SHOPPA ARTIKEL

Manukahonung: varför du både borde äta och lägga den på huden

Samarbete medFOREO

Aktivera dina sinnen med FOREO Sweden del 2:

I första delen av denna artikelserie ihop med FOREO, så gick vi igenom hur deras nylanserade ansiktsmaskbehandling UFO 2 fungerar tillsammans med deras Acai Smart Mask, samt vad superbäret Acai är för något. Nu är det dags för den andra delen då vi ska berätta mer om manukahonung!

Vad är Manukahonung?

I Nya Zeeland finns en unik typ av buske som kallas för Manukabusken, denna buske innehåller ett ämne som heter metheylglyoxal eller MGO som det kallas. Det framställs när bina pollinerar busken i blommornas nektar, det är alltså en naturlig process som skapar ämnet – som är otroligt antibakteriellt! MGO finns i all honung, men vanligtvis i väldigt små mängder. När du handlar manukahonung kan du se att det står en siffra på burken, den berättar hur stor andel MGO just den burken innehåller – det kan vara allt från hundra till tusen MGO per milligram. Ju högre halt MGO, desto mer antibakteriell verkan – och dyrare prislapp. Det är just detta som skiljer Manuka honung från vanlig honung.

Vad betyder antibakteriellt och varför är det bra?

Att någonting verkar antibakteriellt innebär kort och gott att det har en motverkande effekt på bakterier. Faktum är att honung har använts som en typ av naturlig antibiotika genom århundraden av just den anledningen! Forskning visar att manukahonung är bra för att läka sår, fungera bakteriedödande samt verkar som en slags antibiotika.

Att honung är så läkande  beror på att PH-värdet i honungen blockerar enzymer från att bryta ner proteiner och peptider i kroppen, något som kroppen behöver för att läka sig själv. Honungen drar också ut vätska från sår vilket hjälper till att avlägsna bakterier (de behöver nämligen vätska för att överleva). Amerikanska FDA (Food and Drug Administation) har till och med godkänt att bandage får innehålla manukahonung på grund av dess läkande effekter.

Varför vill man ha honung på huden?

Att honungen är så pass antibakteriell gör den perfekt att använda på vår hud. Eftersom den avlägsnar bakterier håller sig huden både frisk och fräsch! Har du till exempel problem med acne eller förstorande porer så hjälper honungen till att avlägsna bakterier från dessa. Har du även ärr från acne så är honung ett bra alternativ att applicera ovanpå dessa, på grund av den exfolierande, uppljusande och läkande effekten.

Att honung verkar exfolierande på huden gör den till ett kanonbra alternativ för dig som vill att dina produkter ska verka anti-age. Då hjälper honungen till att få bort döda hudceller och istället får du en mer klar hy med lyster.

Vad gör FOREO’s mask Manuka Honey för huden?

Masken är exemplarisk för dig som vill att din hudvård ska verka anti-age, återfuktande och lindra torrhet. Huden blir mjuk, ser piggare ut, får mer glow och blir också jämnare! Förutom att masken innehåller alla fina egenskaper från manukahonung, så innehåller den också allantoin. Det är ett extrakt som finns i kamomill och valört – detta är både lugnande och återfuktande. Därför passar masken även en mycket känslig hy!

Manuka Honey

Manuka Honey består av ingredienser som mjukgör och gör din hy smidigare. Masken innehåller äkta manuka honung som är sårläkande och exfolierande. Den näringsrika honungen lindrar torrhet och har en utslätande effekt. Doften har en naturlig sötma av honungsnektar i kombination av blommiga noter med en hint av vanilj som bidrar till en god honungsdoft. Masken passar alla hudtyper samt för en hy med tidiga ålderstecken.
229 kr från FOREO
Köp

UFO 2

UFO 2 är av högsta kvalitet inom skönhetsvärlden, tack vare ansiktsmassage med T-Sonic™, LED-ljusterapi med hela spektrumet, uppgraderad teknik, snabbare uppvärmning och nedkylning, och optimerade appstyrda behandlingar. UFO 2:s genomträngande teknologi driver ner maskessensen djupare i ansiktet för att näringsämnena ska komma ner till den nivå de arbetar bäst på – nämligen under ytan.
3195 kr från FOREO
Köp