Veckans snackisar

Bildkälla: @grammissverige

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från veckan som varit. En härlig blandning av viktiga, roliga och onödiga ämnen!

Met Gala 2023

https://www.instagram.com/p/CryJZeos6ms/

@dualipa

Förra veckans kanske hetaste snackis – i alla fall i modevälden, var Met Galan. I år var temat ”Karl Lagerfeld: A Line of Beauty”, för att hedra den bortgångna modeskaparen Karl Lagerfeld. Här kommer några heta snackisar från galan, skådespelaren och musikern Jared Leto kom klädd i en kattkostym för att representera och hedra Karls älskade följeslagare, katten Choupette. Artisten Dua Lipa var co-host tillsammans med Vogue chefsredaktör, Anna Wintour. Hon bar en klänning från Chanel-arkivets 1992 kollektion och tillsammans bar hon ett diamanthalsband från Tiffany & Co, värt chockerande 10 miljoner dollar. Rihanna kom sent till röda mattan vilket gjorde att middagen redan hade börjat och Vogue hade hunnit avsluta sin livesändning. Kvällen brukar även ha en musikgäst som uppträder och i år gick äran till Lizzo.

Ni kan läsa mer om årets Met Gala här!

Prins Charles kröning

@theroyalfamily

I lördags var det äntligen dags för Prins Charles III kröning. Charles steg lagligt till tronen direkt när hans mor, drottning Elizabeth II, dog i september förra året, kröningen är tradition och fungerar som en religiös ceremoni och formaliserar Charles nya status som kung. Kungligheter och statschefer från hela världen samlades i London för att se Charles krönas till kung av England, det beräknats vara över 2000 personer som var på plats och bevittnade kröningen i den kungliga kyrkan, Westminster Abbey. Kung Carl XVI Gustaf och Kronprinsessan Victoria på plats och representerade Sverige.

Grammisgalan 2023

@grammissverige

Under onsdagskvällen var det återigen dags för Grammisgalan, i år firade även Grammis 40 år och det rejält med glitter och glamour. Självklart var hela Sveriges musikelit på plats ute på Annexet i Stockholm. Några av artisterna som belönades med priser var Loam & Adaam, som van Årets Låt med sin virala ”Fukka ur” och Veronica Maggio kammade hem Årets pop. Kvällens stora vinnare blev ändå Tove Lo som var nominerad i hela fyra kategorier och rodde hem priset i den kanske mest prestigefyllda kategori, Årets artist, samt vann även priset för Årets album med ”Dirt femme”.

Peter Forsberg och Nicole Nordin separerar

@nicole.nordin

I förra veckan gick ishockeystjärnan Peter Forsberg och hans fru entreprenören Nicole Nordin ut med via Instagram att de beslutat att gå skilda vägar efter drygt 10 år tillsammans. Peter “Foppa” och Nicole träffades 2009 och förlovade sig året därpå. De har tre barn tillsammans: Lennox, Lily och Diego. I inlägget på Instagram skriver Nicole: ”Peter och jag har bestämt oss för att skiljas. Vi kommer att fortsätta att vara affärspartners och kommer alltid att vara kärleksfulla hängivna föräldrar till våra tre barn”.

Veckans TikTok trend

Bildkälla: TikTok

Den här veckan har min For You Page varit full av TikTok-videos på småbarn och husdjur. Men inte dina klassiska söta hemmavideos utan trenden kring dessa videos har varit att filmar sina barn och husdjur i ett vloggformat där de visar hur en typiskt dag ser ut och sedan lägger på en voice-over där de dikterar hur de tror att barnet eller djuret skulle tycka, tänka och agera i situationer.

Psst! Glöm inte att gå in och följa FORNI på TikTok också!

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!