Veckans snackisar

Bildkälla: @justlikethatmax

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från veckan som varit. En härlig blandning av viktiga, roliga och onödiga ämnen!

Förrädarna – Ny TV-serie om realitymysterium

@dragomirmrsicofficial 

I höst är det premiär för ett nytt program på TV4, realitymysteriet ”Förrädarna”. Programmet kan beskrivas som ett psykologiskt mordmysteriespel, formatet kommer från den internationella succén “The Traitors”. Upplägget är som ett brädspel som möter verklighet, fullspäckat av taktik och strategi och där vi tittarna får agera som vittnen bakom kulisserna. Kan man verkligen lita på någon eller är alla potentiella förrädare? 18 deltagare, där alla har en stark koppling och intresse för krim och deckare kommer att sättas på prov i det tuffa psykologiska och sociala spelet. Programmet spelas in på Häringe slott och programleds av skådespelaren Dragomir Mrsic. Förrädarna har premiär den 2 september på TV4 Play och TV4.

Kim Cattrall gör comeback som Samantha Jones i nya Sex and the City serien

@hbomaxnordic

Det är nog ingen som har missat kultklassikern ”Sex and the City” spin-off serie: ”And just like that…” som hade sin premiär under 2021. I våras meddelades det att säsong 2 kommer släppas på HBO Max i slutet på juni och den här veckan släpptes även en chockerande spoiler för vad som väntar denna säsong. Det har nämligen avslöjats att en av originalseriens huvudpersoner, Samantha Jones kommer göra ett återbesök på skärmen. Om man inte har hängt med i dramat och anledningen bakom varför skådespelerskan Kim Cattrall inte valt att medverka i fler uppföljare till serien har varit på grund av konflikt mellan hennes och kollegan Sarah Jessica Parker. Hon har till och med gått så lång med att säga att hon ”Aldrig kommer samarbeta med Sarah någonsin igen”. Vilken typ av roll och återbesök karaktären kommer göra vet vi inte ännu men det kommer inte dröja allt för länge innan vi får se själva. ”And just like that…” har premiär på HBO Max den 22 juni.

Ellen Bergström och Niclas Lij går skilda vägar

@ellenbergstrom

I ett inlägg på Instagram berättar skådespelaren och influencer Ellen Bergström att hon och partnern, entreprenören Niclas Lij, bestämt sig för att gå skilda vägar. Paret har varit tillsammans i fem år och har tillsammans dottern Elsy, 3 år gammal. Under inlägget skriver Ellen; ”Den här texten är inte lätt att skriva.. men ni kanske märkt att jag varit väldigt frånvarande. Jag hade inte tänkt att skriva något förrän vi flyttat isär, men nu har det gått mer än ett halvår sedan vi beslutade oss för att göra slut”. Anledningen till uppbrottet beror på att kärleken har svalnat mellan paret och trots ansträngning har gnistan inte återfunnits.

Ny dramaserie – Barracuda Queens

@netflixnordic

Idag har den nya svenska dramaserien Barracuda Queens premiär. Serien utspelar sig i början av 90-talet, även känd som girl-power-eran. Den handlar om fyra barndomskompisar: Lollo, Klara, Frida och Mia, som alla växer upp i Djursholm. Efter en festhelg i Båstad har tjejerna spenderar mer pengar än de har råd med och som lösning på deras pengaproblem beslutar dem att föra inbrott i en av sina grannars lyxiga hus. Det här blir början till en inbrottskarriär – där tjejerna blir besatta av att söka spänning, frigörelse och hämnd. In och streama Barracuda Queens på Netflix.

Veckans TikTok trend

TikTok

Nya ”Lilla sjöjungfrun” hade premiär i förra veckan och filmens musik och låtar har snabbt klättrat sig upp på topplistorna. Låten ”Part of your world” har även trendat på TikTok då användarna har skapat en trend där de använder ett filter som gör att det uppfattas som man är i vattnet. Till detta har de även gjort en koreografi och läppsynkar, en ytterligare twist på den trenden har också varit att istället för att man själv agerar Ariel i vattnet har man tagit till sitt husdjur. Kika in trenden här!

Psst! Glöm inte att gå in och följa FORNI på TikTok också!

 

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!