Är du gravid? Här är tre träningsformer med tillhörande outfits för dig

Samarbete medRÖHNISCH

Först och främst – grattis till dig som väntar barn! Vilken resa du har framför dig. Kanske har graviditeten startat med fjärilar i magen? Och kanske har den startat med illamående, trötthet och ett ökat sug att ligga i soffan och unna sig? Så var det iallafall för mig och låt oss säga att träning inte stod högst upp på min to-do lista. Men som vi alla vet så har motion och fysisk aktivitet bara fördelar för välmåendet – inte minst när man blir gravid! Faktum är att fysisk aktivitet kan hjälpa till att förbereda kroppen inför förlossningen och till och med lindra graviditetsbesvär. För att ta del av fördelarna så gäller det såklart att hitta träningskläder som passar vid träning. Därför är vi så glada att Röhnisch har ett brett sortiment för dig som är gravid.

Som gravid går du igenom tre trimestrar och du kan även dela upp din träning och dina träningskläder i tre olika faser. Under den första trimestern (de första tre månaderna) kan det vara så att du inte behöver byta ut dina befintliga träningskläder och med största sannolikhet kan du träna som vanligt. Men snart kommer du garanterat behöva både träningskläder och träning som är anpassad för din gravidmage.

Under den andra trimestern kanske du fortfarande orkar högintensiv träning medan under den tredje kanske håller dig till en lågintensiv variant, eller kanske golf? Beroende på vilken typ av träning du vill utföra så finns också träningskläder som är perfekt anpassade för dig som gravid.

Yoga under graviditeten

Yoga är det perfekta valet om du vill utöva mjuka rörelser som sträcker ut kroppen under din graviditet. Och du kommer förmodligen kunna utföra någon form av yoga ända fram till förlossningen! Under den första trimestern kan du utöva yoga ”som vanligt” och i takt med att din mage växer så kan du enkelt anpassa positionerna efter din kropp. Andningen under yogan kan till och med vara ett fantastiskt verktyg under själva förlossningen och bidra med ett inre lugn inför livsomställningen.

När du är gravid så ökar rörligheten i kroppen, framförallt i bäckenet, på grund av hormonet relaxin som frisätts under de första månaderna av graviditeten. Därför är det bra att ha med sig att inte översträcka sig under yogan, för att förhindra skador senare i livet.

Yoga eller annan lågintensiv träning kräver elastiska träningskläder som sitter behagligt i midjan och ger ett lätt stöd. Dessa typer av kläder går också utmärkt att använda på daglig basis och för dig som kräver komfort är Röhnisch det optimala valet.

 

Vattenflaska / Linne / Sport-bh / Väska / Gravidtights

Högintensiv träning under graviditeten

Att man inte skulle kunna träna högintensivt när man är gravid är en skröna. Oavsett om du vill träna styrka eller kondition så finns det bara fördelar enligt dagens forskning. I takt med att magen växer bör du dock anpassa träningen efter din gravida kropp. För att inte belasta bäckenet mer än din bebis i magen redan gör så kan det vara en bra idé att undvika hopp och övningar med benen isär. Kom dock ihåg att vi alla har olika utgångslägen och det finns ingen magisk regel som passar för alla. Känn efter hur kroppen känns  när du tränar och om en övning inte känns bra – skippa den och prova någonting annat.

Vid högintensiv träning behöver du kläder som sitter på plats och låter dig röra dig smidigt samtidigt som passformen känns bekväm. Röhnisch erbjuder material som andas, transporterar bort fukt från kroppen och ger gott om rymd för din gravidmage.

träningskläder gravid

Keps / Väska / Sport-bh / Vatten flaska / Gravidtights

Golf under graviditeten

Golf är en utmärkt aktivitet för dig som vill röra på dig, gravid eller inte. Min karl säger alltid att man går ungefär en mil när man spelar arton hål på golfbanan – alltså lite tuffare än det kan låta för en nybörjare och verkligen en härlig form av motion i en vacker miljö.

Kläderna ska sitta skönt utan att vara i vägen för din sving (trots att magen tids nog kanske är det). Röhnisch erbjuder ett stort utbud av golfkläder för alla målgrupper och är faktiskt de enda som erbjuder golfkläder för gravida. Hur bra? Om du är nyfiken på hur det går till när Röhnisch designar sina plagg så vill jag föresten tipsa om den här artikeln.

Keps / Gravidkjol / Svart golfpiké / Vit golfpiké / Gravidbyxor

*

Vi hoppas att du som gravid har hittat flera träningskläder som passar dina behov. Vill du ha fler alternativ så hittar du alla Röhnisch träningskläder för gravida HÄR.