SHOPPA ARTIKEL

Sminket från MAC cosmetics som levererar

Artikeln innehåller annonslänkar

Jag får för mig att de allra flesta har någon slags relation till smink från MAC, stämmer det? Antingen har man provat deras produkter, eller så har man kanske kikat drömmande på alla välsminkade makeupartister som jobbar på MAC. Ser inte alla helt flawless ut? Hur som haver kan vi konstatera att MAC cosmetics har ett gigantiskt sortiment med många alternativ – oavsett hudton eller favoritfärg.

När jag jobbade som makeupartist provade jag en och annan produkt, men inte alls så många som jag hade viljat. Därför är jag otroligt glad att jag har fått testa sminket i en månad och ännu gladare att få berätta för er vad jag tycker!

Men innan vi kommer dit så känns det relevant att nämna att MAC inte är cruelty free.

För er som inte är bekanta med uttrycket, så innebär cruelty free att företag inte testar sina produkter på djur. MAC Cosmetics gör inte detta men däremot säljs produkterna i Kina, som har som krav att produkterna ska testas på djur för att få säljas. Därför får MAC inte den fina stämpeln. Jag har valt att inte ta personlig ställning till detta när jag provat varumärket  – det låter jag var och en få göra själva. Väldigt positivt är dock att MAC samarbetar med IIVS som aktivt försöker få Kina att sluta testa produkter på djur innan de säljs i landet. Läs mer om detta HÄR. Och vill du läsa mer om vad cruelty free innebär kan du göra det HÄR.

Jag utvärderar alltså produkternas hållbarhet, konsistens, känsla och pigment. Är ni nyfikna på vad jag tycker? Här kommer resultatet av en månads testperiod:

mac cosmetics

Studio Fix Fluid Foundation

⭐️⭐️⭐️⭐️ En foundation som ger medel till hög täckning, alltså går den att bygga upp gradvis vid behov. Där gör den verkligen jobbet! Utbudet av nyanser är också ett väldigt stort plus. Däremot får den bara fyra stjärnor på grund av doften, som jag tycker luktar målarfärg. Det förstör känslan lite för mig när jag applicerar den i ansiktet. Men om man inte bryr sig om doften är den helt klart värd priset! Kom ihåg att köpa till en pump, som säljs för sig.
325 kr från MAC Cosmetics
Köp

Studio Fix 24-hour Liquid Concealer

⭐️⭐️⭐️⭐️ Helt klart en concealer värd priset. Jag tycker den lägger sig fint och jämnt under ögonen samtidigt som den täcker bra. Den känns också väldigt lätt, vilket enligt mig är ett måste under ögonen. Jag älskar att den kommer med en applikator så man slipper gräva i produkten och att den känns long lasting. Däremot får även denna ett minus för doften.
210 kr från MAC Cosmetics
Köp

Eye Brow Styler

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jag älskar den här typen av bryn-produkt! En smal penna som man enkelt skruvar upp (och ner!) samt med en borste i botten. Den här är dessutom precis lagom pigmenterad. Ni vet, ibland när man trycker för hårt kan det bli kladdigt. Eller motsatsen, dvs att man måste ta i för att det ens ska komma någon färg. Den här ger precis lagom pigment och du behöver varken vara försiktig eller trycka på. Perfektion i brynpenna-format, helt enkelt.
185 kr från MAC Cosmetics
Köp

Glow Play Blush

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Måste börja med en confession: jag använder nästan aldrig rouge. Jag är en bronzer-tjej ända ut i fingerspetsarna, men när jag fick testa den här blev jag fast och har använt rouge varje dag sedan dess. Det här är liksom en hybrid av ett kräm-och puderrouge, alltså kan man applicera med både borste och fingrar beroende på vad man gillar och vilken effekt man vill åt. Jag har använt borste och tycker att pigmenteringen är magisk!
270 kr från MAC Cosmetics
Köp

Bronzing Powder

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Den här får full pott på grund av tre saker. Den första = nyanserna. Den är true to skin och inte för röd i tonen. Den andra = pigmenteringen. Man får precis lagom mycket pigment på borsten vilket gör att det blir totalt omöjligt att bli fläckig i ansiktet. Även om jag applicerar direkt efter foundation så lägger den sig perfekt. Den tredje = prisvärd och perfekt dosa med spegel. It´s a keeper!
280 kr från MAC Cosmetics
Köp
mac cosmetics
Var så nöjd när solen lyste in och framhävde glowet i basen

Eye Shadow

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Om jag måste välja en produkt från MAC så är det nog ögonskuggorna ändå. För det första så är storleken perfekt, jag älskar när de inte tar någon plats i necessären. För det andra så finns alla nyanser jag någonsin drömt om. Och för det tredje så är pigmentet 10 poäng. Full pott!
190 kr från MAC Cosmetics
Köp

Extended Play Gigablack Lash

⭐️⭐️ Jag får för mig att jag hört att detta är en bästsäljare från MAC men jag gillar den inte. Har egentligen inget emot små borstar så det är nog mer borstens form som inte håller måttet för mig. Får varken till längd, separation eller volym. Har varit inne på att köpa denna förut så det var lite av en besvikelse faktiskt, men jag gav den till min mormor och hon tyckte om den. Kanske att den funkar bäst om man har mindre ögon?
205 kr från MAC Cosmetics
Köp

Fix+ Magic Radiance

⭐️⭐️⭐️⭐️ Den klassiska Fix+ sprayen är redan en favorit hos mig och även om jag gillade den här, som ger mer lyster, så toppar den inte klassikern. Jag älskar dock att sminket känns mer hållbart OCH glowigt. Dessutom är doften underbar. Det bidrar med så mycket känsla när man sprayar något i ansiktet som doftar gott, eller hur?
210 kr från MAC Cosmetics
Köp

Lipstick

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Det finns många konsistenser att välja mellan (love me, cremesheen, matte osv) och jag har inget ont att säga om några av dem. Även om jag personligen föredrar de krämiga läppstift med mycket lyster så måste jag säga att även de matta varianterna är grymma. De känns mjuka på läpparna, har en subtil doft av vanilj (älskar!) och varje sort briljerar med pigmentet. Håller bra gör dem också!
200 kr från MAC Cosmetics
Köp

Summering:

Jag har rankat de flesta produkterna högt och det gör jag för att jag 100 % tycker att de håller måttet. Däremot är det få produkter som ger mig den där wow-faktorn som jag älskar när det kommer till att prova nytt smink. Ni vet när man längtar efter att få sminka sig nästa dag? Den känslan! Jag får den lite med brynpennan och bronzern, därför är det dessa två produkter jag rekommenderar alla att spana in.

Även ögonskuggorna fick full pott och dem kan jag också rekommendera, däremot har wow-faktorn här med färgen att göra tycker jag. Och där låter jag var och en av er få spana igenom sortimentet för att hitta er egen favorit! Själv föll jag pladask för uninterupted. Perfekt brun ton att skugga i globlinjen enligt mig.

*

Läs alla fullface artiklar HÄR.