SHOPPA ARTIKEL

En ärlig recension av sminket från Tom Ford + video tutorial

Artikeln innehåller annonslänkar

När vi bestämt att jag ska prova makeup från Tom Ford för att utvärdera i Full Face så pirrar det till lite i mig. Tom Ford andas lyx och jag har hört miljoner lovord från alla håll och kanter om detta exklusiva varumärke.

Tom Ford Beauty började med att ta doftvärlden med storm, iallafall här i Sverige. Och inte långt därefter såg de till att vi även fick lägga vantarna på deras makeup. Jag minns att jag suktade efter SOLEIL kollektionen med den fina designen av vit och guld när den kom. För det är ju något alldeles särskilt med att ta upp en så fin dosa för att bättra på sminket, eller hur?

Ni hör ju – mina förväntningar var skyhöga redan från start. Vissa produkter höll måttet – andra inte. Scrolla ner för att se vilka jag utnämner till mina favoriter. Längst ner i artikeln finns även en video tutorial när jag använder produkterna!

Perfecting Eyebrow Pencil

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Detta är den produkt jag använt allra mest! Jag har haft min befintliga ögonbrynspenna liggande i necessären men av någon anledning så greppar jag ändå alltid tag efter denna. Inte för att den egentligen är så himla mycket bättre, bortsett från att det är den enda smala brynpennan jag kommit över med en lite kraftigare borste i botten. Så jag antar att det helt enkelt är känslan - en snygg produkt som känns exklusiv och ger ett bra resultat får helt enkelt full pott.
395 kr från Tom Ford
Köp

Hyaluronic Energizing Mist

⭐️⭐️⭐️⭐️ Jag älskar allt med den här misten. Förpackningen, doften, känslan och inte minst att det kommer en perfekt mängd när jag sprayar den i ansiktet. Produkten kommer ut långsamt - inte alls med en hård stråle som många ansiktsmister kan göra. Dessutom är jag imponerad av ingrediens-listan (vem vill inte få en dusch av grönt té, E-vitamin och panthenol?). Mitt enda minus är att efter en veckas användning så går inte locket att stänga, plus att spray-funktionen på något sätt gått sönder så att jag får just den där hårda strålen ändå. Ska det verkligen bli så med en ansiktsmist för dryga 700 kr? Nja..
670 kr från Tom Ford
Köp

Emotionproof Concealer

⭐️⭐️⭐️Detta är en fulltäckande concealer som är både vattenfast, fukt- och svett resistent. Och det är absolut en concealer som håller vad den lovar på dessa plan! Men det är ändå någonting som får mig att greppa efter min befintliga concealer. Kanske är den lite för täckande för min smak men det är ju just det - en smaksak. Och den ser något torr ut under ögonen även när jag grundar med ögonkräm.
520 kr från Tom Ford
Köp

makeup tom ford

Lip Color

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Fantastiskt läppstift på alla sätt. Det är krämigt, hållbart och ger massor av pigment. Dessutom doftar det lätt av vanilj! I love.
495 kr från Tom Ford
Köp

Eye Color Quad

⭐️⭐️⭐️ Alltså, otroligt fin förpackning och färgerna tilltalar mig verkligen. Men en palett till detta pris bör leverera ett starkt pigment - det tycker inte jag att denna gör. Som före detta makeupartist har jag ändå höga krav på ögonskuggor och dessa lever helt enkelt inte upp till mina förväntningar. Vill man ha en fin ask med fina relativt neutrala färger som såklart ger färg så absolut - du kommer bli nöjd.
695 kr från Tom Ford
Köp

Shade & Illuminate Highlighter

⭐️⭐️⭐️+ Om jag ska vara ärlig är jag inget fan av contour-trenden som vi sett mycket av de senaste åren och när jag väl ger mig på den så föredrar jag puder produkter. Så kanske är jag inte rätt person att recensera denna produkt, men jag ger det ett försök: den krämiga highlightern är verkligen magisk - den blir inte alls vit utan ger ett fint glow med lagom skimmer. Den mörka nyansen tycker jag har en alldeles för rödbrun nyans för att kallas contour - de ska ju vara mer åt de brun/grå hållet. Men tar jag en liten, liten mängd så fungerar det ändå hyfsat bra.
750 kr från Tom Ford
Köp

Extreme Mascara

⭐️⭐️⭐️⭐️ För inte så länge sedan gjorde jag en artikel där jag testade mascaror och jag önskar att denna hade varit med där, eftersom den faktiskt är väldigt bra. Mascaran ger bra längd, volym, böjer och separerar samtidigt som den är enkel att använda och inte kladdar. Och enkel att tvätta bort! Den kammar dock inte hem fem stjärnor eftersom den är svår att få bort från ögonlocket när jag råkar kladda. Det kan ju i för sig ses som en bra sak också, eftersom det betyder att den sitter på plats. Men när jag har ögonskugga så är det ett stort problem. Ändå fyra stjärnor!
450 kr från Tom Ford
Köp

Traceless Soft Matte Foundation

⭐️⭐️⭐️ En bra foundation. Verkligen. Trots namnet "matte" så får jag fortfarande en fin lyster - alltså exemplarisk för en blandhy som vill ha glow men ändå söker long-lasting effekten. Finns i många nyanser från ljusa till mörka vilket jag tycker är tio poäng och innehållet känns vårdande för huden. Den ger mig dock ingen wow-känsla, och det ska en foundation göra om den kostar drygt 800 kr.
780 kr från Tom Ford
Köp

Eye Defining Pen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ ÄLSKAR den här eyelinern! Full pott på alla sätt.
530 kr från Tom Ford
Köp