Veckans snackisar

Bild: Victoria Törnegren

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheterna från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

93:e upplagan av Oscarsgalan

Natten till måndagen den 26 april hölls årets Oscarsgala! Galan ägde rum i järnvägsstationen i Los Angels, men det blev ett annorlunda år då de nominerade deltog från olika platser i världen via videolänk. En av de nominerade låtarna var Husavik som vår svenska stjärna Molly Sandén framträdde. Tyvärr tog ej Molly och låten hem priset men showen var fantastisk!

Se Mollys uppträdande här nedan!

Klarna låter konsumenter följa sitt klimatavtryck

Klarna presenterade förra veckan att dess användare nu har möjligheten att i Klarna-appen spåra den klimatpåverkan deras shopping medför. Användarna kan därmed skapa sig en större förståelse för klimatavtrycket de gör när de handlar. Klarna berättar att syftet är att; “vi vill uppmuntra till eftertanke och möjliggöra hållbar shopping”!

Läs mer om hur Klarna jobbar med hållbarhet här!

NA-KD lanserar en barnkollektion

Lördag 8 maj lanserar NA-KD sin första kids collection! Kampanjen frontas bland annat av Danijela Pavlica tillsammans med dottern Vienna. Det som skymtats på Danijelas Instagram är mjukisset i pastelliga färger och hon skriver även “Och detta är bara början, är ni redo?”, så vi väntar med spänning på vad som komma skall!

Se mer av NA-KD på deras hemsida här!

Derek Chauvin blir fälld för dråp på George Floyd

I maj i fjol gick 46-årige George Floyd bort efter att ha blivit mördad av Minneapolisen Derek Chauvin. Tidigare förra veckan dömdes Chauvin för dråp på Floyd, efter en rättegång som pågått under flera veckors tid. Domstolen meddelar att Chauvin kommer få sitt straff senare i juni.

Se tweets och bilder från demonstrationer som rör Floyds död i Instagram-inlägget nedan.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WE THE URBAN (@wetheurban)


Victoria Törnegren och Erik Forsgren är gravida!

Victoria Törnegren och Erik Forsgren har meddelat den underbara nyhet att de är gravida igen! De väntar nu sitt andra barn och Victoria har delat med sig av deras kamp till att bli gravida en andra gång. Hon berättar framför allt om deras resa i podden Två Systrar En Podd som hon driver tillsammans med sin syster Alexandra Bring. Vi vill önska Victoria, Erik och dottern Ellie tusentals grattis och lycka!

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *