Veckans snackisar

Bildkälla: @alicestenlof

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från veckan som varit. En härlig blandning av viktiga, roliga och onödiga ämnen!

Eurovision Song Contest 2023 – Vinnaren

@eurovision

I lördags var det återigen dags för Eurovision Song Contest. I år hölls showen i Liverpool, England. Förra årets seger gick till Kalush Orchestra och traditionellt sett skulle Ukraina vara årets värd för Eurovision Song Contest 2023. Men på grund av Rysslands invasion av landet hölls tävlingen i England. Segern gick till Sveriges egna Loreen och sångbidraget Tattoo. ”Det är så overkligt!”, säger sångaren i intervju med Aftonbladet. Många av oss var inte lika överraskade av resultatet då Loreen låg som favorittippad inför finalen. På andra plats kom Käärijä från Finland med låten Cha cha cha och på tredje plats Noa Kirel från Israel med sitt bidrag Unicorn. Stort grattis Loreen!

Beyonce kickstartar sin världsturné i Stockholm

@beyonce

Beyoncés efterlängtade världsturné: Renaissance startade på onsdagskvällen med sin öppningsshow i Stockholms Friends Arena. Superstjärnan bjöd på hela 37 låtar, både gamla favoriter men även stort fokus på det nya albumet, Renaissance,  som släpptes 2022. Beyonce bjöd inte bara på bra musik, som vanligt imponerade hon med sina otroliga stämband, ikonisk danskoreografi och läckra outfits. Renaissance World Tour kommer att fortsätta i hela Europa fram till den 9 juli. Sedan blir det några stopp i Kanada innan hon fortsätter turnén runt om i USA och avslutar den 27 september i New Orleans.

Alice Stenlöf nya romans

 

@vadfanhandepodden

Det var i förra veckans poddavsnitt då influencer och entreprenör, Alice Stenlöf avslöjade att hon är förälskad, den här gången i en tjej. Alice Stenlöf har tillsammans med sin bästa vän och influncerkollega, Klara Elvgren podden ”Vad fan hände?”. Doun har varit väldigt öppna med sina privatliv i podden och Alice har vid upprepade tillfällen nämnt att hon tycker det känns jobbigt att bli kär igen, då hon på grund av tidigare erfarenheter är rädd över att bli sårad igen. Det stoppar Alice inte från att dejta, detaljer om sitt dejtingliv har hon dock varit noga med att lämnat utanför podcasten – tills nu. I det senaste avsnittet av podcasten berättar hon nämligen att hon vill vara ärlig med sina följare och lyssnare, och väljer att berätta att hon nu dejtar en tjej. Hon förklarar att hon aldrig tidigare tänkt att hon är attraherad av tjejer, förens hon träffade den här tjejen. ”Jag är förälskad och det är asläskigt och aspirrigt”, berättar profilen. Detaljer om vem hennes nya förälskelse är vill hon hålla för sig själv tillsvidare.

Veckans TikTok trend

Youtube

Den här veckan har jag vari helt insnöad på hår-TikTok. Otroligt vad mycket bra tips man kan ta del av på plattformen. Bara att skriva in i sökfältet vad du är ute efter så kommer det upp ett helt flöde med videos där användarna tipsar, testar och informerar om produkter och metoder. Hur som helst fastnat jag i hålet med ”Heatless-curls”, då jag själv är på jakt efter en lock-metod jag kan använda för att skona mitt hår från onödig värmeskada. Ett hav av instruerande videos poppade upp och än så länge har jag bara testat metoden med ”morgonrock-skärpet”, men jag kan gladligen meddela att det faktiskt funkar! Rekommenderar er att kolla in videorna på hur man gör och testa själva!

Psst! Glöm inte att gå in och följa FORNI på TikTok också!

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!