Hur du överlever nyårsafton

Bild: Emili Sindlev

Årets viktigaste (läs oviktigaste) kväll närmar sig med stormsteg och jag brottas med känslorna av att vara hysteriskt taggad, till att tycka att hela nyårsafton är ett kommersiellt jippo. Oavsett vilken inställning du har till nyårsafton så kvarstår ändå det faktum att du kanske ska gå på fest. Därför finns det inte så mycket annat att göra för mig än att lämna min bittra attityd kvar i 2019 och göra det bästa av situationen – vara snyggast på festen och dagen efter! Här kommer mina bästa tips på vad du borde göra före, under och efter nyårsnatten.

Dagarna innan festen

Dagarna innan den stora kvällen bör du prioritera skönhet och praktiska saker. Var inte den som försöker måla naglarna, smörja in dig med brun utan sol och köpa grejer på stan i sista sekund – det blir ju aldrig bra. Följ istället listan på saker du ska göra några dagar innan nyårsafton:

Peela hela kroppen

Ska du köra brun utan sol ska du alltid börja med en ren kanvasduk, denna gången i form utav ditt eget kött och blod. Därför är det viktigt att du peelar hela kroppen innan du börjar smörja. Det kommer ge dig ett bättre slutresultat.

Brun utan sol

Kanske föredrar du att ge ett solkysst intryck? Då är det en god idé att applicera din brun utav sol i tid, så att du kan korrigera om det skulle behövas. Man vill ju inte vara den som lyser orange ikapp med fyrverkerierna.

Måla naglarna

En vänskaplig påminnelse om att måla naglarna i tid. Jag är förmodligen inte ensam om att ha stressat på två lager nagellack precis innan man ska snöra på sig skorna och gå. Ja ni hör ju, det är den kortaste skräckhistorien som någonsin har skrivits.

Ta en sväng på stan

Det finns inget värre än att vara ute på stan samma dag som en stor högtid. Om du inte vill skaffa likasinnade vänner i en stressig kö till strumpbyxorna på H&M, så rekommenderar jag starkt att se över vad du behöver köpa och inhandla det några dagar innan. Lämna helt enkelt inte gå-bort-presenten och dina strumpbyxor till sista minuten.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Emelie Johansson (@hairtalkbyemelie)

Samma dag

Även samma dag som nyårsafton bör du hålla ett någorlunda spritt fokus. Eftersom utseende verkar vara viktigt för de flesta av oss så läggs en hel del fokus på att visa sig från sin bästa sida, men samma dag bör du även fokusera på insidan. Blicka både utåt och inåt – och följ checklistan:

Ät ordentligt

Se till att få i dig tillräckligt med mat hela dagen. Börja med en ordentlig frukost och hoppa inte över lunchen, hur mycket tid det än sparar. För att vara pigg hela kvällen och orka dansa tills efter midnatt så är slarv med maten under dagen ett big NO. För att vara på den säkra sidan, se till att få i dig kolhydrater!

Drick ordentligt

Då syftar jag inte på alkohol utan på vatten. Om du dricker ordentligt med vatten under dagen och kvällen kommer du att känna dig piggare både under festen och dagen efter.

Setting spray

För att få sminket att hålla långt in på småtimmarna så är mitt bästa tips att använda mycket setting spray. Med mycket så menar jag att du ska använda det både före du applicerar ditt smink och efter att allt smink sitter på plats. Detta ger dig den absolut bästa hållbarheten.

Lägg ögonskuggan först

Har du varit med om att du lagt en fin bas, sen gör du ögonen och du ser plötsligt ut som en bakfull panda? Se därför till att lägga din ögonskugga innan du lägger resten av sminket. Så du inte förstör basen.

Dagen efter

Även om vi under nyårsnatten har lätt att tro att det inte finns en morgondag så kommer det en “dagen efter”, och den är ofta hård. Men det finns några tips och trix du kan använda för att få en något mindre smärtsam morgondag, här kommer dom:

Ät rätt

Även om kroppen skriker efter hamburgare och pommes frites så är det inte det du behöver. Kroppen är i stort behov av kalium efter en blöt kväll, och det finns bland annat att hämta i banan. Nyttiga fetter såsom nötter, lax och avokado är också riktiga räddare i nöden mot bakfyllor.

Drick rätt

Eftersom kroppen törstar efter både vatten och vitaminer efter en lång kväll så kan du med fördel dricka juice. I citrusjuice finns det gott om c-vitamin vilket hjälper kroppen att bryta ner etanolen som finns i alkoholen du möjligtvis fått i dig. Så fyll på med c-vitamin!

Ta en dusch

Om utsidan är ren så känns ofta insidan lite bättre. Hoppa in i en dusch och tvätta av dig gårdagens stylingprodukter ur håret, och lägg en ansiktsmask i duschen. Det kräver inte så mycket energi av dig – och det kommer få dig att må mycket bättre!

Gå en promenad

Frisk luft och motion löser nästan alla problem, det lindrar i alla fall eventuell bakfylla och trötthet. Visste du att frisk luft har en nästan omedelbar inverkan mot just trötthet? Ta med dig en kompis, så ni kan gå igenom de senaste dagarna. Kanske du kan ge hen några överlevnadstips inför nästa fest?