Våra bästa poddtips baserat på din favoritgenre

Alldeles för ofta finner jag mig själv scrollandes i podcast-appen i jakt på något att lyssna på, men det brukar sluta med att jag lägger ner ganska snabbt i brist på inspiration. Allra helst vill jag klicka på play på något jag redan hört talas om, så därför passade jag på att fråga ut mina vänner och bekanta efter deras bästa poddtips! Jag fick en hel del förslag och efter lite egen research kan jag berätta att jag hittat ett gäng poddar klart värda att lyssna på!

Oavsett om du gillar true crime, härligt tjejsnack eller personlig utveckling så hoppas jag att du kan hitta något inom dessa genrer som passar just dig. Missa inte heller poddarna längst ner i artikeln – de är av det kortare slaget och passar perfekt on the go!

Om du gillar tjejsnack

Trettio plus trevar

I den här podden kan vi höra Sofi Fahrman, Tove Norström och Klara Doktorow prata precis som ett gäng tjejkompisar gör. De diskuterar öppet hur de trevar fram för att hitta rätt väg i livet och delar med sig av både härliga och tuffare erfarenheter. Här får du hög igenkänningsfaktor och många skratt på köpet. Helt klart en feelgood-podd som förgyller dagarna för oss lyssnare.

Lyssna HÄR.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Trettio Plus Trevar (@trettioplustrevar)


Ursäkta

Denna podd leds i och för sig både av en tjej och en kille – men kvalificeras ändå som tjejsnack tycker jag. Förmodligen en av de roligaste poddarna du kommer att lyssna på, vilket även recensionerna vittnar om! Podden har fått 5 stjärnor och 4049 recensioner i Podcast-appen, och det är inte dåligt.

Edvin Törnblom och Johanna Nordström pratar ganska rått men ärligt och med glimten i ögat om allt som hör livet därtill men som alla kanske inte pratar så öppet om. Vill du skratta högt på tunnelbanan av igenkänning har du kommit rätt.

Lyssna HÄR.

Två systrar en podd

Alexandra Bring och Victoria Törnegren är systrarna som tagit Instagram med storm och likaså poddvärlden. Här kan vi lyssna på när de pratar om livet precis som de (förmodligen) pratar med varandra – som syskon. Man känner sig nästan som en tredje syster i deras fnittriga och ofiltrerade samtal om livet. Glad och bjussig podd, helt enkelt!

Lyssna HÄR.

Om du gillar intervjuer

Framgångspodden

Framgångspodden handlar absolut inte bara om framgång. Alexander Pärleros som håller i podden intervjuar alla möjliga människor som ger oss lyssnare både kunskap och en stor dos inspiration. Med över 400 avsnitt kan vi välja och vraka i intervjuer med allt från yogalärare och läkare till företagsledare, sportstjärnor och professorer. Inte minst vår Michaela Forni har gästat podden – lyssna på det avsnittet här.

Lyssna HÄR.

Goop

Om du gillar podcasts i intervjuformat med inriktning välmående så är detta podden för dig. Skådespelerskan Gwyneth Paltrow och hennes co-host Elise Loehnen bjuder in gäster med olika kunskaper inom hälsa och djupdyker i allt från det spirituella till kost och hur psyket fungerar. Intervjuerna är både relevanta, intressanta och har många inslag av personliga erfarenheter och värderingar – både från de som intervjuar och intervjuas. I början var det kanske främst att Gwyneth Paltrow var med som lockade mig, men jag fastnade av helt andra anledningar. Det här är en intressant podd som får en att reflektera över sitt eget välmående – och samhällets.

Lyssna HÄR.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av goop (@goop)


Om du gillar true crime

Fallen jag aldrig glömmer

I denna podd berättar Hasse Aro om fallen som fångat hans uppmärksamhet under åren som programledare i Efterlyst. Vi får följa med i polisutredarnas historier från att de får ett fall på sitt bord tills det att fallet har blivit löst. Podden riktar sig mot de brottsoffer som faktiskt fått upprättelse och där den skyldige har åkt fast. Mycket intressanta avsnitt och (om jag får välja) ett måste under en roadtrip!

Lyssna HÄR.

Rättegångspodden

I Rättegångspodden får vi höra fördjupande material från uppmärksammade rättegångar i Sverige. Här kan du lyssna på berättelser om bland annat mordet på Lisa Holm, dubbelmordet i Manntorp och cyanidkvinnan. Väldigt intressant och spännande lyssning med mycket ljudmaterial från just rättegångarna i fallen. Ett måste för den som är riktigt intresserad av true crime!

Lyssna HÄR.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Rättegångspodden (@rattegangspodden)


Svenska mordhistorier

Precis som namnet på podden vittnar om så inriktar sig denna podd på just mordhistorier av olika slag. Häng med i de verkliga berättelserna om både kända och mindre kända mord som skett genom tiderna i vårt avlånga land. Polismorden i Malexander och Hedersmordet på Abbas är två avsnitt som helt klart är värda att lyssna på.

Lyssna HÄR.

Om du gillar självutveckling

Soulseeker

Min favoritförfattare har skapat en podcast! Robin Sharma vägleder oss i jakten att optimera sig själv – ofta via tankens kraft och med reflektion. Podden erbjuder avsnitt som är ungefär trettio minuter långa vilket är en perfekt längd tycker jag, eftersom det blir enklare att ta till sig budskapen och försöka implementera dem i sitt liv. Varje avsnitt leder till en aha-upplevelse och en stor dos motivation. Om ni har missat hans böcker är det dags att hugga tag även i dem, till exempel bästsäljaren “Munken som sålde sin Ferrari” eller redaktionens favorit “Vem gråter vid din grav?”. Nog om bok, missa inte podden om du vill växa och utvecklas!

Lyssna HÄR

Björn och Navid

Björn och Navid är två bästa kompisar som samtalar på ett djupt och reflekterande sätt kring livet, döden och allt där i mellan. Båda två har väldigt starka livserfarenheter som de delar med sig av på ett fint sätt som får en att tänka till. Du kommer båda känna glädje, sorg och kanske ibland förtvivlan när du lyssnar på deras existensiella prat.

Kanske hörde ni Björns sommar i P1, där han berättade att han har diagnosticerats med sjukdomen ALS. Så av förklarliga skäl sänds inte podden längre – men de gamla avsnitten är verkligen värda en lyssning. Björns erfarenheter efter 17 år som skogsmunk i Thailand är otroliga och ger en helt nya perspektiv på livet.

Lyssna HÄR.

Hälsosnack med Lotta och Victoria

Lotta och Victoria (som båda är verksamma inom kost och hälsa) bjuder in intressanta gäster för att prata om just hälsa i alla dess former. I centrum ligger framförallt kost men varje samtal styrs mycket av vem som gästar avsnittet. Jag skulle rekommendera den här podden till dig som redan har ett hälsointresse och är intresserad av att fördjupa dig i ämnet!

Lyssna HÄR.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Lotta & Victoria Hälsocoach (@halsosnackmedlottaochvictoria)


Om du gillar korta, peppiga poddar

Paus

Karin Björkegren Jones (aka. expert på lymfsystemet) har skapat denna podd som är ämnad att användas för att skapa lite vila i vardagen. Avsnitten är mellan 10-20 minuter långa och har alla olika inriktningar efter behov. En dag behöver du ladda batterierna, en annan behöver du kanske en omstart och en tredje kanske du behöver få vara bitter. Oavsett så skapar avsnitten ett inre lugn och möjligheten att få connecta med sig själv.

Lyssna HÄR.

Hur mår du

Varje måndag till torsdag kan du lyssna på Hannah Widell och Amanda Schulmans morgonshow då de ställer varandra frågan: hur mår du? Det är den perfekta podden att lyssna på när du är påväg till jobbet och behöver en dos härligt morgonprat i cirka tio minuter. Checka in och ställ dig själv frågan: hur mår JAG idag?

Lyssna HÄR.

*

Vill du ha fler poddtips? Michaela tipsar om poddar HÄR och Linda HÄR.