SHOPPA ARTIKEL

Allt du behöver för ett avkopplande hemmaspa

Bild av cottonbro via Pexels

I takt med att höstlöven faller kommer ofta känslan av nystart krypande längs ryggraden. Men ibland räcker inte tiden till att boka in ansiktsbehandlingar eller yogaklasser, så vad passar då bättre än att ta skönhetsbehandlingarna till badrummet? Du hörde rätt – här kommer våra bästa tips för att få till ett härligt hemmaspa!

Gör hemmet till en en harmonisk plats

Börja med att ställa in telefonen på flygplansläge eller helt enkelt stänga av den. Sätt på musik som får dig att känna dig lugn – kanske havsbrus? Min favorit är spotifylistan “Peaceful Meditation”. Tänd några doftljus eller använd en aroma diffuser med doft av lavendel.

Meditera en stund

Sätt dig på en bekväm plats i hemmet, kanske på en stol eller rulla ut din yogamatta. Ta några minuter till att känna in vad din kropp behöver just idag. Har du ont någonstans, känner dig stel eller kanske orkeslös? Var inte dömande mot dig själv, känn bara in kroppen. Ibland kan meditation bara innebära ett långt och härligt bad!

Omvårdnad av huden och håret

Det finns tre saker jag alltid tar mig tid till under mitt hemmaspa:  kropp- och ansiktspeeling, hårinpackning och ansiktsmasker. Att skrubba kroppen sätter igång blodcirkulationen (då kan kroppen lättare hantera ökade stresshormoner) och får mig att känna mig både mjuk och ren. Börja med att torrborsta kroppen med ett par scrubvantar, använd sedan en grovkornig peeling i duschen. Applicera en stärkande hårinpackning och låt den sitta i så länge som möjligt – jag virar gärna en handduk runt huvudet och går runt med den en timme eller två.

Avsluta duschen med kallvatten och smörj sen in dig med en härlig bodybutter (varför man ska duscha kallt lärde jag mig från den här artikeln). Efter det kan du påbörja din ansiktsbehandling. Rengöring och exfoliering är A och O för att huden ska kunna ta till sig den ansiktsmasken du väljer. Kom ihåg att välja en som passar din hudtyp just nu – när årstiderna skiftar, så skiftar även vår huds behov. Medan hårinpackning och ansiktsmasker gör sitt så passar det perfekt att sätta på en kopp detoxande té.

Vad är spa för dig?

Det finns såklart en mängd hemma behandlingar du kan göra under din spa stund. Kanske lägger du till nagelfix, fotpeeling eller färgning av fransar och bryn. En stunds yoga, vaxar benen eller lägger dig bekvämt med gurkskivor på ögonen. Allt du kan komma på som får dig att må bra och känna dig ompysslad är kvalificerat!

Produkter till ditt hemmaspa

 

Aroma Diffuser Small

En Aroma Diffuser som förångar vatten. Häll i en eterisk olja i behållaren för att skapa en sval, torr och väldoftande ånga. Låt till exempel lavendel sprida sig i rummet och bidra med en lugnande och harmonisk effekt.
759 kr från Muji
Köp

Sparkle Skin Scrub

Sparkle Skin är en lyxig kroppspeeling för torra områden. Partiklarna slipar skonsamt och tar bort torr hud med rik och fyllig exfoliering, som också stärker huden. Resulterar i en mjuk hud som känns jämnare och mycket len.
335 kr från Clinique
Köp

Micro-Foam Cleanser

FOREO Micro-Foam cleanser tar skonsamt bort orenheter och ger huden näring med naturligt återfuktande och hudvänliga ingredienser, perfekt för alla hudtyper. Den silkeslena ansiktsrengöringen ger en strålande hy redan efter första användningen.
499 kr från FOREO
Köp

Vanilla Tangerine Nourishing Body Butter

Vanilla Tangerine Nourishing Body Butter är en rik kroppskräm med en lyxig formula som omedelbart tillför näring och återfuktar huden på djupet. Sheasmör har mjukgörande egenskaper och Jojobafröolja återfuktar och lämnar huden silkeslen.
229 kr från Estelle & Thild
Köp

Daily Superfoliant

Daily Superfoliant ger huden en daglig detoxbehandling genom att avlägsna döda hudceller och polera bort de föroreningar som fastnat. Daily Superfoliant motverkar aktivt den skadliga effekt som partiklar från luftföroreningar kan ha på hudcellerna – inte bara på ytan utan också djupare ner i hudens olika lager. AHA-syror och en trio av aktiva enzymer jämnar ut struktur och polerar bort döda hudceller.
599 kr från Dermalogica
Köp

Moisture Surge Overnight Mask

Moisture Surge Overnight Mask lugnar huden och ger en optimal fuktbalans. Använd den varje natt eller vid behov och upplev hur din hud suger åt sig fukten. Kan användas av alla hudtyper.
395 kr från Clinique
Köp