Anledningar till varför du borde gå till en coach

Bild: linaleoniie

Många undrar vad en coach egentligen gör och vad man kan få hjälp med. Jag skulle kort beskriva en coach som din personliga tränare – fast med fokus på din psykiska hälsa. Du blir utmanad och får verktyg för att utvecklas och enklare hantera motgångar och jobbiga känslor i livet. Läs mer nedan hur en coach kan hjälpa just dig!

Lär känna dig själv bättre

Ofta är tankarna om oss själva något som omedvetet kan begränsa oss, och att lära känna sig själv bättre är därför en viktig del att arbeta med i coachingen. Att lära känna sig själv bättre handlar också om att lära sig se grundorsaken i beteenden och känslor. Exempelvis vad ångesten grundar sig, vad den irriterande stressen faktiskt är eller vad det dåliga samvetet egentligen beror på. Under coachingsamtalen får du övningar som får dig att utveckla och hitta grundorsaker i dina känslor för att börja i rätt ände i ditt mående och i din utveckling.

Verktyg för att hantera olika känslor

Vi kan inte styra över allt som sker i livet, men vi kan däremot hantera hur vi reagerar på situationerna. Genom coaching får du verktyg och övningar för att få mer kunskap i hur du kan tänka i olika situationer för att både möta utmaningar och se lösningar på ett nya sätt. Med en bra mental verktygslåda kan vi möta hinder i livet som kommer upp på ett enklare och mer effektivt sätt.

Mer balans i livet genom att se i nya perspektiv

I takt med att du lär känna dig själv bättre lär du dig även att se med nya perspektiv. Med hjälp av nya insikter kan du enklare komma vidare i delar i livet och lära dig vad som är viktigt för dig. Med ett nytt perspektiv kan du enklare få en bra balans i livet och lägga fokus på rätt saker.

 

Vill du testa coaching? Boka en kostnadsfri konsultation eller skriv upp dig på Coach by Lina´s nyhetsbrev för att få mer information.