Veckans snackisar

Bild: Gustaf Westman

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheterna från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

En prins är född

Prinsessan Sofia och prins Carl Philips välkomnade sin tredje son till familjen i fredags. Sedan tidigare har paret sönerna prins Alexander och prins Gabriel och namnet på den nya lilla prinsen blev Julian. Prins Julian blir därmed den sjunde i tronföljden. “Den här dagen har både vi och hans två storebröder längtat efter. Nu ser vi fram emot att få lära känna vår nya familjemedlem”, säger Prins Carl Philip i Sveriges Kungahus pressmeddelande.

Läs mer här!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Vi byter namn

Inte helt såklart, namnet FORNI har vi kvar, men namnet på just denna artikelserie som ni kan läsa varje måndag byter namn från FORNI Favorites till Veckans snackisar. Det är ett passande namn då det är precis det vi gör i denna artikel, går igenom vad som hänt på internet senaste veckan för att hålla er uppdaterade!

Ni hittar veckans snackisar här!

Gustaf Westman x Gina Lab

Gina Tricot har en ny innovationssatsning som går vid titeln Gina Lab. Det är till för att “utforska nya områden, metoder och material framtagna för att matcha den nya generationens mer hållbara och cirkulära mode”, som varumärket själv beskriver på hemsidan. Den högaktuella möbeldesignern Gustaf Westman har designat ett möbelkoncept i lekfullt tema som syns i utvalda Gina Tricot-butiker. Möbelkonceptet innehåller bland annat ett bord, hyllsystem, spegel och upcyclade klädhästar. Med återvunna material skapar han genuin gammal möbelkonst, nu på ett modern sätt.

Läs mer om samarbetet och en intervju med Gustaf här!

Angelica Blick och Andreas Wijk – kreativa modevisningar

Hur gör man när modeveckorna numera är digitala och det inte går att närvara på visningar som tidigare? Man skapar de själv hemma istället! En ny trend som har florerat på Tik Tok och Instagram, där man visar hur man hade sett ut på olika modevisningar, har nu även kommit till Sverige. Angelica Blick och Andreas Wijk är snabba på att hoppa på trenden. En rolig och kreativ idé tycker vi!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Angelica Blick (@angelicablick)

Caia Cosmetics lanserar glow

Bianca Ingrossos sminkföretag CAIA Cosmetics gick i veckan ut med att de lanserar en ny produkt som de jobbat länge på, nämligen Liquid highlighter. För vem vill inte ha lite extra glow nu till våren? En liquid highlighter förstärker hudens naturliga lyster och från CAIA kommer de i tre nyanser; Pearl Swirl, Bronzed Beach och Golden Glow. Lanseras imorgon, tisdag den 30 mars kl 18!

Läs mer om produkten här!

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *