Veckans snackisar

Bild: @m0llys

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från veckan som varit. En härlig blandning av viktiga, roliga och onödiga ämnen!

Guldbaggegalan 2023

Bild: @guldbaggen

I måndags samlades Sveriges elit inom film och regi på Cirkus i Stockholm för att hylla årets bästa prestationer inom filmens värld under 2023. Kvällens stora vinnare blev ändå Ruben Östlund som blev utsedd till ”Bästa regissör ”och även hans film “Triangle of Sadness” tog hem pris för ”Bästa film”. Östlund var nominerad i hela nio kategorier och kammade hem guldbaggar i sex av dem!  Bästa kvinnliga huvudroll gick till Sigrid Johnson för hennes roll i Comedy queen och Granit Rushiti fick pris i bästa manliga huvudroll för sitt framträdande i filmen Jag är Zlatan. 

Molly Sanden gravid

Bild: @m0llys

I ett inlägg på Instagram delade artisten Molly Sandén med sig av nyheten att hon och pojkvännen David Larson väntar sitt första barn ihop. På bilden syns Molly med sin putande gravidmage och kommentarsfältet är fyllt av gratulationer, bland dem en kommentar från pojkvännen; ”Oj, känns konstigt att få reda på det såhär men jag är på om du är?” skriver David skämtsamt. Stort grattis till er!

Aim’n sportswear lanserar ny minimalistisk kollektion

Bild: Aim’n sportswear

Aim’n sportswear lanserar sin första kollektion för 2023. Kollektionen är en minimalistisk men kaxig, med skandinavisk anda som präglas av performance-material, samt uppdaterade mönster och färger. En ny version av aim’n-loggan står i fokus i kollektionen, som beskrivs som de perfekta basplaggen för såväl träningsgarderoben som vardagsgarderoben. “Vår nya kollektion vänder sig till den moderna och modemedvetna kvinnan som har höga krav på sina träningskläder”. En del av kollektionen är tillverkad av återvunnet material och alla plagg har fukttransporterande egenskaper. Shoppa nyheterna här!

Therése Lindgren släpper ljudbok “Konsten att lyckas som medelmåtta”

Bild: BookBeat

Therése Lindgren har tidigare skrivit den självbiografiska boken ”Ibland mår jag inte så bra” och fackboken ”Vem bryr sig?”. Nu släpper hon sin tredje bok ”Konsten att lyckas som medelmåtta”. Boken är en hyllning till alla som vaknar varje morgon och genomför dagens sysslor varken bättre eller sämre än någon annan. En hyllning till alla medelmåttor. I boken guidar och inspirerar Therése läsaren till hur hon tagit sig an svåra projekt, trots att hon många gånger känt tvivel och osäkerhet. “Den senaste tiden har jag förstått mer och mer att jag aldrig varit bäst på något, utan är som mest halvbra, en medelmåtta. Jag tror att många kan relatera till den känslan och jag hoppas att den här boken kan få folk att känna sig lite mer trygga och stolta över att känna sig medelmåttig. Det kan verkligen vara en styrka”, säger Therése Lindgren. Ljudboken släpps exklusivt hos BookBeat den 29/1.

Veckans TikTok trend

Bild: TikTok

”Try not to trigger the filter” eller ”Horrifyfilterchallange” är en trend som dykt upp på min FYP senaste veckan. Den går ut på att det finns ett skräckfilter man kan lägga på sin TikTok video men som inte syns förens man triggar igång filtret då man råkar röra för mycket på munnen. Runt det här har användarna då skapat en challange att man ska äta något, ofta något surt som en citron för att så göra det extra utmanande att inte röra en min. En meningslös men underhållande trend, länk till trenden här!

 

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!