Veckans snackisar

Bildkälla: @tinaturner

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från veckan som varit. En härlig blandning av viktiga, roliga och onödiga ämnen!

Khloe Kardashian avslöjar sonens namn

@khloekardashian

Efter att ha hållit namnet på sitt andra barn hemligt i nästan ett år har nu realitystjärnan Khloe Kardashian delat sonens namn. Namnet på Khloe Kardashian och Tristan Thompsons andra barn har varit ett mysterium sedan han föddes via surrogat i juli 2022. Anledningen bakom ska ha varit på grund av att de ville vänta med att avslöja namnet tills att de var helt säkra på att det kändes som rätt val, sen blev det ytterligare förseningar då de planerade att avslöja namnet samband med premiären av säsong 3 av realityserien ”The Kardashians”. Khloe och Tristans sons namn är officiellt: Tatum Thompson.

Tina Turner död – Blev 83 år

@tinaturner

Tina Turner, den banbrytande rock’n’roll-stjärnan som blev en popsuccé på 1980-talet, har nu avlidit 83 år gammal efter en lång tids sjukdom. Hennes hälsa har varit lidande i många år till följd av en cancerdignos i tarmen, 2017 genomgick hon en njurtransplantation men sorgligt nog återhämtade stjärnan sig aldrig fullt ut. Turner var en ledande ikon och blev en förebild när hon förstärkte svarta kvinnors plats i rock’n’rollen och definierade den eran av musik. Många världsstjärnor, däribland Mick Jagger erkände att han hämtade mycket inspiration från hennes artisteri och scenpersona. Vila i frid Tina Turner.

Sveriges bäst klädda man 2023 – Vinnare Omar Rudberg

@cafemagazine

I torsdags hade Café Magazine sitt årliga evenemang för att utse priset till Sveriges bäst klädda man 2023. I år tilldelades förstaplatsen den 24-åriga artisten och skådespelaren Omar Rudberg. Omar startade sin artistkarriär som en av medlemmarna i pojkbandet FO&O, 2018 valde han att köra på solokarriär och ställde upp i Talang och Melodifestivalen. 2021 debuterade han även som skådespelare i svenska Netflix-serien Young Royals, som snabbt blev en värdsstreamad serie och blev upplockat för en andra säsong som släpptes på streamingtjänsten förra året. Motiveringen bakom vinsten var att Omar personifierar modebilden 2023, han pushar ständigt gränserna mellan manligt och kvinnligt på ett lustfyllt och inspirerande sätt. Han anses vara en stilikon och förebild för miljonpubliken. På en anda plats kom modeprofilen Fredrik Robertsson och tredje plats kocken Jimmy Gou.

Veckans TikTok trend

@1337claraw & @zaynab_issa

Bak-TikTok har varit min plats den här veckan. Det började med att jag ville hitta något mysigt recept på bananbröd och vips, bara någon dag senare hade algoritmen gjort sitt jobb med rekommendationerna. Älskar hur simpelt och användarvänligt de korta videosnuttarna visar upp hur du går tillväga för att lyckas i köket. Föregående vecka han jag både baka bananbröd och även en smarrig blåbärspaj jag bjöd min mamma på som mors dag fika. Testa ni också!

Psst! Glöm inte att gå in och följa FORNI på TikTok också!

 

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!