6 enkla saker du kan göra för att underlätta din vecka

Bild

Jag älskar måndagar, de är veckans höst. Man får börja om och sätta nya mål, alternativt göra ett andra försök på det man inte prioriterade veckan innan.

Däremot är jag inte så duktig på att förbereda veckan som kommer, speciellt inte när det gäller att boka in lunchdejter. Så med mig själv som inspiration tänkte jag dela med mig av saker du kan göra på söndagar för att underlätta kommande vecka! Vissa gör jag – andra borde jag.

1. Se över din kalender

Det finns ingenting värre än att komma in till jobbet och inse att du skulle varit i konferensrum Tribeca för tio minuter sedan. Trust me, I know. Eller att du inser att du har fem möten i rad under samma eftermiddag, eller om du (jag) har en tendens att boka in luncher med olika vänner typ varje dag. Kanske behöver du flytta, ta bort eller lägga till någonting? Se över vad som komma skall, så blir det lättare att hantera veckan och du kan eliminera stressen innan den ens kommit.

2. Plocka undan

Märk hur jag skriver “plocka undan” och inte “städa“. Jag vet, jag har pratat om det här en del, men det finns faktiskt inget som gör mig lugnare än när saker och ting finns på sin plats. Gör det enkelt för dig själv och plocka bara undan små områden där du märker att det är stökigt.

3. Gör en lista för veckan

Jag älskar listor. Jag tror att det är därför jag tycker om måndagar så mycket, för jag får skriva ner allt som händer i mitt liv kommande dagar.

Skriv ner allt du behöver göra under veckan. På samma sätt som med din kalender får du en översikt över måsten och kan prioritera det som verkligen är nödvändigt. Känns det mycket? Skriv en lista för varje dag!

Bild

4. Gör i alla fall lite matlådor

Det är en påminnelse till mig själv. Gör i alla fall matlådor till måndag-tisdag! Så du inte behöver spendera 100 kronor på en sallad varje dag. Här finns massor med goda och enkla recept du kan prova! 

5. Gå och lägg dig tidigt

Av någon anledning är jag alltid uppe längst på söndagar? Kanske beror det på att man ställt om klockan lite under helgen. I vilket fall som helst så behöver jag ändra på det – och antagligen du också. Om du går och lägger dig tidigt vaknar du upp utvilad på måndagen och får bästa, möjliga start på veckan.

Har du svårt att somna tidigt? Ge dig själv en timme i sängen att bara läsa en bok eller scrolla på mobilen, så du lätt kan släcka lampan och sova om du slumrar till. Alternativt prova en mediationsapp, många av dem har sovprogram. I appen Headspace kan du lyssna på när Matthew McConaughey berättar en godnattsaga för dig.

6. Slappna av

Det är lätt att man maxar lördagen med aktiviteter och vänner, för att sen på söndagen känna sig stressad av alla sysslor man måste göra. Men istället för att lämna all tvätt, disk, dammsugning och liknande till söndagen – försök sprida ut det lite så du får tid för dig själv (eller en kaffe i solen) på söndagen. Bor du i lägenhet är det typ INGEN som tvättar i tvättstugan på lördagar, så kanske du kan köra en morgonrunda då för att få mer lugn på din söndag?

Sen kan du tillbringa resten av söndagen framför serier med en ansiktsmask!