5 bästa apparna för att redigera bilder och videos till Instagram

Bild av Polina Tankilevitch via Pexels

Ni verkade uppskatta våra Instagram-tips förra veckan, så jag tänker att vi fortsätter.

Vilka appar är egentligen bäst för att redigera ens bilder och videos till Instagram? Här har jag samlat de absolut bästa, som dessutom är de fem appar som ligger i min redigeringsmapp.  Vare sig du är ute efter färgredigering, text eller videohastighet – här finns alla appar du behöver i din telefon:

VSCO Cam

Helt klart den bästa appen för filter idag. Enkelt att använda med tillräckligt många funktioner. Pro tip: skapa och spara dina egna filter!
1. Redigera en bild hur du vill ha den
2. Gå in på “Historik” (tredje fliken från vänster)
3. Du får då en lista på alla actions du gjort. Tryck på “+” för att spara ner ditt nya filter
4. Voila! Spara tid och få samma anpassade filter varje gång.

Snapseed

Snapseed är Googles bildredigering. Den har fler funktioner än VSCO så den använder jag när bilden behöver lite mer jobb. Extra bra för ljusredigering! Pro tip: Få enkelt upp lystern i en bild med hjälp av Atmosfär.
1. Välj “Bildredigering”
2. Svep uppåt och väl “Atmosfär”
3. Svep åt höger för att dra upp färg och lyster

Phonto

Om du någon gång skulle vilja lägga på en text över dina bilder är det här allt du behöver. Pro tip: Få texten att se ut som subtitles från filmerna.
1. Skriv text
2. Gå in på “Style”
3. Välj färg = gul
4. Välj “Stroke”
5. Sätt svart kontur på 5 i bredd
6. Filmtext!

Looper

Har du en mini-video du vill lägga upp men Instagram kräver att den är minst 15 sekunder lång? Använd Looper! Du laddar in en film, välj hur många gånger du vill loopa den och exportera. Pro tip: Gör en Live-bild (iPhone) till en video och loopa!
1. Gå in på bilden i Bilder
2. Svep nedåt
3. Välj “Studsa”
4. Ladda in i Looper
5. Loopa sex gånger och du har en boomerang!

Slow Fast

Har du en video du skulle vilja var delvis slowmotion, delvis snabbspolad? När man väl råkar filma något riktigt kul kan det vara roligt att dra ner hastigheten så man verkligen får se vad som händer. Jag själv använder Slow Fast för att snabbspola när jag har spelat in en illustration.