Veckans snackisar

Bild: @pamelaanderson

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från veckan som varit. En härlig blandning av viktiga, roliga och onödiga ämnen!

Pamela Andersson Netflix dokumentär

Det har varit premiär för Netflix dokumentären ”Pamela, a love story”, som är baserad på skådespelaren Pamela Anderson verkliga liv. Efter knappt en vecka ligger den redan som nummer ett på listan över mest sedda på Netflix Sverige. I dokumentären får vi se och höra från Pamela där hon ger sin version av flera välkända händelser i hennes karriär. Dokumentären belyser många viktiga ämnen, bland annat hur hon påverkats av medias kränkning av hennes privatliv och integritet samt könsdiskrimination i Hollywood.

Ny säsong av Exit

I veckan släpptes trailern för säsong 3 av norska succéserien Exit. Serien är baserad på verkliga intervjuer med Norges största finansmän. I seriens tredje och sista säsong kommer det kretsa mycket kring kryptovaluta samt hämnd från huvudpersonernas exfruar. I huvudrollerna ser vi samma som tidigare; Simon J. Berger, Pål Sverre Hagen, Tobias Santelmann och Jon Øigarden. Exit har premiär i Sverige den 2 Mars.

Burger Kings semmelburgare

Bild: @burgerkingse

Som vi alla vet är tisdag den 21 februari den heliga Fettisdagen som enligt tradition bör firas med semlor i mänger! Varje år fylls mataffärer och bagerier med olika kreativa varianter på bakverket, som den ikoniska semmelwrapen från Tössebageriet eller kanelbullesemlan, pistagesemmlan, ja listan är lång. Förra året presenterade även hamburgerkedjan Burger King sin variant på semlan, nämligen Semmelburgaren, och i år gör den en efterlängtad comeback! Den är verkligen en unik kreation som är skrämmande lik klassiska hamburgaren, men detta bakverket är en intressant blandning av bulle, brownie och semla! Testa den!

Veckans TikTok trend

Bild: TikTok

”Proof that not everything can be an album cover” har varit min favorittrend på TikTok den senaste veckan. Den går ut på att användarna laddar upp videos på ofta vanliga saker från deras liv och lägger sedan på ett filter som pausar och fångar en bildsekvens från videoklippet där en effekt får det att likna ett album omslag. Trenden är döpt till ”Bevis att allt inte kan vara ett album omslag”, men det komiska är då att den bevisar det raka motsatta, att även de mest oklara bilder resulterar i riktigt coola och originella potentiella album omslag. Länk till trenden här!

 

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!