. Träning har varit avgörande för mig i stunder när tankarna tagit över min tillvaro. Genom träningen låter jag mitt huvud vila och låter istället kroppen göra jobbet, och varje gång stärker det mig mentalt”, säger Alice själv om kollektionen. Ni kan shoppa Alice Stenlöf x Björn Borg här!

Systrarna Hoss släpper realityserie

@tv4

I veckan var det premiär får TV4:s nya realityserie Systrarna Hoss. Vi kommer få följa systrarna Sharareh och Roshanak “Roshi” Hoss, som tillsammans driver den framgångsrika PR-byrån Hoss Agency. Vi tittare kommer få en inblick i de kända PR-konsulternas vardag, där de öppnar upp om både högt och lågt i deras liv, arbete som privat. “Vi gick igenom ganska jobbiga saker när serien spelades in”, berättar systrarna i en intervju med Aftonbladet. Dem av oss som är bekanta med duon vet att de lever ett minst sagt hektiskt liv mitt i Stockholms kändiselit. Streama Systrarna Hoss realityserie här!

Veckans TikTok trend

TikTok

Kan man springa ifrån sina problem? I veckan har min favorittrend cirkulerats kring ett TikTok-ljud som jag bäst kan beskriva som just denna klyschiga fras. En ljudfil tagen från en amerikansk serie ”Parks and Recreation” där karaktären, Ben, gör ett minst sagt uppenbart försök att undvika en fråga som resulterar i att han helt uppenbart och odiskret springer ifrån konversationen. Här har TikTok-användarna tagit ljudet och applicerat det på relaterbara situationer som man önskar man kunde springa ifrån, utan vidare förklaring. Kolla in trenden här! 

Psst! Glöm inte att gå in och följa FORNI på TikTok också!

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!