Så förbereder du dig inför hösten

Bild från Pinterest

Semestern är slut och även om det kan kännas sorgligt att återvända till vardagen ser vi fram emot månader fyllda med spännande projekt. Hösten är ju ändå lika spännande som nyår! Frågan är bara; hur går vi från drinkar, härliga solnedgångar och spontana aktiviteter till träning, jobb och mörker?

Börja långsamt

Första måndagen efter semestern behöver du kanske inte gå upp extra tidigt för att gå morgonpromenad, ha med en perfekt matlåda, jobba stenhårt och ha aktiviteter bokade hela kvällen. Försökt istället successivt gå från semestertempot till vardagen så kroppen (och knoppen!) får vänja sig. Börjar du med allt på en gång kan vi (nästan) garantera att du vill ha semester igen om två veckor.

Ge dig själv en present

Oavsett om det är en vattenflaska, ett par snygga träningstights eller en smickrande kostym – unna dig något extra som kan få dig lite mer taggad på vardagslivet. Se bara till att ha det anpassat till din budget!

Låt sommaren fortsätta lite till

Vi har fortfarande några härliga sommarveckor kvar med ljus och värme, så se till att ta till vara på dem innan hösten infaller på riktigt. Åk till en mysig badplats efter jobbet, ta en AW på någon uteservering eller åk ut i naturen under helgen. Även om vi hänger på kontoret många timmar per dag finns det fortfarande tid att avnjuta i solens varma strålar, glöm inte det!

Planera in något kul

Att börja jobba efter semestern kan kännas som att påbörja ett marathon om man inte har några planerade pauser innan jul. Och helt ärligt, vem skulle inte tycka det känns jobbigt? Se därför till att boka in några roliga aktiviteter under hösten som du kan se fram emot – kanske en konsert, spadag eller weekend i någon annan stad.

Sätt upp mål

Hösten är troligtvis vår mest intensiva period, både i jobbet och privat. Men något som peppar oss är att sätta upp tydliga mål för vad vi vill åstadkomma under dessa månader – det blir dessutom ett härligt kvitto när julledigheten (too soon?) närmar sig. Det kanske är dags att du äntligen lär dig laga mat? Eller satsar på det där sparmålet. Tänk på att inte vara för ambitiös med din lista, vi vill ju hinna leva, njuta och vara spontana också.