5 YouTube-filmer som kommer att boosta din hemmaträning

Bild: Lovisa Barkman för hennes varumärke Peônias

Nytt år och nya träningslöften, orden verkar alltid komma i par. Även om jag inte tror att livet förändras över en natt i december så tycker jag verkligen att det fungerar utmärkt som någon slags spark i rumpan. Årskiftet kommer minst sagt lägligt för att ta tag i saker och bli en bättre version av sig själv, men var försiktig – nu gäller det att skynda långsamt!

Är det en ny hälsosam rutin du vill åstadkomma 2020 (och att den ska hålla längre än till januaris slut) är det viktigt att lägga sig på en lagom nivå. Du behöver inte vara på gymmet varje dag och köra stenhårda pass – du kan börja med hemmaträning! Därför har jag har listat fem träningsfilmer för olika tillfällen som kan hjälpa dig komma igång.

Kondition

Vill du uppleva 20 minuter av hårdträning som utmanar din kondition så är detta klippet för dig! Vill dock förvarna att denna videon är j o b b i g, så se till att ha mycket energi. Läste dessutom en rolig kommentar till klippet som kändes väldigt relevant:

Her: Looks graceful while working out
Me: Flopping around on my floor questioning my life decisions…

Prova det jobbiga passet här!

Helkropp

Det är en fördel om du har ett par hantlar hemma, men det fungerar lika bra att göra övningarna utan! Även denna videon är riktigt ansträngande och man får sig ett ordentligt pass. Det jag gillar är att när man har gjort en övning så kommer den aldrig igen. Det passar mig som är lite bekväm (läs:lat) eftersom det är lättare att tvinga sig att ta i, när man vet att man inte behöver göra det igen.

Se hela videon här!

Rumpa & Ben

https://www.youtube.com/watch?v=NnJj3xcp3xc

Härliga Ida Warg visar vägen till vältränade ben! Spana in videon för att se vilka prylar du kan använda till din träning som du redan har hemma. Man känner dessutom av träningsvärken flera dagar efter att du utfört den, så ha ingen danslektion inplanerad efter.

Har du missat Idas kanal så borde du spana in den, hon har en hel uppsjö av träningsvideos – klicka här för att se vilka.

Mage

Vill du ha en ruskig träningsvärk i magen ska du prova den här! Videon i sig är lite mörk, men kvalitén på träningen är så pass bra att den får vara med ändå. Jag tycker dessutom att det kan vara befriande att se på något som inte är filmat under perfekt ljussättning.

Testa denna hemmaträning för ett äkta mag-pass här!

Stretch

Den här fungerar både på morgonen och resten av dagen, så häng inte upp dig på namnet. En perfekt stretch-rutin för den som gillar högre tempo. Känner du dig ambitiös går det även utmärkt att avsluta ett större träningspass med det här. Att sätta en vana att då och då stretcha kommer definitivt ta din hemmaträning (och din kropps välmående) till nya nivåer.

Se hela videon här.

*

Vill du ha mer hemmaträning? Spana in yogapass du kan göra hemma här.