SHOPPA ARTIKEL

Varför Acai är hälsosamt för dig + enkelt recept på Acai-bowl

Samarbete medFOREO

Aktivera dina sinnen med FOREO del 1:

När jag fick reda på att FOREO släppt fem nya masker till sin smarta ansiktsmask UFO blev jag helt salig. Jag använder UFO flera gånger i veckan och njuter till tusen av den spa-stund jag får under de 120 sekunder som masken masserar min hy med pulseringar och LED-ljus. Det känns både lyxigt och tidseffektivt. Men när jag fick reda på att alla fem masker är inspirerade av vår natur och sådant som vi kan äta så blev jag nog ännu mer till mig. Ni vet ju att jag tycker om bra ingredienser! Acai, honung, grönt té, ros och kokos är fem produkter jag mer än gärna både äter och applicerar på huden! Det här starten på en artikelserie vi har med FOREO, där vi går igenom alla ingredienser och varför de är bra för oss – först ut är mirakelbäret acai. Men låt oss först djupdyka i vad deras UFO faktiskt är.

Vad är UFO?

UFO är en smartmask behandling som kombinerar tech och beauty. Din UFO används med någon av alla tillhörande ansiktsmasker, för att sedan kopplas upp mot FOREOs app. Du scannar streckkoden på den mask du vill använda, varpå behandlingen startar. Din UFO börjar sedan pulsera och massera huden ihop med ett LED-ljus, samt kombination med att värme och kyla värvas. I samband med att de nya maskerna släpps så har FOREO även uppdaterat sin UFO – för nu finns nämligen UFO 2 på marknaden!

Vad är LED-ljus och vad är skillnaden på UFO 2?

LED står för Light Emitting Diode Therapy och är ett UV-fritt ljus som används vid ansiktsbehandlingar av hudterapeuter. Beroende på vilken färg på ljuset man väljer så kan man specificera behandlingen utefter hudbekymmer, till exempel för att behandla åldrande hy eller acne.

Så vad är skillnaden på UFO och UFO 2? Bland annat LED-ljuset!

LED-ljuset har nu ett helt spektrum av färger som behandlar olika hudproblem, och det fina är att du själv kan ställa in vilket LED-ljus du vill behandla huden med utefter dina önskemål. Vill du till exempel öka hudens lyster, minska inflammation och eliminera toxiner så väljer du det lila LED-ljuset, medan du väljer det röda så stimuleras kollagenproduktionen och synliga ålderstecken minskas. Det finns totalt åtta LED-ljus att välja mellan – och därför även behandlingar för precis alla hudtillstånd!

Till synes är det dock inga större förändringar, men för dig som användare är det ändå många. Nu kan du bland annat ”hitta din UFO” – hur smidigt? En funktion jag mer än gärna ställt in på de flesta av mina favoritprylar!

Den nya UFO 2 har också optimerat sin kryo- och termoterapi: alltså den kylande och värmande effekten som behandlingen växlar mellan. Den kylande kryoterapin stärker huden, minskar uppsvälldhet, porer och verkar antiinflammatoriskt medan termoterapin nu värms upp ännu snabbare till 45 grader – det är en temperatur som öppnar upp porerna för att lättare kunna absorbera ditt val av mask, kräm eller serum.

Mask Acai Berry

Acai Berry är en ansiktsmask fullpackad med antioxidanter. Masken är formulerad med en av världens mest antioxidantrika superfoods. Formulan boostar torr och matt hy, hjälper mot ålderstecken såsom fina linjer samt lämnar huden återfuktad med ett härligt glow. Masken skyddar även din hy mot skadliga fria radikaler. Njut av en härlig fräsch doft av bärets sötma balanserad till perfektion av en hint av citrus.
229 kr från FOREO
Köp

UFO 2

UFO 2 är av högsta kvalitet inom skönhetsvärlden, tack vare ansiktsmassage med T-Sonic™, LED-ljusterapi med hela spektrumet, uppgraderad teknik, snabbare uppvärmning och nedkylning, och optimerade appstyrda behandlingar. UFO 2:s genomträngande teknologi driver ner maskessensen djupare i ansiktet för att näringsämnena ska komma ner till den nivå de arbetar bäst på – nämligen under ytan.
3195 kr från FOREO
Köp

Vad är egentligen acai?

Acai är ett mörkt, blålila litet bär som växer på palmer i Sydamerikas regnskog. Det har smeknamnet purple gold på grund av sitt höga näringsinnehåll. I Sverige kan man vanligtvis köpa bäret i pulverform, kapslar eller som fryst puré. På grund av det höga näringsinnehållet så klassas acai som superfood.

Varför vill man ha acai på huden?

Överallt i världen cirkulerar fria radikaler* i luften, och dessa är skadliga för vår kropp och för vår hy, eftersom de skadar våra celler. Det som skyddar vår hy mot dem och förebygger för tidigt åldrande är antioxidanter, som acai är har ett väldigt högt innehåll av. Det lilla bäret ligger till och med i topp över antioxidanter med högst ORAC* värde!

Acai innehåller förutom antioxidanter också polyphenol, som jobbar just som en slags antioxidant. Polhypnoler finns i frukt och grönt med starka färger, som grapefrukt, jordgubbar, hallon och björnbär. Polhypnol har förmågan att absorbera UV strålar, och appliceras dessa på huden successivt, så kan de hjälpa till att förebygga strålning från att tränga in i huden. Man skulle kunna säga att de fungerar som ett naturligt solskydd för huden (men vi förespråkar ändå SPF!) och kan minska inflammationer, hudens oxidativa stress och andra skador.

Förutom detta så ger acai-masken huden både fukt och lyster, samt gör den fylligare och fastare. Man skulle kunna säga att den arbetar som en riktigt effektiv anti-age kur, och att stjärnan i masken är just acai är briljant ur detta perspektiv.

[su_note note_color=”#ffffff” text_color=”#210000″]*Fria radikaler finns naturligt på jorden och uppstår av syre, men också strålning, cigarettrök, avgaser och skadliga kemikalier. Det som skyddar oss mot dem är antioxidanter, men får vi i oss för få av dessa så åldras vi i förtid.  [/su_note]

[su_note note_color=”#ffffff” text_color=”#210000″]*ORAC står för Oxygen Radical Absorbance Capacity och går ut på att visa den totala antioxidantkapaciteten för olika livsmedel. [/su_note]

Varför är acai nyttigt att äta?

Precis som många andra bär, så är acai rikt på vitaminer, fibrer och antioxidanter. Medan antioxidanter skyddar oss från fria radikaler och bygger upp vårt immunsystem, så boostar fibrer vår matsmältning. Om vi jämför med vårt svenska superbär blåbär, så är skillnaden i näring stor. Medan blåbär innehåller 3 g fibrer per 100 g, så innehåller Acai hela 26 g fibrer per 100 g. Därför är det ett mycket bra alternativ för dig som behöver få igång matsmältningen.

Acai kan även stolt visa upp en mängd vitaminer och mineraler på näringslistan. Det lilla bäret är fullproppat med Vitamin B1, B2 och E, samt mineralerna järn, kalcium, kalium och magnesium. Det innehåller också nyttiga fetter, bland annat omega 6- och 9.

 

[su_note note_color=”#ffffff” text_color=”#210000″]

Vitamin-lexikon:

Vitamin B1: Viktig mineral för att vår hjärna, nervsystem, mage och hjärta ska fungera optimalt.
Vitamin B2: Hjälper kroppen att få energi genom att förbränna fett, kolhydrater och protein.
Vitamin E: Håller huden frisk, mjuk och elastisk. Också bra för att läka ärr och viktig vitamin för att stärka immunsystemet
Järn: Hjälper till att transportera syre i kroppen. Stärker motståndet mot stress och sjukdomar. Främjar upptaget av de viktiga B-vitaminerna.
Kalium: Finns naturligt i kroppen och underskott är ovanligt. Stimulerar utsöndringen av slaggprodukter ur kroppen.
Kalcium: Stärker vårt skelett, naglar och tänder. Regelbunden träning gör att kroppen lättare kan ta upp kalcium, ihop med att vi får i oss vitamin C och D.
Magnesium: Har en avslappnande effekt på muskler. Reglerar blodtrycket och minskar inflammationer i kroppen. Motarbetar även kronisk trötthet.

[/su_note]

acai

Recept Acai bowl

1 fryst banan
2 dl frysta hallon och blåbär
1 msk acaipulver
0,5 dl vegomjölk

Gör såhär
Kör alla ingredienser i en mixer. Tillsätt eventuellt lite mer mjölk om du vill ha din bowl mer lös. Häll sedan upp i en skål och toppa med bär, kokos, chiafrön och nötsmör. Jag föredrar jordnötssmör till denna bowl!