Project 333

Under de senaste månaderna har jag känt ett allt större behov av att leva mer minimalistiskt. Jag vill rensa allt i mitt hem – kläder, inredningsprylar och badrumsskåpet. Vi är nog fler som hört om Project 333, utmaningen att leva med 33 plagg i 3 månader, men tidigare skrämts av tanken. Uttrycket face your fears har aldrig varit så relevant, nu är det dags att ta sig an utmaningen. Häng på ni också!

Utmaningen går alltså ut på att leva mer minimalistiskt och (förhoppningsvis!) inse att man klarar sig på betydligt färre saker än vad man har i dagsläget. Startskottet blir att välja ut totalt 33 plagg, inkluderat både kläder, accessoarer, smycken, ytterplagg och skor. Resterande plagg ska förvaras utom räckhåll – förslagsvis i flyttlådor i ditt förråd! Viktigt att tänka på är att garderoben ska gå att både leva och jobba  i under tre månader. Du ska inte behöva offra någonting för att du har mindre saker. Tränings- och myskläder räknas inte in, men jag rekommenderar ändå att man försöker rensa dessa också (jag själv har till exempel orimligt många träningsplagg i relation till hur lite jag tränar).

Tre enkla steg för att komma igång:

  1. Inventera din garderob. Vad äger du mycket av, saknar du kanske några basplagg? Det finns otaliga guider på nätet med listor över vilka plagg man bör ha i en fungerande garderob.
  2. Börja med att välja ut dina älsklingsplagg. Utifrån dessa blir det sedan lättare att pussla ihop dina 33 plagg.
  3. Fokusera på att hitta dina signaturplagg. Älskar du att bära skjortor, en sjal eller kanske solglasögon. Det behöver inte vara en klassisk trenchcoat eller boots som är signaturen i din garderob, det kan lika gärna vara ett par solglasögon som gör varje look lite roligare. Hitta det plagget! Förhoppningsvis kommer du inse att det räcker med ett perfekt par istället för 10 halvdana.

 

Här är mina 33 plagg:

project 333

 

 


Omslagsbilden är fotad av Isabella Löwengrip.

 

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA