Veckans snackisar

Bildkälla: @filippatoremo

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från veckan som varit. En härlig blandning av viktiga, roliga och onödiga ämnen!

Träningsprofilen Elin Kjos död

@elin.kjos

Det var under onsdagen som Elin Kjos familj meddelade den sorgliga nyheten om hennes bortgång. Det var tidigare i år under ett avsnitt av Renées brygga då Elin gästade och hon berättade om sin sjukdom. Det hela hade börjat med en envis hosta som hon dragits med i något år, när hon tillslut kollade upp det fick hon beskedet om att hon hade drabbats av lungcancer. Våren 2020 hittades en tumör i hennes högra lunga, och därefter förändrades hennes liv. På sociala medier har hon varit öppen med att dokumentera stora delar av sin sjukdom men det har samtidigt varit väldigt viktigt för henne att sprida glädje, uppmuntran och framförallt tacksamhet för den tiden vi har här på jorden och se till att göra det mesta av det. ”Om jag inte kommer leva tills jag är hundra år, då vill jag ändå leva och må så bra som möjligt och vara så lycklig som möjligt när jag lever. Det var då jag började vända fokuset till att det enda jag vet är här och nu”. Elin Kjos blev 35 år gammal.

Premiär av sista säsongen av Succession

 

Youtube
Den fjärde och sista säsongen av succéserien Succession hade premiär inatt! Under säsong 4 kommer vi äntligen att få veta vad som händer med Roy-barnen härnäst. I slutet på säsong 3 fick vi se familjen bli lurade på sina ”Waystar RoyCo aktier” efter att ha försökt göra en kupp. Som vanligt väntar det även denna säsong en hel del intriger i familjeföretaget och det blir en tydlig maktkamp när familjens framtid har ändrats markant då deras kulturella och politiska tyngd sjunkit. Vi kommer även få se Sveriges egna Alexander Skarsgård gästspela i den nya säsongen. Ni kan streama hela serien på HBO MAX.

Smyckesmärket Thomas Sabo börjar med solglasögon

@thomassabo
Vi känner väl alla till smyckesmärket Thomas Sabo, deras smycken kommer i ett brett sortiment med allt ifrån minimalistiska och tidlösa kollektioner till deras mer iögonfallande statement smycken. Nu har märket lanserat en kollektion med solglasögon! ”Sportiga, coola eller eleganta: Förstklassigt designade solglasögon från THOMAS SABO får varje styling att förmedla en individuell look för varje tillfälle”. Upptäck hela kollektionen på thomassabo.com

Filippa Toremo dokumentär: Gravid utan att veta

@filippatoremo

Det var i oktober som influencern Filippa Toremo fick chockbeskedet att hon helt ovetandes visade sig vara gravid i femte månaden. I november gick Filippa ut med nyheten på sina sociala medier och berättade att hon inte misstänkt sig vara gravid då hon nämligen länge kämpat med magproblem och trodde eventuella symptom hon haft berott på just detta. Hon förklarar att trots att hon använt p-piller och dessutom tagit graviditetstest som visat negativt resultat visade det sig ändå att Filippa Toremo var gravid i femte månaden. Hon har nu tillsammans med SVT gjort en dokumentär där hon öppnar upp om sin situation. Filippa förklarar i dokumentären att när hon öppnade upp om sitt besked var det flera som hade hört av sig till henne och skrivit ”Jag förstår att det är jobbigt för dig, jag har själv varit där”. Filippa hoppas att genom att hon belyser ämnet kan det förhoppningvis leda till att andra i liknande situation känner sig mindre ensamma. Ni kan se dokumentären här.

Veckans TikTok trend

@TikTok

End of TikTok? Inte om användarna har något att säga till om! Det har länge varit snack om att man vill stänga ner appen TikTok. Anledningen till detta har berott på att regeringar har uttryckt oro för att TikTok, som ägs av det kinesiska företaget ByteDance, ska utnyttja känslig användardata. TikToks VD, Shou Zi Chew, hade i veckan sin första offentliga utfrågning inför USA:s kongress, där han tydliggjorde och försvarade appens intentioner. Det som har varit roligt att se är att plattformens användare helt har slutit upp bakom Shou Zi Chew och skapat en trend med videos och edits när dem hånar och förlöjligar kongressens frågor och försvarar VDn och appen.

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!