Veckans snackisar

Bild: Billie Eilish

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheterna från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Billie Eilish släpper nytt album

Billie Eilish berörde hela internet tidigare under våren med sin British Vogue cover story och byggde även upp höga förväntningar för hennes nya album Happier Than Ever. Eilish som endast är 19 år har redan vunnit flertalet prestigefulla Grammy-priser för sin musik och detta kommande album spekuleras kring att attrahera liknande priser. Albumet släpps nu på fredag den 30 juli och det lite extra roliga med detta släpp är att albumet kommer finnas tillgängligt i en variation av olika format – en dröm för samlaren! Det kommer finnas som både vinyl, CD och kassett, och dessutom i olika färger för varje format. Ett roligt tillägg för ett albumsläpp!

Klicka här för att se var du kan lyssna på albumet när det släpps på fredag!

Tinder öppnar världens första padelbana för dejting

Nu i juli i Stockholm har Tinder öppnat världens första padelbana för dejting! Under tre veckors tid, nu med endast en vecka kvar, presenterar Tinder en specialgjord pop-up singelbana, exklusivt skapad för appens medlemmar. Padeltennis är en sport som fullkomligt exploderade under 2020 med en fortsatt popularitet under 2021 och med Tinders nya pop-up bana hoppas de kunna erbjuder sina medlemmar en rolig och unik dejtingaktivitet under sommaren, helt gratis! Singelpadelbanan är belägen på taket på Skanstulls parkeringshus som är av fem våningar och därmed även erbjuder en fantastisk utsikt över Stockholm. Ett mycket roligt initiativ av Tinder som vi gärna testar!

Boka din singelpadelbana här!

Första svarta transkvinnan på omslaget av Sports Illustrated

Sports Illustrated är sportmagasinet som varit ett av USAs största ända sedan femtiotalet och inom modellbranschen har det länge ansetts som ett av de mest prestigefulla jobben att hamna på omslaget av det årliga baddräktsnumret. Detta nummer inkluderar modeller, atleter och celebriteter i badmode, men omslaget som prytts av supermodeller som bland annat Heidi Klum och Tyra Banks har tidigare fått kritik för en dålig kvinnorepresentation. Tidningen har på senare tid tagit åt sig av kritiken vilket visats då de förra året inkluderade den första transkvinnan i Sports Illustrated, Valentina Sampaio, och detta år pryder omslaget med historiska bilder av Leyna Bloom som blir den första svarta transkvinnan på omslaget. Framsteg inom ett större inkluderande i modellvärlden som är kul att se!

Läs Leyna Blooms ord om omslaget med henne i hennes Instagram-inlägg nedan!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leyna Bloom (@leynabloom)

ABOUT YOU x Kendall Jenner

Igår, den 25 juli, lanserade ABOUT YOU sitt första släpp tillsammans med Kendall Jenner som är en modeikon världen över. Släppet finns med en ytterst begränsad tillgång då det endast kommer finnas tillgängligt att köpas under 72 timmar i alla 23 ABOUT YOU-butiker i hela Europa. Det lite extra speciella med denna kollektion är att varje look har en unik nummerkod fastsydd som inkluderar 11/03, vilket är datumet för Kendalls födelsedag. Julian Jansen, som är Content Director på ABOUT YOU, förklarar att; “Vårt mål med den här kampanjen är att skapa en digital hype och göra Kendalls unika stil tillgänglig för alla ABOUT YOU-kunder. Själva släppet har blivit mycket personligt och består av Kendalls favoriter”. En mycket spännande idé och vi ser fram emot att se hur den tar fart i alla digitala medier!

Ta del av det exklusiva släppet här!

Instagram arbetar på ett nytt verktyg mot trakasserier

Under veckan som varit publicerade Instagramchefen Adam Mosseri ett videoklipp på sin Instagram där han berättar att man jobbar på ett nytt verktyg som ska kunna användas för att slippa hatstormar och trakasserier på plattformen. Verktyget, som kallas för Limits, har funktionen att användarna tillfälligt kan låsa sitt konto, vilket innebär att både kommentarer och direktmeddelanden stoppas. Syftet är att Limits ska agera som ett alternativ för att hantera de gånger då stora mängder hatiska eller arga kommentarer tar plats på Instagram. Ett datum för när det nya verktyget kommer finnas tillgängligt för användning har Instagram ännu inte gått ut med, men i Mosseris videoklipp belyser han även de funktioner som finns att använda i dagsläget för att minska arga meddelanden, vars tillgänglighet är en viktig vetskap för alla Instagrams användare!

Se videoklippet som Mosseri publicerade här nedan!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam Mosseri (@mosseri)

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras.