Veckans snackisar

Bildkälla: @isabellalowengrip

Måndag och åter dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från veckan som varit. En härlig blandning av viktiga, roliga och onödiga ämnen!

Försvunnen undervattensfarkost – ”The Titan”

@nytimes

Förra veckan försvann undervattensfarkosten ”The Titan”, utanför Kanadas kust. Farkosten Titan hade varit i området för att utforska skeppsvraket Titanic när den tappade kontakten på söndagsmorgonen med ett privat chartrat forskningsfartyg på dykplatsen. Kapseln tros vara utrustad med bara några dagars syre och experter uttryckte tidigt att de inte var optimistiska att Titan skulle lokaliseras. Eftersom farkosten dök på en avlägsen del av havet där havsbotten ligger mer än två mil under ytan – skulle det inte att vara lätt att hämta den. Ombord på farkosten var det fem miljardärer som betalat för denna expedition privat av nyfikenhet och intresse. Nu, drygt en vecka sedan försvinnandet har sökningsarbetet avslutats och man har dödförklarat passagerarna. En debatt har nu uppstått kring uppmärksamheten detta ha fått i media samt resurserna som har gått åt till räddningsarbetet i jämfört med engagemanget de tusentals människor som dött på flykt över medelhavet.

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip och Paul Sundvik är förlovade

@isabellalowengrip

Isabella Löwengrip har förlovat sig med kärleken Paul Sundvik. Via ett inlägg på instagram delar hon nyheten och visar upp bild på det nyförlovade paret samt en närbild på en otrolig diamantring med captionen “JAAA!”. Isabella och Paul har haft en relation sedan sommaren 2020. Hon har tidigare berättat i podcasten Bathinas enskilda möten att Sandvik är mannen i hennes liv. På sin blogg berättar Löwengrip om frieriet, som ägde rum på en segelbåt i Kroatien där paret för tillfället semestrar tillsammans med goda vänner.“Som jag har väntat”, skriver Löwengrip på sin blogg där hon också har lagt upp flera bilder på sin unika förlovningsring. Grattis till Isabella och Paul!

Olycka på Gröna Lund

@gronalund

Igår inträffade en allvarlig olycka på Gröna Lund, det gäller berg- och dalbanan Jetline. Det har rapporterats att en person har dött och nio personer har skadats varav tre av personerna uppges ha allvarliga skador. Anledningen bakom felet har ännu inte avslöjats men det som skedde var att flera besökare har ramlat ur på grund av att en vagn på attraktionen delvis har spårade ur. Efter olyckan evakuerades hela Gröna Lund av polisen och parken kommer hållas stängt tillsvidare. Våra tankar går till de drabbade, deras familjer och närstående.

Veckans TikTok trend

TikTok

“Who Are You Talking To Right Now?”. Veckans TikTok-trend kommer från TV-serien Breaking Bad. I det sjätte avsnittet av den fjärde säsongen ber Skylar White – hustru till huvudpersonen Walter White – Walter att erkänna att han är i fara. Walter svarar med: ”Vem pratar du med just nu?” och ska då indikerar att han ÄR faran. TikTok-användare använder ljudet för att agera chockade över att de blir tilltalade, tittar runt och undrar högt vem frågan var avsedd för, eftersom det omöjligt kunde vara för dem. Kolla in trenden här!

Psst! Glöm inte att gå in och följa FORNI på TikTok också!

 

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!