Min graviditet: Vecka 21

Gravidvecka 21

51,8% avklarat och 135 dagar kvar av graviditeten

Min kropp:

Vikt: + 4 kilo

De där knivhuggen lever kvar och kommer några gånger om dagen i ljumskarna. Nu har jag lärt mig att det är ligamenten som töjer sig och orsakar smärtan men den är ju inte härlig precis… dock är det en grej med kroppen som känns jobbigare och det är SURA UPPSTÖTNINGAR! HerreGUD vad vidrigt det är. Oftast kommer de på kvällen efter middagen och håller i sig fram tills jag ska somna, vilket är omöjligt när man har sura uppstötningar. Usch det är inte trevligt alltså…

Det positiva är att han (ja, det är en pojke!) rör på sig en hel del där inne och jag känner honom mycket om dagarna. Det är alldeles, alldeles underbart (och lite läskigt, haha).

Så har jag tagit hand om mig själv:

Jag har avbokat kvällsaktiviteter och bestämt mig för att en sak om dagen på helgen är alldeles lagom för mig just nu. Istället för att springa omkring på bruncher, födelsedagsdrinkar, event och you name it så använder jag mitt högst legitima gravid-kort och håller mig hemma så att jag orkar det som är mest prioriterat, vilket för mig just nu är jobbet. Det känns bra!

Mitt mående:

Jag känner mig harmonisk och trygg. En fin känsla som jag hoppas håller i sig!

Veckans craving:

Min ständiga craving är mackor, herregud jag lever på mackor. Det är det enda jag är sugen på. Mina sura uppstötningar gör att suget efter riktig mat är nästintill obefintligt men mackor skulle jag däremot gärna äta fyra gånger om dagen… ett riktigt gott bröd med gräddost och gurka – vi hörs!

Bebisen:

Han övar verkligen upp sin motorik där inne för det känns som ett träningspass flera gånger om dagen. Nu är han ca 25cm lång och väger ca 360g vid veckans slut! Fram tills nu har alla bebisar växt likvärdigt men hädanefter växer de individuellt utifrån sin genetik och mammans kost. Jag äter i stort sett som jag gjorde innan min graviditet just nu, så jag litar på att han får i sig alldeles lagom av vad han behöver! Mycket hemlagat, sallader och så lite fikabröd och chokladbitar för balansen 🙂