SHOPPA ARTIKEL

Vad vi älskade på internet förra veckan

Bild: Buzfeed

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen. Denna vecka bjuder vi på en blandning av pre-christmas, nyheter på Netflix och några stora men tragiska världshändelser.

Veckans hyllning

Sara Danius har lämnat oss

I lördags kom Sara Danius dödsbesked. Litteraturvetaren och författaren fick bröstcancer 2014 och har kämpat mot den sedan dess, vilket hon berättar om i Vinter i P1. 2018 uppenbarade sig trenden #knytblus när Sara var i stormväder med Svenska Akademin. Hon tvingades lämna sin post som sekreterare, vilket väckte många upprörda röster och knytblusen kom att bli en symbol för Sara Danius. Hon blev även utsedd till Årets Bäst Klädda Kvinna 2019.

Läs ELLEs stora intervju med Danius från 2015.

Missa inte

Bachelor är igång igen

Höstens mest dramatiska reality show är tillbaka i rutan och vi säger som den amerikanska deltagaren Meagan: we don’t even do it this crazy in American Bachelor. Visste Simon verkligen inte att det skulle komma in till Bachelor?! Allt känns väldigt UnReal.

Se de senaste avsnitten här!

Am I overthinking this?

Författaren Michelle Rial har släppt en ny bok – Am I Overthinking This? Over-answering life’s questions in 101 charts. Boken med kreativa illustrationer är som att ha en konversationen med din mest icke-dömande bästa kompis i dina mest övertänkande stunder. Illustrationerna är både roliga och insiktsfulla – jag kände igen mig i princip allt och kunde inte sluta scolla! Boken finns att köpa här.

Am I Overthinking This

Bild-och textkälla (och fler härliga illustrationer!)

Crazy Rich Asian släpps på Netflix

Om jag ska vara helt ärlig hade jag inte hört talas om denna romantiska komedi, som hade premiär för drygt ett år sen. Louise och de andra tjejerna på kontoret hoppade dock av lycka när de hörde att Crazy Rich Asians har släppts på Netflix! “Det är Gossip Girl i Singapore!“, utbrast Louise när jag frågade vad det var. Det behövs ingen närmare beskrivning, jag kommer slå på den så fort jag kommer hem!

Här kan du se Crazy Rich Asians!

Dating-historier vi alla känner igen

Vad hade en vecka varit utan Buzzfeeds uppsamlingsheat av tweets? Den här veckan har de samlat tankar om sex och dejting och du lär få dig ett gott skratt.

Klicka här för att se alla tweets!

Årets adventskalendrar

Att få en liten present varje dag i 24 dagar är inte bara en self-boost, det är riktigt roligt! Det finns massvis mer kalendrar där ute, och vi har listat våra tre favoriter. Klicka på SHOPPA ARTIKEL nere i vänster hörn för att se vilka!

Vill du se ännu mer av vad som händer i jul? Här kan du se årets glögg: Aloha, inspirerad av Hawaii med smak av kokos, passionsfrukt, hibiskus och kaffe.

 

En person vi gillar

Ellie Bullen är tjejen från Australien som driver @elsaswholesomelife. Hon bjuder på en blandning av hälsa, recept och livsstil – Ett härligt konto som livar upp i höstmörkret! Dessutom massor av inspiration om du strävar efter att äta mer vegetariskt.

Elsas Wholesome Life