The game we love to hate

Bildkälla: Pinterest

Nu! Mina vänner, nu börjar livet.
Nej, nu börjar den här… vad ska vi kalla den? Motsatsen-till-smekmånads-fasen. Eller den parallella-smekmånads-fasen. Nu börjar vi spela spelet.

Det kan vara den absolut jobbigaste och mest frustrerande tiden i en relation, men även den mest lärorika och framförallt mest (eller minst) belönande tiden i en relation. Vissa av er, trygghetsnarkomaner, blint förälskade och lyckligt kära, ni kanske tycker att jag knäpp som går igång på den här ovissheten. Att inte ha någon kontroll över vad som kommer hända eller var jag kommer hamna härnäst. Men jag vet med all säkerhet att det finns någon eller några där ute i dejtningdjungeln som kan relatera. Det är lite spännande att kasta bollen och inte veta exakt var den ska landa. Typ att slänga iväg ett late-night-sms som “Jag tänker på dig” eller en spontan frukost-inbjudan. Den där känslan av anticipation som kickar in precis efteråt, adrenalinet när man äntligen hör telefonen plinga och belöningen om man får ett lika mysigt mess tillbaka. Eller de dagar då man faktiskt lämnar telefonen orörd längre än i en kvart och i slutet av dagen finner olästa meddelanden ligga och lysa i inkorgen likt de allra finaste av kärleksbrev.

Sedan finns det ju naturligtvis den andra sidan av myntet. Ångesten. Över minsta lilla snedsteg. När det känns som att ett utropstecken, en smiley eller ett telefonsamtal för mycket är absolut avgörande för hur vår framtid kommer se ut, med eller utan person X. När en halv dag utan livstecken från honom eller henne känns som fyra veckor. I en öken. Utan vatten (eller täckning och wi-fi…) Nej, det är faktiskt helt olidligt, det tycker jag också. Men om vi hamnar i den situationen så kan vi bara komma ihåg att inget svar är faktiskt också ett svar. Och är det är något jag lärt mig av att spela det här spelet, så är det egentligen den raka motsatsen – att ​inte​ spela spelet.

För att citera någon som jag fortfarande inte vet vem det är men som har följt med mig i alla år – “With love, there are no rules. Some may try to control their emotions and develop strategies for their behavior; others may turn to reading books of advice from ’experts’ on relationships – but this is all folly. The heart decides, and what it decides is all that really matters.” ― Paulo Coelho.

Ja, jag väntar fortfarande på svar från kollegan och ja, mitt hjärta säger Ben & Jerry. Ben & Jerry is all that really matters. Och Paulo Coelho då.

xx Steph

[su_divider top=”no” divider_color=”#efeeee” link_color=”#ffffff” size=”1″ margin=”0″]

Håller du med Stephanie? Är den här perioden pest eller pina? Kommentera nedan!

Missade du förra avsnittet av Sexpectations? Då hittar ni det här!

1 person pratar om det här! Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *