Veckans snackisar

Bild: Martine Gutierrez

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheterna från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Alexandra Bring är förlovad

Alexandra Bring som driver sitt stora Instagram-konto där hon bjuder mycket på sig själv, framför allt i stories, har nu delat den underbara nyheten att hon är förlovad! Hennes numera fästman friade till Alexandra när de tillsammans med sina döttrar, Lou och Tula, var på semester på Mallorca. Under en frågestund på Alexandras Instagram-story under torsdagskvällen berättade hon att han friade på hotellbalkongen efter att flickorna somnat och efter att de hade suttit och samtalat i två hela timmar så gick han ned på knä. Alexandra fortsätter berätta under frågestunden att de planerar att gifta sig väldigt snart. Vi vill önska de två stort grattis till förlovningen och kärleken!

Följ Alexandra på Instagram här!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALEXANDRA BRING (@alexandrabring)

Vinnarna av Rockbjörnen 2021

Årets upplaga av Rockbjörnen gick av stapeln igår och galan bjöd på en underbar show! Rockbjörnen är en gala där fansen får vara med och välja och hylla sina favoritartister, därför blir den även mycket betydelsefull. Vinnarna av årets kvinnliga respektive manliga artist blev Molly Sandén och Benjamin Ingrosso. De båda vann även ytterligare varsitt pris på Rockbjörnen; Molly vann priset “Årets fans” och Benjamin vann priset “Årets svenska låt”. Molly och Benjamin tog båda emot priserna med glädjerop och stora hyllningar till sina fans som fortsätter stötta dem. Stort grattis till alla vinnarna av Rockbjörnen 2021!

Se alla pristagarna på bilden nedan och se hela galan här!

Bild: Jimmy Wixström via Aftonbladet.

Viaplay släpper nya serien Zebrarummet

Igår släpptes serien som har legat på allas läppar den senaste veckan, nämligen Zebrarummet. Det är Viaplay som ligger bakom denna maffiga produktion. Serien handlar om en internatskola, ett tema för serier som verkligen är hett just nu. Orginalidén för serien ligger komikern Henrik Schyffert och manusförfattaren och regissören Gustaf Skördeman bakom, Schyffert syns även som en av skådespelarna i serien. Manusförfattare till seriens sex första avsnitt står Michaela Hamilton för, och här kanske det ringer en klocka? Michaela är nämligen även manusförfattare för succéserien Eagles på SVT och på tal om Eagles så syns Alva Bratt, som spelar huvudpersonen i SVT-serien, även som en av huvudrollerna i Zebrarummet. Serien har funnits tillgänglig på Viaplay sedan i torsdags men hade sin officiella premiär igår den 22 augusti.

Se trailern för Zebrarummet här nedan!

Hannah Widell väntar barn

I veckan avslöjade Hannah Widell att hon och fästmannen Philip Lindh väntar sitt första barn tillsammans. Detta blir Hannahs fjärde barn och Philips första, och dessutom väntas det komma väldigt snart – redan nu i höst! Under en presskonferens för hennes och systern Amanda Schulmans kommande serie visar Hannah upp gravidmagen och berättar att de faktiskt inte tagit hjälp av IVF för att bli gravida trots att Hannah är 46 år och sannolikheten för att bli gravid naturligt över 40 är ytterst liten. Hannah säger att det som hänt är ett mirakel och att hon och Philip båda tycker det är helt fantastiskt!

Vi önskar dem stort grattis och all lycka!

Public Art Fund projektet “ANTI-ICON” syns på gatorna

Martine Gutierrez som är en konstnär, artist och provokatör från New York har nu skapat ett projekt tillsammans med Public Art Fund vid namn “ANTI-ICON”. Gutierrez skapar ofta narrativa scener där hon utforskar popkulturella troper av identitet. I detta projekt har hon ställt sig frågan “vad det innebär att vara en kvinna i dessa tider?” och har därmed förkroppsligat gudinnor, drottningar och andra mäktiga kvinnor i fotografiska representationer som syns på 300 busskurer i New York, Chicago och Boston. I denna artikelns topp ser ni en av fotografierna där Gutierrez framträder som Cleopatra med en soppåse på huvudet. Denna idé av konst finns tillgänglig för allmänheten dygnet runt, vilket känns mycket spännande och dessutom är det en otroligt kul idé att lyfta mäktiga kvinnor genom historien på detta vis!

Läs mer om ANTI-ICON här!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Public Art Fund (@publicartfund)

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *