De bästa och sämsta budget-mascarorna just nu

Att hitta den perfekta mascaran kan vara lika jobbigt som att hitta en nål i en höstack. Därför har jag testat sex stycken budget-mascaror, jag ville hitta något riktigt bra och prisvärt (spoiler: jag kan ha hittat the one).

Så varför är det så svårt att hitta rätt? Och varför är fungerar inte din bästis favorit-mascara för dig? Antagligen för att ni har olika hårtyper! Vi har fått lära oss att anpassa schampo och balsam utifrån vår hårtyp – men våra franstyper tycks ha glömts bort. Även detta hår finns i olika varianter och alla med olika behov.

Mitt tips inför ett mascara-köp – utgå från dina egna fransar. Är dem korta eller långa? Tjocka eller tunna? Raka eller böjda? Ta sen reda på vad du känner dig absolut snyggast i. Är volymen (tjockleken) viktigast? Eller att de ska hålla så länge som möjligt. Kanske är det längd och separation.

Själv har jag ganska långa fransar som är böjda i sig själva, så jag föredrar mascaror som separerar och förlänger. Det också väldigt viktigt för mig att den inte kladdar eftersom mina fransar lätt nuddar huden under ögonbrynen (jag undviker helst de svarta fläckarna)Då jag inte har någon annans ögonfransar att måla utgår det här testet från just min egna franstyp. Men jag kommer ta med rekommendationer för dig med andra franstyper, så förhoppningsvis finns det något för alla!

Ska vi se vilka jag tycker är värda pengarna?

KICKS Powerful Intensity Mascara ⭐️⭐️⭐️

Denna mascaran har en stor borste vilket gör att den lämpar sig för dig med ganska långa och många fransar – För att komma åt och omsluta varenda frans på ett smidigt sätt och få fin volym. Den var lätt att använda och gav fylliga, intensiva fransar. Jag hade önskat en bättre förmåga att separera fransarna och ge lite mer längd än vad jag fick. Men om du vill ha just volym och bra hållbarhet är den helt klart värd 179 kr!

Maybelline Million Lashes Mascara  ⭐️⭐️

Helt okej volym. Jag skulle inte påstå att den gav så mycket mer än just det. Passar dig som vill få till en snabb applicering och just volym. Ganska stor borste och därför bäst lämpad för något större ögon. Dock upplevde att den lämnade lite kladd under mina ögonbryn vilket knappt gör den värd priset på 139 kr.

Maybelline Snapscara  ⭐️⭐️⭐️⭐️

En böjd mascara-borste som likaså böjer upp och förlänger fransarna! Den satt också på plats hela dagen utan kladd. Lätt att tvätta bort med ljummet vatten vilket många verkar efterfråga idag. Hade mascaran varit bättre på att separera fransarna hade den fått full pott, men en stark fyra! Jag skulle säga att denna mascaran passar många franstyper men kanske främst de som har raka fransar och vill få ett extra lyft.

LA Girl Fiber Lash Mascara ⭐️

Det här var ingen höjdare för mig. Svår att applicera, fransarna fastnade i varandra och den var näst intill omöjlig att tvätta bort. Något som kan förväntas av en vattenfast mascara vilket det här inte är. Jag provade fyra olika rengöringar för att få bort den, och fortfarande osäker på om allt försvann. Jag skulle inte rekommendera denna till någon franstyp.

Sephora Volume On Mascara ⭐️⭐️⭐️⭐️

En volym-mascara som håller vad den lovar! Den böjde mina fransar fint och gav mycket volym. Lätt borste att applicera med som kommer åt varenda frans. Den får en extra stjärna för att den höll fint hela dagen utan att kladda. Däremot får den inte fler än fyra stjärnor eftersom den var lite svår att applicera utan att kladda på ögonlocket. Men har du lite större ögon och ganska raka fransar kommer den inte göra dig besviken!

KICKS Flirty Extension Mascara ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Det här var den mascaran gillade jag bäst! Den har en relativt liten gummiborste som lätt separerar och kommer åt fransarna. Resultatet blev perfekt fördelade fransar med fin volym och mycket längd. Bäst i test! Passar dig med korta som långa fransar och som föredrar längd framför volym.

*

Att hitta den perfekta mascaran är svårt, men om du utgår från dina faktiska behov kanske sökandet blir lite lättare!